Seuraavat 7kk

alku2.jpg

Sulateltavaa löytyy? Check.

En ilmeisesti ole onnistunut yrityksistäni huolimatta selittämään PT-henkilölle tulevaa projektiani kovinkaan selkästi, joten hän ehdotti että tekisin siitä viikonlopun postauksen. Haistan taustalla sen, että se luulee, etten itsekään tiedä >:D

Kuten pari viikkoa sitten kirjoittamassani välikatsauksessa mainitsin, ajattelin ottaa hieman konkreettisempia rasvanpolttotavotteita tälle vuodelle, kun täytän 25v. ja kaasoilen sen jälkeen kahdesti. 

Nyt synttäreihini on aikaa noin 30 viikkoa, mikä on kuulostaa oikein sopivalta! Fiksussa tahdissa sulattelua voi tapahtua ainakin 10kg ja hyvässä lykyssä vähän enemmänkin. Kun tahti on rauhallinen (n. 0,5kg/vk), on kaikista tärkeintä pysyä ruodussa ja luottaa siihen, että systeemi toimii!

10kg tiputuksen jälkeen olen edelleen täysin normaalipainoinen, enkä esim. BMI:n alakantissa, eli mitään nälkiinnyttämistä tai epärealistisia tavoitteita en edelleenkään kannata. Tiukkaa ja säntillistä voi olla, mutta ei kuihdutusta.

Mä olen asettanut ensimmäisen välikatsauksen ja herkkupäivän helmikuulle, mihin asti aion syödä ja liikkua ilman ”turhia vippaskonsteja”. 

 

Treeni

alku5.jpg

Hauis ei vielä vakuuta…

Käytännössä tämä tarkoittaa viikon aikana: 4-5 salikäyntiä, 1-2 palauttavaa lenkkiä, 1-2 liikkuvuusharjoitusta ja aamulenkkejä, jos herätessä siltä tuntuu.

Säännölliset aamulenkit tai muut lähes päivittäiset kropanherättelyjumpat aion lisätä aikatauluun sitten helmikuussa, tai ehkä vasta maaliskuussa, jos rasvat putoavat aluksi hyvin ilmankin.

Keväällä lisään ohjelmaan muutenkin enemmän aerobista liikuntaa, sillä haluaisin selvitä toukokuun Extremerunista kunnialla, enkä henkihieverissä 😀

Tampereella ollessani aion luonnollisesti käydä Poltteella ja viikon kaikki salikertani saattavat koostua loistaviksi todetuista ryhmäliikuntatunneista. Jos jokin paikka tuntuu viikon aikana jumittavan ja toinen paikka ei ole ottanut mitään osumaa, skippaan ryhmäliikunnan ja teen levänneille lihasryhmille kunnon salitreenin.

Espoon päädyssä keskityn joko perinteisemmän salitreenin ja aerobisen treenin yhdistämiseen, tai Poltteen tuntien inspiroimaan intervallitreeniin salilla.

Liikkuvuustreeni on oleellinen osa tekemistä, sillä mitä liikkuvampi olen, sitä paremmin voin ja sitä paremmin kroppani toimii.

 

Ruoka

alku1.jpg

Melko realistinen lähtökuva. Toivottavasti peppu ei katoa….

Ruokavaliossa keskityn siihen, että syön mahdollisimman tasaisesti pitkin päivää ja saan proteiinia sen n. 2g / painokilo. Tämä tarkoittaa käytännössä myös sitä, että lisään ruokavaliooni vähärasvaisia lihoja, joiden proteiinipitoisuus on korkea. Päätän lihansyönnin jatkosta sitten, kun projekti alkaa olla taputtelua vaille valmis.

Kalorivajeena pidän aluksi ja luultavasti koko projektin ajan -500kcal päivä, ellei jotain hyvin ihmeellistä tapahdu.

Mun on paljon helpompi pitää ruokavalio kasassa, kun en syö pastaa (paitsi proteiinipastaa välillä), leipiä tai muitakaan turhia tärkkelyksiä. Hiilarit keräilen siis melko pelkästään kasviksista ja hedelmistä, joita syön todella mielelläni joka ikisellä aterialla. Vielä kun olisi joku, joka pilkkoisi ne vihannekset mulle joka päivä <3__<3

Herkkulinjaus on teoriassa 0, mutta esimerkiksi eilen söin hyvillä mielin 2 palaa tummaa suklaata, kun kaverini oli sitä asettanut tarjolle. En siis osta mitään itse, mutta voin maistaa jos jotain fiksua on tarjolla!

Bodariherkkuja, kuten vaikka erilaisia rahkoja, vanukkaita tai proteiinilettuja voi toki valmistaa, kunhan niissäkin pysytään oikeasti järkevissä määrissä ja ravintosisällöissä.

Ruokailussa kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että kirjaan syömiseni ylös. Ihmisten mielipiteet ruokien merkkaamisesta jakaantuu hirveästi, mutta mulle siitä on todella konkreettista hyötyä.

