Täydellisen treenin resepti!

tabata.jpg

Vaikka joku jo manaili että kova treeni ei vaan sovi kaikille, mä saan siitä niin paljon riemua, ettei se voi koskea mua! ^_^

Tällä ja viime viikolla olen saanut ihan älyttömän hyvin tehoja irti joka ikisestä treenistä.

Nyt kun mietin, koko alkuvuoteen on mahtunut vain yksi ainokainen treeni, minkä aikana ärsytti ja tuntui siltä, ettei nyt oikein kulje. Heti kun tiesin, ettei hommasta tule mitään, pistin pillit pussiin ja lähdin kotiin syömään ja chillaamaan. Yksi menetetty treeni ei paina vaakakupissa kovin paljoa, vaan se kokonaisuus ratkaisee – kuten kaikessa muussakin.

 

tabata2.jpgEi ihan jokaisesta treenistä tarvitse nauttia, mutta kyllähän se olisi silti se ideaalitilanne, mitä ainakin itse tavoittelen.

Mulle parhaan treenikokemuksen takaa muutama täyttyvä seikka:

  • Treeni on suunniteltu. Joko päätän meneväni tunnille X tai teen päässäni mahdollisimman tarkan päiväohjelman. Kun tiedän, että klo 18 pitää olla valmiina ja odottamassa treenin alkamista, alan varautua hommaan henkisesti jo tunteja aiemmin. Itsenäisissä treeneissä olen saanut Gymboss-ajastimesta ihan älyttömän hyvän apurin ja treeniteho on noussut aivan uusiin sfääreihin!

  • Olen levännyt ja palautunut. On aivan turha lähteä kyykkäämään tai juoksemaan jotain spurtteja, jos jalat ovat aivan jumissa, tai edellisyönä unta on tullut pahimmassa tapauksessa reilusti alle 7h. Tällöin oma koordinaationikykyni ym. vointini on surkea. Vastaavissa tilanteissa lähden yleensä palauttavalle kävelylenkille ja jätän kovat treenit suosiolla seuraavaan päivään.

  • Olen syönyt ja juonut tarpeeksi. Ennen aamulenkkiä syön nykyään kevyen ja proteiinipitoisen aamiaisen ja yritän ajoittaa kunnon aterian n. 1,5h ennen sali-/crossfit-/kahvakuulatreeniä. Yleensä nappaan vielä suuhun jotain kevyttä ja hiilaripitoista juuri ennen kuin lähden salille. Myös tasainen nestetankkaus on tärkeää, sillä kovassa treenissä hiki lentää ja itselläni lievässäkin nestehukassa olotila huononee radikaalisti. Lisään treeniveteni sekaan yleensä vielä ripauksen himalajansuolaa, jolloin vesi tuntuu imeytyvän paremmin, eikä vain hulahda kropan läpi!
  • Palautusjuoma ja seuraava ateria ovat valmiina. Jokainen tehkööt miten lystää, mutta mä tykkään juoda palautusjuomaa ja koen saavani siitä selkeää hyötyä. Herkkupäivinä palkkarina on usein PROfeelia ja muulloin Warrior Blendiä ripauksella maltoa. Tämän lisäksi mua odottaa kotona joko aiemmin valmistettu ruoka, tai mahdollisimman minimaalista vaivannäköä vaativan aterian ainekset. 

  • Itsenäisen treenin aikana musiikin pitää olla kohdillaan. Mulla on erinäinen määrä treenilistoja, joiden tunnelmat ovat hyvin vaihtelevia. Intervallipumppaukseen on omat huippubiisinsä ja rauhallisille kävelylenkeille omansa. Muutamia listoja olen julkaissut myös Spotifyn puolella, kurkkaa ne tästä!

Aika paljon juttuja, mitkä eivät ole mitenkään yhteydessä itse suoritukseen. Siitä, miten paljon treenistä saa irti sen suorituksen aikana, voi vastata vain oman itsensä kanssa kamppailemalla. 

Yritän elää hetkessä ja antaa kaikkeni, mutta suorittaa kaiken silti hallitusti ja turvallisesti. Mä tunnen oman kroppani rajoitteet, enkä halua hajottaa mitään paikkoja, vaikka intoa olisi kuinka. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö jokaista toistoa tehtäisi tunteella ja puristettaisi viimeisiäkin mehuja mahdollisuuksien mukaan.

 

tabata3.jpg

Mistä teidän täydellinen treenikokemuksenne koostuu? 🙂

Kommentit (15)
  1. Meillä taitaa tuo spinningohjaaja ekakertalaisille sanoa, että kokeilla pari kertaa ennen kuin unohtaa kyseisen lajin. Omat ensikokemukseni olivat lajista identtiset kanssasi. Nyt  (n. 9kk myöhemmin) sitä huomaa heräävänsä kaksi kertaa viikossa klo. 5.20 päästäkseen aamuseitsämän spinningtunnille ja omistavansa lajiin tarkoitetut kengätkin.. Taidan olla ehkä hieman sekaisin päästäni. 😀  (Toisaalta noihin kellonaikoihin ei tule analysoitua huvittaako vai eikö, menee vaan.) 

  2. heh, mäki bongasin sut maanantaina poltteella, mietin vaan kuumeisesti että miks tuo näyttää niin tutulta, kesti vähän ennen kun tajusin 🙂 Suurkiitos kun oot täällä Poltetta hehkuttanu, oon niin tykänny olla siellä. Ihan orpo olo kun kurssi nyt loppu, mutta huomenna oon kyllä jo menossa treenaamaan 🙂
    -miffa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *