Punnerruksen huumaa

Elämäni Kunnossa

Mä olen aina ollut siinä luulossa, että oon aivan pas.. tosi huono punnertamaan. Polvet maassa, ns. naisten punnerruksia menee joo, mutta ei mitenkään kauhean alas asti tai edes hirveän montaa.

Toisin kävi! Pari viikkoa sitten yhteen treeniin kuului punnerrusosuus, missä jaksoin ja ehdin tehdä 8 todella syvää polvet maassa -punnerrusta per kierros ja myöhemmällä testillä huomasin, ettei kyseessä ollut vain yhden päivän hullutus.

Pari päivää sitten päätinkin kokeilla sitä ihan oikeaa ns. miesten punnerrusta, ihan vaan läpällä.

Jotenkin tämäkin pelotti. Mitä hittoa? Kuka pelkää PUNNERTAMISTA? Varsinkin kun se tapahtuu omassa olohuoneessa tai yksinäisessä treenissä kuntosalin nurkassa..

Mikä on pahinta, mitä tässä voi tapahtua? Jään lattialle makaamaan? Huhhuh, on kyllä melkoiset riskit nyt pelissä, pitänee tarkastaa ovatko vakuutukset kunnossa!!

Ensimmäinen punnerrukseni ei ollut kovin syvä (kädet suorakulmaan), mutta mielestäni riittävä riemuntunteen aikaansaamiseksi. Kavereitani oli samaan aikaan käymässä, joten en alkanut nolata itseäni lisäyrityksillä, vaan päätin sysätä ne seuraavalle päivälle.

Viime viikon kevyiden treenien päälle olen siis pyrkinyt ottamaan aina pari oikeaa punnerrusta ja lisäämään syvyyttä jokaisella toistolla. Kun tekniikka alkaa pettää, vaihdan polvet maassa -versioon ja teen pari sarjaa niitä kaupan päälle.

Miksi piti taas oppia kantapään kautta ettei missään kehity, jos ei uskalla uskaltaa? Kyllä sitä ihminen vaan on kerta toisensa jälkeen vähän tyhmä ja rajoittunut :D

 

p.s. Tällä viikolla olen hyvin kokeellinen liikunnanohjaaja, koska muutama kaverini haluaa tulla testaamaan millaisia treenejä mä teen. Nyt yritän kasata jokaiselle päivälle mahdollisimman monipuolisia, hauskoja, teknisesti helpompia mutta rankkoja treenejä, mitä kaverit saavat tehdä mun seurana.

Kommentit

sanumaria

Tiiätkö mä mietin joskus ihan samaa. Että "en mää varmaan osaa yhtään punnertaa, oon tosi huono". Sitten kokeilin niitä ei-polvet-maassa-versioita ja päh, mitä vaikeeta niissä muka on. Ehkä se, että niitä ei ollut koskaan ees kokeillut. Ei ees yläasteen liikkatunnilla... 

Enne

Se on ihan uskomatonta, kuinka paljon esimerkiksi liikuntaan (muusta elämästä puhumattakaan) liittyviä rajoittavia uskomuksia ja ennakkokäsityksiä sitä oman päänsä sisältä voikaan löytää... ja kuinka helppo niistä tosiasiassa on päästä eroon! Olen treenaillut punnertamista tuolla samalla taktiikalla jo viime syksystä, ja joka kerta yritän tehdä polvipunnerrusten lomassa aina yhden "miesten" punneruksen enemmän kuin edellisellä kerralla. Hieno ja tehokas liike!

Joa (Ei varmistettu)

Tuossa kuukausi takaperin vähättelin just poikaystävälle, että voi kun en varmaan jaksaisi edes kymmentä "miesten" punnerrusta... "Jos jaksat edes seitsemän niin se on jo tosi hyvä", oli vastaus. No, pakkohan se oli testata ja näyttää. Mutta perskule - 20 meni ihan hyvin! Syvyys ei ehkä ollut aivan ihanteellinen, mutta 20!!! :) Olin tyytyväinen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin oon ihan viimeaikoina alkanut treenaamaan punnerruksia! Hassu sattuma :)

Ensin vedän miesten punnerruksia niin paljon kuin jaksan (kaks menee :D) ja jatkan lopun sarjan polvet maassa. Pikkuhiljaa tässä varmasti kehittyy, kesään mennessä jaksaa varmasti paljon enemmän jo punnertaa miestenpunnerruksia! :)

Henriikka / http://bitchwholovescake.blogspot.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Vähän nyt alkaa kuulostaan siltä, että edellisten kommentoijien tarinoissa on joko a)PIKKASEN värikynää tai b)tekniikka ihan päin püllüä. Liikuntahistoriaanne tuntematta 20 miestenpummerrusta mimmiltä on enemmän kuin mitä vaparifitnes-typyt ja kilpa-aerobikkaajat tekee. En ihan ostais nyt näitä "eihän siinä mitään vaikeeta oo"-juttuja...
.

sanumaria

Aloitat siitä noin 30 sekunnin kohdalta katsomaan ja lasket punnerukset. Tuliko 20 vai yli?

FFFifi
Fitness Führer

Epäileväisen vierailijan innostamana hyppäsin tästä kylmiltäni kesken aamiaiseni (sic) testaamaan ja 18 meni nenä koskee maahan -tyylillä. (Oikeaan tekniikkaan ymmärtääkseni riittää, että rintakehän alle jäisi vielä nyrkin verran tilaa.) Ennätykseni on muistaakseni 25, en ole piiiitkään aikaan punnerrellut enkä sitä koskaan ihmeemmin treenannut. Syytä olisi, hieno liike. Ja tämän meinaan ehdottomasti joskus tehdä: http://www.hundredpushups.com Koska ei siinä mitään vaikeeta ole :)

Lotta Annica (Ei varmistettu) http://looduannica.blogspot.fi/

Siis toi kuullostaa erittäin tutulta! Koen kyllä olevani ihan p*ska punnertaan ja en saa niistä lainkaan syviä. Punnerrukset ja dipit on ehdottomasti vaikeita liikkeitä mulle. En pääse ylös punnerruksesta jos viän nenän lähellekään lattiaa :D Voiko ihmisen rintalihakset olla näin huonot vai onko tekniikka vaan niin huono mitä?

Mikä siinä tosiaan on, ettei voi edes yrittää, kun "en mää kuitenkaan saa yhtään punnerrusta tehtyä"? Mulla on aina ollut tuo asenne, vaan sun kertomuksen innoittamana tein tuossa äsken 7kpl miesten punnerruksia ihan kylmiltäni, ja ois saattanut vielä yksi mennä. Jee! Jonain päivänä mä kokeilen sitä leuanvetoakin :'D

Vierailija (Ei varmistettu)

Lotta: voi :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Parikymppisenä harrastin thai boxingia. Sitä ennen olin harrastellut sitä sun tätä, eli missään rapakunnossa en ollut ja aiemminkin niitä miesten punnerruksia oli tullut jossain sekasählyssä tehtyä.

Alkuun tein myös yhden, kaksi miesten punnerrusta (ei enempää, koska sitten en olisi niitä naistenkaan punnerruksia enää jaksanut).
Kun keskivartalo ja kädet kehittyivät, naisten punnerruksia ei tullut enää tehtyä. Parhaimmillaan punnerruksia tuli tehtyä useita kymmeniä, aina 10-20 sarjoissa ja eri tekniikalla (kädet leveällä/kapealla otteella jne). Tuohon videon tahtiin ei kyllä tullut tehtyä koskaan.

Jos nyt teen miesten punnerruksia, pääsen semmoisen 10-15 kpl. Hyvällä tekniikalla pääsen ehkä 7.

FFFifi on harrastanut tankotanssia. Epäilen, että keskivartalo ja kädet ovat kunnossa sen harrastuksen myötä. Myös muut täällä harrastanevat erilaisia juttuja, joten tuskin kukaan ihan tyhjältä pöydältä lähtee punnerruksia tekemään?

P (Ei varmistettu)

Ottamatta kantaa siihen montako "varpaat maassa"-punnerrusta naisen pitäisi jaksaa tai mikä on oikea tekniikka tai mikä ei niin eikö ole hullua, että tuollainen asia voi aiheuttaa rimakauhua! Että varmaan tukehun kuoliaaksi tai menen tajuttomaksi häpeästä itseäni kohtaa, jos en osaakaan. Ihan tyhmää. :) Itelläni ahdistus ei kohdistu punnerruksiin, mutten ihan samantien yrittäisi leuanvetoa julkisella paikalla. Paitse ehkä nyt, luettuani teksitisi ja tajuttuani oman hölmöyteni eli kiitokset!

Vierailija klo 10:08 taitaa olla itse vähän hakoteillä. :) Veikkaisin että "vaparifitness-typyillä" ja muilla aktiiviharrastajilla menee helpohkosti se parikymmentä kunnollista punnerrusta. Oma ennätykseni on 22 eikä minulla ole edes mitään mahtavaa urheilutaustaa. En ole tosin koskaan pelännyt punnerruksia tai leuanvetoja, vaan olen tehnyt niitä nuoresta asti silloin tällöin satunnaisesti, ja aktiivisesti heti saliharrastuksesta innostuttuani.

FFFifi
Fitness Führer

Joo mulla on ehdottomasti tankotanssilla vaikutusta. Punnertaminen ei ole pelkistä rintalihaksista kiinni, vaan siinä tarvitaan myös muita yläkropan lihaksia, kuten ojentajia ja lisäksi keskivartalon kannattelua. Ongelma voi siis hyvinkin olla vatsa- ja selkälihaksissa eikä välttämättä käsissä, jos kovin haastavalta tuntuu. Lankuttaminen on hyvä tukiliike tähän. Ja oikeasti punnerrus ei ole vaikea juttu ja siinä kehittyy nopeasti kunhan vaan uskaltautuu yrittämään :)

Nipsuu (Ei varmistettu)

Mäkin luulin olevani huono punnertamaan, mutta toisin kävi! Ennen tein vain naisten punnerruksia, kunnes poikaystävä vaati, että pidetään punnerruskisa, tietysti miesten punnerruksilla. Totta kai sanoin, etten ole niitä ikinä edes kokeillut, joten saan varman kolme. Sovittiin, että mun lukumäärä kerrotaan kolmella ja otetaan kisa. Herranjumala, sain niitä kuitenkin lopulta muistaakseni 16! Ei muuten kerrottu kolmella :D

Tilanne on kuitenkin tuosta hieman muuttunut, kun erityisen ankean syksyn aikana lopetin kaiken laisen liikunnan, lihakset katosivat täysin, ja nollasta lähdettiin taas liikkeelle..
Toivottavasti muistan seuraavalla kerralla, kun meinaa tulla pidempi tauko, että kuinka vaikeaa se ensimmäinen kuukausi olikaan, kun piti aloittaa ihan kokonaan alusta...

Eve (Ei varmistettu)

Kannattaa ehdottomasti tehdä "leveiden" punnerrusten sijasta "kapeita", ojentajapunnerruksia!! Ne kohdistuvat useampaan lihakseen ja ovat siis paljon tehokkaampia. Kuulin myös kerran, että naisten punnerruksia (leveitä tai kapeita) tehden ei kehity (ainakaan kovin tehokkaasta) voimaa ja tekniikkaa miesten punnerruksiin. Siispä suosittelenkin tekemään vaikka yhden kapean MIESTEN ojentajapunnerruksen päivässä monien leveiden sijasta! Olen punnertanut koko elämäni leveitä, kunnes kuulin miten paljon tehokkaampia kapeet ovat. Aloin tekemään 5x3 ojentajapunnerrusta (miesten, tietenkin), ja alussa jopa viisi ensimmäistä olivat täyttä tuskaa. Tästä on nyt 2-3 kuukautta. Nyt punnerran helposti 15+10+10 nopealla tahdilla :) GOOD LUCK!

Kaima (Ei varmistettu)

Tsemppiä ja rohkeutta vaan miesten punnerruksiin! Itellä se on ainakin yks nopeimmin kehittyvistä liikkeistä. Kaks kertaa viikossa kolme kertaa maksimitoistot, viimisen loppuun vielä naisten punnerruksilla mehut pois. Joka viikko saa lisää toistoja ja se jos mikä palkitsee :)

Kaesa (Ei varmistettu)

Mulla on kyllä aina menny se 18, enemmänkin jos oon ottanut asiakseni treenata tätä nimenomaista liikettä. Mutta ei se määrä vaan se laatu! Mieluummin muutama kunnollinen kuin viiskytä vähänsinnepäin-punnerrusta.

Tää on muuten yks tämmönen sinänsä mitäänsanomattoman pieni asia tässä maailmankaikkeudessa mikä kuitenkin aina ärsyttää mua suunnattomasti kun siihen törmään, nimittäin sanat "miesten punnerrus" ja "naisten punnerrus". On vain "punnerruksia", ei mitään v*tun "naisten punnerruksia"! Ne "naisten punnerrukset" on ennemmin "polvet maassa punnerruksia" tai "helpotettuja punnerruksia".

Eihän ole mikään ihmekään että naiset ei yleensäottaen jaksa punnertaa, saati saa edes sitä yhtä oikeaoppista punnerrusta tehtyä, kun ala-asteelta asti tytöille opetetaan että on punnerruksia, ja sitten on näitä TYTTÖJEN punnerruksia joita TYTÖT sitten tekee kun eivät kerta jaksa tehtä mitään kun ovat tyttöjä. Kyllä jaksaa jos harjoittelee, perkele! :D Eihän kaikki pojatkaan jaksa punnertaa jos eivät ole liikunnallisia/harjoittele punnertamista. Pienestä pitäen oon aina aloittanu kunnon punnerruksilla, varsinkin jos ohjaaja/opettaja on kehoittanut että "tytöt voi sitten tehdä tyttöjen punnerruksia..", v*ttu enkä tee ennenku en jaksa enää punnertaa oikeita! :D (eihän ne polvet maassa -punnerrukset edes tunnu missään..)

Ah, ihanaa raivota internetissä. :D Tsemppiä Saaralle punnertamisessa, kyllä se siitä! Silleenhän voi myös harjoitella että punnertaa seisaaltaan seinää vasten. Ja mulla ainakin auttaa semmosten staattisten kyynärnojausten tekeminen.

ebeth (Ei varmistettu)

Mulla on kans ollu kauan punnerruskammo, kunnes uusimmassa (tai no, nykyisessä) bodypumpissa testasin ohjaajan innoittamana noita miestenpunnerruksia. Aloitin puolikkailla ja nyt parin kuukauden jälkeen kokonaisetkin sujuvat jo lähes vaivatta (ne ensimmäiset 16 siis..)! Tähän asti olen aina ollut siinä uskossa, että ne miestenpunnerrukset tosiaan ovat vain miesten juttu. Näin sitä voi olla väärässä :) Seuraava missio sitten ne taputukset punnerrusten välillä selän taakse.... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko mainita yhdelle toiselle anonyymille, että 20 punnerrusta ei ole mikään mahdottomuus ja varmasti bikkaajat tekevät enemmän alkulämmittelyissään. Itse harrastan cheerleadingiä ja ei ole mikään ihme jos alkulämpässä tehdään niitä juuri tuon verran. Puhtaitakin ovat, suurimmalla osalla ainakin. Niiden lisäksi ollaan aloitettu lähiaikoina tekemään miesten ojentajapunnerruksia. Aluksi meni kolme ja nyt jo melkein kymmenen! Eli rivien välistä voit lukea Saara, että ne kehittynyt vain sillä, kun niitä tekee ;) Jaksamista niiden kanssa, ei ne niin pahoja ole.

