Tahdon lapsilleni kaikkea tätä

Elämäni Kunnossa

Ei saa!!! Do not!!! from Juha Jarvinen on Vimeo.

Mä tiiiiiiedän! Tämä video on pyörinyt somessa jo toista viikkoa, ja mä ajattelin pitkään että ei mun tarvitse sitä enää linkata.. Mutta kun mä sittenkin halusin!! Taitaa olla merkki aikuistumisesta, kun tiettyjä juttuja katsellessa miettii: "Mä haluan tarjota mun lapsille tuon mahdollisuuden.", eikä: "MÄ HALUAN TONNE!!!". Tän videon kohdalla tosin tein molemmat.

Tää on musta ihan älyttömän siisti juttu, ja mä toivon että mulla on aikanaan pelisilmää ja uskallusta antaa omien taaperoiden vähän kiipeillä ja muksahdella. 

Mua muuten aina pelottaa tähän henkeen kirjoittaessani, että äidilleni tulee huono omatunto, kun mulla ei ollut kiipeilyhuoneita, tai kun mä sain pienenä syödä mikropitsoja :D Älä huoli äiti, me käytiin kyllä siellä temppukoulussa, mutta mä taisin ihan itse jänistää niistä hommista <3

Kommentit

TirsaLaura (Ei varmistettu) http://tirsat.blogspot.com

Toi on niin mahtavaa, mäkin haluaisin temppuhuoneen. Meillä on nyt pienessä kerrostalokämpässä renkaat katossa ja puolapuut seinässä. Kaikenlainen kiipeily ja temppuilu sallittu. Myös sohvalla pomppiminen oli kunnes poika kasvoi niin isoksi, että sohva alkoi narista uhkaavasti :) Mut about joka toinen aikuinen joka tulee meillä käymään kysyy huolissaan, että eikö pitäisi olla patja alla tms. kun poika roikkuu pää alaspäin renkaissa tai hyppii puolapuilta lattialle. "No ei tarvi.."

Ulkona olen pitänyt sitä sääntöä siitä asti kun poika oppi kiipeämään, että kaikkialle saa mennä, mistä pääsee itse alas :) Toki katon vähän sivusta, mutta harvemmin kiellän.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Meillä on just toi sama, että kiivetä saa, kunhan pääsee itse alas. Lapsi osaa kyllä tosi hyvin hahmottaa mihin sen omat taidot riittää - kunhan se saa siihen mahdollisuuden pienestä asti.

n-jen (Ei varmistettu)

Kiitos linkkaamisesta, mä en ollut vielä nähnyt! Ihan varmasti mun kakarat aikanaan saa temppuilla, mutta mä haluan temppuilla myös: olen aina ollut (ja olen yhä) tosi nössö ja epäliikunnallinen, mutta tänä syksynä on herännyt suuri tarve löytää liikkumisen ilo, ja tässä sitä sun tätä kokeiltuani olen melko vakuuttunut että se voisi löytyä jostain tollaisesta aikuisten riemujumpasta, löysin Helsingistä paikankin jossa moista telinepainotteista voimistelua voisi näin 25+-ikäisenä harrastaa ja nyt kerään rohkeutta mennä kokeilemaan. Tää video vahvisti intoa, oikein tunnen jo miten ilo kuplii!

ps. riemujumppa, alkoipa kuulostaa rivolta vaikka ihan viatonta tarkoitin

Nelliilona (Ei varmistettu)

Ihan parhautta toi video, haluun temppuhuoneen myös! :D Kateellisena katselin vain, kuinka videon keskimmäinen tenava reippaasti veteli leukoja, kun itse saan hädintuskin kuminauhoilla muutaman :D Ja entäs se nuorimmainen, joka roikkui poikittaisesta köysiviritelmästä omilla käsillään kuin elävä pyykkipoika? Miten liikkis :D Puhumattakaan vanhimman takaperinvoltista. Alkoi tehdä mieli itsekin alkaa taas kokeilemaan.....missäs olis lähin trampoliini ja patja? :D

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Me on tosissaan puhuttu että hommataan lapsen huoneeseen puolapuut. Jo ennen tän videon näkemistä siis. Harmi kun tilaa on niin vähän ettei saa rakennettua kunnollista temppuhuonetta! :)

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Mahtavaa menoa, tosin uskon, että kaikki lapset eivät ole synnynäisiä temppuilijoita. Kolmen tytön äitinä olen nähnyt kolnenlaisita motoriikkaa. Yksi sotkeutui omiin jalkoihinsa eikä meinannut oppia edes kuperkeikkaa, toinen oli kuin apina ja kiipeili kaikki telineet ja teki kuperkeikat keinusta pahemmin koskaan loukkaamatta itseään ja sinä taas olit enemmän kiinnostunut muista jutuista kuin villistä liikkumisesta. En varmaankaan ollut kaikkein holhoavimmasta päästä ja kieltämässä. Sitä paitsi isät ovat sitä varten, että he rohkaisevat ja kannustavat vähän hurjempiin tempouihin, kun äidit yrittävät toppuuttaa :) Enosi muuten oli motoorisesti erittäin kehittynyt temppuilija jo ihan pienestä pitäen, mutta häneltä puuttui järki tajuta rajansa ja havereita sattui. Eli jokainen lapsi omien taipumustensa mukaan.

-e (Ei varmistettu)

oon nössö, mutta mun päälimmäinen ajatus koko videon ajan oli vaan "apua" ja saisin ihan varmasti sydänkohtauksen jos oma poikani (1,5v) tekis tollasia temppuja; sohvalla kiipeilykin näyttää mun silmiin melko hurjalta. :D

Eilisen lupaukset

Kiipeilin lapsena paljon ja meillä oli renkaat katossa. Kuperkeikat eteen- ja taaksepäin onnistuivat, samoin käsilläseisonta renkailla. Pitää silti myöntää, että katkaisin solisluuni nimenomaan tuolilta pudotessani. Ja aukaisin leukani kaatuessani pöydän kulmaan. Ei ne kyllä hidastaneet vauhtia kuin hetken.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.