Mä tiedän kyllä, mitä suustani pistän alas, mutta haluan tietää olenko syönyt tarpeeksi proteiinia ja varmistaa myös sen, että syön tarpeeksi. Kun ruokamääriä pienentää, voi ongelma helposti kääntyä myös päälaelleen ja energiaa tulla aivan liian vähän. 

Ostin Kalorilaskuri.fi:n käyttöaikaa kerrankin koko vuodeksi eteenpäin ja olen täyttänyt sitä tunnollisesti.

Ruokapäiväkirjoja en aio täällä vieläkään jakaa, mutta jotain ateriavinkkejä ilmestyy varmasti 🙂

 

Sudenkuopat

alku3.jpg

Tajusin vasta nyt todella pahan bloggaaja-posen.. No mutta täähän on blogi!

Mä tiedän, että mulle pahimpia sudenkuoppia on edelleen huonoon ruokavalioon palaaminen. Sen takia mä aion olla mahdollisesti kuukausia se mulkku, joka raahaa omat safkat mukanaan kaikkialle, ei lähde ulos syömään, eikä baariin, eikä spontaanille sushilounaalle. 

Se ei tarkoita sitä, ettenkö mä tahdo nähdä mun ystäviä, eikä sitä että mä en tekisi näitä asioita taas sitten kun projekti on valmis ja jatkan tasapainoilua. Se tarkoittaa vaan sitä, että seuraavan puoli vuotta mä omistan itselleni ja mun tulevaisuudelle, eikä se liity keneenkään muuhun, kuin muhun itseeni.

Mä siis päätän jo nyt olla potematta hetkeäkään huonoa omaatuntoa, jos saan tästä asiasta jotain mäkätystä. Jos mä en kelpaa rahkansyöjänä ja selväpäisenä baariseurana, palataan asiaan uudestaan syksyllä! 

Cheat-päiviä aion mahduttaa kevääseen muutamia, mutta melko harvakseltaan. Näiden yhteydessä on ehdottoman tärkeää, että mahdolliset ylimääräiset herkut lahjoitetaan tai heitetään pois illan lopuksi, etteivät ne kiusaa seuraavan aamun heikkoa mieltä.

Jääkaappiin pitää myös varata hyvät normaalit terveelliset sapuskat ja mieluiten jopa valmiit ateriat koko seuraavalle päivälle.

 

Aikataulu

alku6.jpg

Ilman perspektiiviä tuovaa päätä ja kättä kasassa on ihan hyvä paketti! 😀

Vaikka treeni- ja ruokavalio pysyvät pohjimmiltaan samanlaisina, teen peruspalettiin lopullisesti jääviä lisäyksiä ja muutoksia aluksi n. 1,5kk välein ja toukokuusta lähtien kuukausittain.

Jos kohtaan jotain ongelmia tai kaipaan muutoksia ennen välietappia, käyn asian tietysti läpi pikimmiten!

Kuulostaa ihan selkeältä, eikö? 🙂

 

alku4.jpg

Kuulostaahan tuo, mutta mites käytännössä?

 

p.s. Poltteen tarjous on voimassa vielä tämän illan ja huomisaamun. Tarjous siis koskee salille liittymistä muutenkin, eikä sinne On-Rampiin ole mikään pakko mennä, jos ei jostain ihmeen syystä halua!

Kommentit (32)
  1. hei hyvät tavoitteet, samalta kuulostaa kuin omatkin! tsemppiä 🙂

    piti vielä kysyä, mistä löysit ton niken topin? oon ettinyt just tota toppia, ehkä erivärisenä, mutta mistään ei näytä löytyvän 🙁
    kiitos avusta ja saan aina lisää treeni-intoa blogistasi, kiitos!

  2. Aika osuvaan kohtaan tuli tämä, sun suunnitelma kuulostaa lähes identtiseltä siihen miten itse olen tässä toiminut. Lokakuun puolessa välissä mittani olivat vielä 169/78 ja tällä hetkellä 169/64, pudotusta vielä 4kg. Tiedän, että tein tuon liian nopeasti, ja jo jouluna oli tuo 64, nyt olen ylläpitänyt sitä ja pikkuhiljaa terveellisillä elämäntavoilla se varmasti vielä putoaa sen 4kg ennen kesää. En aio enää ottaa mitään ”pudotusspurtteja” mitä tuossa pudottaessa tein. Olen niin malttamaton, että halusin tuloksia nopeasti, koska tiesin, että paluuta edellisiin elämäntapoihin ei ole ja pelkästään terveelliseksi muuttamisella tulokset tulevat hitaammin..

    En enää ikinä halua päästää itseäni edelliseen minään, nyt on hyvä olla kaikinpuolin ja se jos mikä tsemppaa eteenpäin. Ja olen onnellinen että ei yhtään tee mieli mäkkäriä tai herkkuja tai muutakaan samalla tavalla kuin ennen. Inhottaa ajatuskin, 4krt pikaruokaa/vk.. Koen olevani nyt paljon onnellisempi.

    Tsemppiä sulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *