Pyöräretki Arrecifeen

bike1.jpg

Kaupallinen kampanja – yhteistyössä Aurinkomatkat

Eilen Puerto Del Carmenissa piti olla vähän myrskyä, sadetta ja tuulta, ja me linnottauduttiinkin Manseboyn kanssa aamiaisen jälkeen hotellihuoneeseen torkkumaan. Aamupäivän jälkeen sää kuitenkin alkoi näyttää katastrofin sijaan elpymisen merkkejä, ja me ei tietenkään tahdottu heittää hyvää päivää hukkaan!

Ollaan jo useampana päivänä puhuttu pyörien vuokraamisesta, ja nyt aika tuntui siihen sopivalta. Ensimmäisessä vuokraamossa oli juuri siirrytty siestalle, ja onneksi niin, sillä TripAdvisorin ykkössijaa pitävä Revolution Bikes oli kokemuksena äärimmäisen positiivinen.

Paikalta löytyy erilaisia pyöriä jokaisen tarpeisiin, ja päivävuokra on aikuisten pyöristä 10-23€ / kpl. Me otettiin allemme 10€ town biket, joista saatiin myöhäisen vuokrausajankohdan takia vielä parin euron alennus.

 

bike.jpg

Tällaista päivän-kahden pyöräreissua varten voin lämmöllä suositella Town Bikea, jonka ajotuntumasta tykkäsimme molemmat valtavasti. Manseboy alkoi jopa haaveilla vastaavanlaisen fillarin ostamista kotopuolessa! 

Pidempiä pyöräretkiä suunnittelevat ja pyöräilystä enemmän tietävät haluavat varmasti vähän tutkia valikoimaa ja kokeilla pyöriä ennen sopivan löytymistä, mutta henkilökunta auttaa tässä tapauksessa varsin mielellään. 

Iloinen ja ehkäpä brittitaustainen pariskunta palveli meitä ja meinasimme jäädä suustamme kiinni sekä tullessa, että mennessä 🙂

 

bike3.jpg

Kypärä tietysti päähän – paitsi jos se pää aivot ovat yhtä isot kuin Manseboylla…. Vuokraamon täti oli ihan huonona, ja totesi lopulta että ensimmäistä kertaa heidän varastonsa ei vain riitä 😀

Mulla on ollut nuorena omat haaverini nimenomaan ilman kypärää ajelun vuoksi, enkä nykyään sitä juurikaan harrasta – paitsi viime kesänä lähikauppaan 150m kiireessä polkiessa. Piti heti tunnustaa, etten ole tekopyhä!

 

bike7.jpg

Lähdimme liikenteeseen Puerto Del Carmenista, josta kulkee erittäin hyväkuntoinen ja selvä pyörätie aina Arrecifeen saakka. Yhtä n. 500m pätkää lukuun ottamatta tiet ovat loistavassa kunnossa, ja maisemat ihanan vaihtelevia. En ole koskaan ollut yhtä mukavalla pyöräretkellä, ja huutelimmekin vuorotellen toisillemme, kuinka loistava idea pyörien vuokraus olikaan!

 

bike8.jpg

Kuvasimme koko reissun Manseboyn rinnuksiin solmitun GoPron kanssa, mutta ilman kunnollista kiinnitysvyötä meno oli melko möykkyistä 😀 Katsotaan, jos saisin siitä leikattua jonkinlaisen fiilisvideon!

Menomatkalla pysähtelimme muutamaan otteeseen, ja napsimme kuvia myös muuten hienon näköisistä paikoista.

 

bike6.jpg

Ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka on tässä näkyvä ranta, joka on suoraan Arrecifen lentokentän päässä. Näillä kohdin kannattaa odottaa muutama tovi laskeutuvia lentokoneita! Oli yksi koko matkan hienoimpia elämyksiä katsoa, kun kymmeniä tuhansia kiloja metallia lentää vain kymmenien metrien korkeudella pääsi päällä. Tämä on must-see!

Paluumatkalla jäimme näille kohdin kahden laskeutuvan koneen ajaksi, mutta jatkoimme matkaa melko pian aikataulujen takia. Olisimme molemmat varmasti jaksaneet katsoa useammankin ylilennon, joita tapahtui 5-15min välein. 

 

bike9.jpg

Lentokenttää ympäröivät pyörätiet olivat saaneet osansa edellispäivän myrskystä, ja jo pyörävuokraamossa meitä varoiteltiin useamman kymmenen sentin korkuisista dyyneistä, joiden läpi ei niin vain ajella.. Mulle tuli tästä pätkästä, ja oikeastaan koko retkestä, mieleen vanhat kunnon Pokémon-pelit, joissa pyöräiltiin paikasta toiseen. Route 37 to Eckruteac City jne 😉

 

bika9.jpg

Me tietysti yritettiin, mutta jotkut kohdat olivat vain mahdottomia 😀 Takaisin päin ajellessamme ehdotin pientä challengea siitä, kuinka nopeasti selviytyisimme hiekkaesteistä. 

