Raakasuklaakakku appelsiini-twistillä!
Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, äiti on ihana ja muokkaa tarjoiluja syöjien erikoistoiveiden mukaan. Tänä jouluna mun yllätykseksi paljastui herrrrrkullinen raakasuklaakakku! Maistettuani sitä vaadin reseptin a) itselleni b) jakoon.
Alkuperäinen resepti löytyi Kodin Kuvalehdestä.
Jouluinen raakasuklaakakku
Pohja:
2,5dl pekaanipähkinöitä
2,5dl pehmeitä kivettömiä taateleita
2tl luomuappelsiinien kuorta raastettuna
Täyte:
2,5dl cashewpähkinöitä
1dl kaakaovoita
1dl palmusokeria (äiti käytti muscovadoa, kun palmua ei löytynyt kaapista!)
0,5dl raakakaakaojauhetta
0,5tl kanelia
1/4tl inkivääriä
Koristeeksi:
Mitä vain marjaisaa! (tällä kertaa kiireen vuoksi vedeltiin kakkua sellaisenaan ^_^)
- Liota pähkinöitä minimissään 20min toisiltaan erillisissä kulhoissa. Kaada vesi pois ja kuivata pähkinöitä hetki.
- Mittaa taateli ja pekaanipähkinät tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen.
- Raasta appelsiinin kuori ja lisää sekin tehosekoittimeen. Pyöritä konetta, kunnes massa alkaa olla murumaista.
- Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele tehosekoittimessa oleva massa tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
- Puhdista tehosekoitin, ja mittaa sinne kaikki täytteen aineet kaakaovoita lukuun ottamatta. Sulata kaakaovoi vesihauteessa (kuuman hanaveden lämpö riittää, et tarvitse hellaa ja kattiloita).
- Lisää sulanut kaakaovoi tehosekoittimeen, ja pyöritä massaa kunnes se on sileää. Kaada täyte tämän jälkeen pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja siirrä kylmään jähmettymään pariksi tunniksi.
- Ennen tarjoilua päälle voi kaataa marjoja, tai vispata kookoskermaa!
Maku on iiiihana ja supersuklaisen täyteläinen. Pienenpieni pala riittää, ja joku fiksu saattaa pilkkoa useamman palan ja iskeä ne pakastimeen 😉
Tekijän kommentti: itkin kyllä vähän tätä tehdessäni, sillä ohjeen mukaan kaikki täytteen aineet laitetaan mixeriin ja annetaan pyöriä, kunnes seos on tasaista massaa. Minun tehosekoittimessani kaikki jämähti klöntiksi, jossa oli kokonaisia pähkinöitä ja terä vain pyöri tyhjää. Aikani kiukuteltuani lisäsin massaan vajaan puoli desiä kuumaa vettä. Ja joulun ihme, klöntti suli, pähkinät jauhautuivat ja suklaamassasta tuli aika sileää. Pientä rakeisuutta jäi pähkinöistä,ikä oletettavasti kuuluu asiaan. Kokeilemisen arvoista 🙂
Siis nam. Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta. Aion kyllä tehdä. Vielä nam.