PS. Suosittelen myös ojentajapunnerrusten kokeilua!

Steffi
Steffit

Jeah hahahahh!! Repeilen aina sun teksteille... Parasta.

 

Jos "miesten" punnerruksissa on vaikeeta mennä alas asti, pistä vaan joku pyyhe (pieni koroke) tjsp. rintalastan alle, johon asti punnerrat ja jossain vaiheessa et enää tarvii sellasta. 

 

x Steffi

Joa (Ei varmistettu)

Epäilevällä vierailijalle voin sanoa, että tekniikka ei ehkä ole täydellinen, mutta kyllä se 20 sieltä tulee niin, että nenä osuu maahan. :P Tankotanssia harrastan minäkin, mutta olen minä 15 saanut jo lukioaikoina. Ei tietenkään tuon videon tahdilla, mutta hitaasti ja irvistellen se 20 tulee - kokeilin eilen ennen kommentin kirjoittamista, että varmasti menee edelleenkin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin olen alkanut punnertaa ja en kyllä saa punnerruksia yhtään vielä..teen niitä kevennettyjä, mutta joku päivä niitä oikeitakin!
Hassua tässä keskustelussa on se että kaikki saa tooosi paljon punnerruksia ja MELKEEN oikein ainakin ja ainakin monta toistoa vielä...
Punnerrus on punnerrus ainoastaan kun se on tehty oikein. Ei sinne päin eikä niin että lattian ja rinnan väliin jää puoli metriä, vaan niin että se rinta hipoo lattiaa..
Tuntuu että monelle tää oli rehvastelun paikka...
Ja mäkin pelkäsin punnerrusta, nyt se on yks mun lempijuttuja :)
Miesten tai naisten, tärkeintä on että se tuntuu jossain, tapahtuu kehitystä ja se on hauskaa, vai mitä!?!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en usko, että kyse on niinkään punnertamisesta vaan just siitä perisuomalaisesta "noku emmä kuitenkaan osaa" tai "en kehtaa kun kaikki muut on parempia" jne läpäläpä asenteesta ja oman itsensä aliarvioimisesta. Uskaltakaa uskaltaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Saara, että potkit p*rseelle! Tähän asti oon tehnyt polvet maassa -punnerruksia, mutta sun innostamana päätin kokeilla niitä ihan oikeita ja sain 2*10! :) Ei voi onnistua, jos ei yritä!

Aroz (Ei varmistettu)

Asiaa Kaesa! Ei nyt heti naiset alusta asti löydä maanrakoon erottelemalla johonkin tyttöjenpunnerruksiin ja miestenpunnerruksiin! Jos ei pysty punnertamaan varpailla ja kunnon syvyyteen (rinta hipaisee maata, mutta reidet ei saa koskea maata) punnerrusta voi helpottaa myös sitomalla semmosen jumppakumpparin renkaisiin/tankoon ja menemällä sinne kumpparin lenkkiin sisälle silleen että kumppari on rintsikoiden alareunen kohdalla, sitten vaan rohkeesti varpaille ja kunnon rinta hipasee maata joka kerta punnerruksia! Sillä kumpparin "koolla" voi sittten helpottaa tai vaikeuttaa liikettä, tällä tavalla oppii heti oikeen tekniikan ja tuntuu niissä lihaksissa missä pitääkin :) Eikä mitään 2 sentin tippejä missä pää roikuu alimpana ja rintakehä tuskin liikahtaa. Ne jumppakumpparit on ihan mieletön apu kaikissa omankehonpainolla tehtävissä liikkeissä, dipeissä, leuanvedossa jne. :)

https://www.youtube.com/watch?v=UNOpF3IiRmI

Miepämie (Ei varmistettu)

22 miesten punnerrusta. Naisten niin paljon, etten ole edes viitsinyt laskea.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.