Lopulta parhaaksi metodiksi selviytyi hiekkaan melko kovaa ajaminen, vanhoja uria seuraten. Pienellä vaihteella matalammista kohdista pääsi ohi, ja hiekasta tuli oikeastaan vain mukavaa vastusta 😉

 

bike10.jpg

bike11.jpg

Arrecifen lähellä bongasimme vedestä muutamia hurjapäisiä surffaajia kohdassa, jossa en ikinä kuvitellut näkeväni surffaajia. Näiden kundien nappaamat aallot nimittäin päätyivät terävään kivikkoon ja pystysuoraan 5m korkuiseen seinään!

Siellä he silti vain hymyilivät ja meloivat tyytyväisinä, ja takaisin pyöräillessämme kundit kävelivät meitä vastaan – edelleen hengissä.

 

bike12.jpg

Itse pääkaupungissa emme viettäneet kovinkaan kauaa aikaa, sillä tämän reissun tarkoituksena oli ehdottomasti matka, ei niinkään määränpää. Koska saimme pyörät vuokrattua vasta iltapäivästä, meidän piti lähteä takaisin melko nopeasti, ja ajoimmekin vain ranta-alueella pienen kunniakierroksen.

 

bike13.jpg

Niin ja tsekattiin toki tuo paikallinen Pokémon-Gym! Haha, nyt lopetan nämä pelijutut… Mutta hei muut geekit, eikö niin, että tuo olisi ollut ihan maksimiärsyttävä rakennus, jossa eri kerrosten välillä hypittäisiin teleportaatio-ruuduilla yms? 😀

 

bike14.jpg

Ennen kääntymistä takaisin Puerto Del Carmeniin, otimme pienen hiilaritankkauksen Italialaistyyppisiä jäätelöitä myyvässä kahvilassa rannan tuntumassa. Paikan erikoisuutena oli Red Bullilta maistuva jäätelö! Emme kumpikaan ole kovia energiajuomafaneja, joten se jäi tällä kertaa testaamatta.

Tummasuklaaajäätelö sen sijaan oli ihan kuolettavan hyvää. 

 

bike15.jpg

Näiden eväiden jälkeen jaksoi hyvillä mielin pyöräillä toisen 10km takaisin Puerto Del Carmeniin, jossa ilta-aurinko alkoi pilkistää pilvien takaa juuri saavuttuamme takaisin. Menomatkaan saimme upotettua melkein 1,5h pysähdyksineen, mutta rauhalliseen tahtiin pyöräillen keskimääräinen matka-aika lienee n. 45min.

Kovat suhaajat pääsevät paikalle toki alle 30min niin halutessaan, mutta eihän siinä ehdi vilkuilla yhtään ympärilleen 😉

Suosittelisin pyörien vuokrausta ihan jokaiselle paikassa lomailevalle. Tämä oli ehdottomasti mukavin pyöriin liittyvä kokemukseni koskaan! Lämmin tuuli, leveät ja sileät tiet, sekä todella monipuoliset maisemat läpi koko reitin. Oikeastaan, seuraavalla kerralla täällä käydessäni tahtoisin vuokrata hieman järeämmän pyörän ja lähteä seikkailemaan pidemmällekin ympäri saarta! Paikka ainakin vaikuttaa pyöräilijän unelmakohteelta.

Meidän loma on ollut melko aktiivinen, mutta muiden matkassa olleiden bloggaajien juttuja selaillessa muistuu mieleen, että täällä voisi tehdä paljon muutakin mukavaa. Muut vinkit ja postaukset löytyvät esim. Aurinkomatkojen Facebook-sivun kautta!

Kommentit (8)
  1. Oliko tuo reitti kovin mäkinen? Mietin, jaksavatko lapset siellä polkea…Ja onko se siellä turvallista?

  2. pst. espanjassa ja tietääkseni jopa lanzalla saa  maistaa jäätelö pienen lusikan verran ennen ostopäätöksen tekoa, eli seuraavalla kerralla maistelua vain 🙂

     

    Sisko ja sen mies palautuivat juuri tänä iltana Lanzarotelta kahden viikon lomalta. Olivat tosin Playa Blancalla, jossa on mielestäni kyllä aika tylsää kun siellä ei Carmeniin verrattuna ole mitään ihmeellistä tekemistä, jollei halua nähdä aavikkoa ja laavakiviä koko loman ajan, Ainut plussa on upea pitkä rantaa myötäilevä kävelytie.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *