Teekukat ja sananen vihreästä teestä

tee1.jpg

En tiedä mitään runollisempaa tapaa aloittaa aamu, kuin teekukka. Ai mikä on teekukka? No tietysti puuvillalangalla yhteen sidottuja teepensaan lehtiä ja kukkia, jotka aukeavat lasissa kuin puhkeava kukka konsanaan. Taisin juoda teekukasta haudutettua teetä ensimmäisen kerran Cafe Lasipalatsissa kymmenisen vuotta sitten, ja sen jälkeen olen ostanut muutaman teekerän aina niihin törmätessäni. 

 

 

tee7.jpg

Tämänkertainen teekukkani oli peräisin Fredrikinkadun kampin päädyssä sijaitsevasta The Ounce -teekaupasta, joka myy teetä nimensä mukaan unsseittain. Erilaisia laatuja on lukuisia, ja käyn säännöllisin väliajoin täydentämässä vihreä tee -varastojani. Hyvän teen merkki on minulle se, kun sen sekaan ei tarvita mitään makeuttajaa.

Vihreää teetä pyrin juomaan päivittäin, mutta kesäkuumalla tapa on hieman unohtunut.. Tee kuuluu mielestäni edelleen kylmiin aamuihin ja lumisiin iltoihin.

Juon teetä paitsi maun, myös terveysvaikutusten takia. Muistitko, että:

 • Vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, ja kahdesta kupillista hyvälaatuista teetä sisältää enemmän antioksidantteja kuin viisi annosta tuoreita hedelmiä tai kasviksia! 
 • Vihreä tee edistää aineenvaihduntaa ja se on monesti yhdistetty tehostuneeseen painonpudotukseen
 • Tee hillitsee kohonnutta verenpainetta ja kolesterolia
 • Tee tappaa bakteereja ja influenssaviruksia
 • Se myös alentaa sydäninfarktin riskiä
 • Teestä löytyy myös antihistamiineja, jotka rauhottavat elimistön ärsytystiloja ja hillitsevät turvotusta

Teetä täytyy luonnollisesti juoda säännöllisesti ja melko runsaasti, että terveysvaikutuksista saisi ilon irti. Onneksi tämän terveysherkun nauttiminen on mieluisaa, eikä hampaiden kiristelyä 😉

Vihreää teetä myydään myös tiivistetyssä kapselimuodossa, mutta itse vaihdoin haudutettuun versioon vatsan hyvinvoinnin vuoksi. 

 

tee6.jpgMutta nuo kukat! Niistä saa terveyshyötyjen ja maun lisäksi nauttia myös muilla aisteilla. 

 

tee5.jpgtee3.jpg

tee4.jpg

Koko kroppani on muuten edelleen jumissa lauantain treenistä.. Himoitsin tämän päivän Voima-tuntia, mutta ihan turha mennä sinne repimään. Voimatreenin sijaan lähden lenkkipolulle ja testaamaan kävelysauvoja jotka treenaavat ojentajia…. 😀

Kommentit (6)
 1. Hei pliis Saara, voisitko liittää joitain perusteluja väitteidesi tueksi, kun tällaista terveysblogia pidät ja esität asioita totuutena? Toki vastuu on kuulijalla ja pitäisi jonkinlaista mediakritiikkiä harrastaa, kun näkee väitteitä ilman lähteitä, mutta moni pikkuinen ottaa nämä todesta… Tykkään kovasti sun blogista, mutta ärsyttää näin lääkärinä ja tutkimustiedosta jotain ymmärtävänä, että tällaisillakin foorumeilla ladellaan faktoina asioita, jotka ovat välillä mahdollisia, välillä ihan höpöhöpöä. Esim. sen päivän kun näkisi, että joku todistaa, että influenssaviruksia tapaa jokin teelaatu. Se tutkija olisi rikas, joka kehittäisi sellaisen tropin.

  1. Moikka! Mäpäs yritän petrata lähdetietojen kanssa pelaillessa. Yritän tbh napata tämänkaltaisiin juttuihin vain ns. yleispäteviä tietoja, enkä hipsiä sinne nippelipuolelle. Tässä esim. linkki, joka tuli ensimmäisenä vastaan ko. aihetta tutkiessani. 🙂

    

   1. Okei kiitos, no mä saatoin olla väärässä 😀

  2. teen suurkuluttaja
   24.9.2013, 11:51

   Vihreällä teellähän on siis ihan todella terveysvaikutuksia. Tästä linkistä http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/green-tea ainakin löytyy todella pitkä lista, joka perustuu tutkittuihin faktoihin.

   Vihreää teetä en tosin juo, koska se on terveellistä, vaan koska se maistuu todella hyvältä. Tämän edellytyksenä tietenkin oikea valmistustapa. Irtoteepakkauksissa on usein hyvät ohjeet, joita noudattamalla lopputuloksen pitäisi olla suhteellisen hyvä.

   Teetä ostan suurelta osin http://teepussi.fi -nettikaupasta. Valikoima on laaja, hinnat kohtuulliset ja toimitus nopeaa. Tosin nykyään taitaa kaikissa verkkokaupoissa olla aika hyvät toimitusnopeudet.

 2. Mmm, ihanan näköstä. Ja maistui varmaan myös hyvältä. Ainut mitä olisin lisännyt on se, että veden lämpötilalla on merkitystä. Jos oikein lähtee hifistelemään niin eri vihreän teen laadut vaativat eri lämpötilan. Ihan niin pitkälle en ole mennyt omassa teen valmistuksessa mutta esim. täältä voi lukea lisää
  http://www.thefragrantleaf.com/green-tea-brewing-tips
  Tässäkin on varmaan jakauduttu muutamaan eri koulukuntaan, mutta kannattaa kuitenkin käyttää selkeästi alle 100c vettä 🙂 Ja teepussit vs. teelehdet on lähes sama kuin vertaisi keskenään Juhla Mokkaa ja tuoretta vastapaahdettua kahvia.

  1. Oiiiih unohdin ihan täysin mainita vedestä! Tietysti, tälle kukalle ja monelle muulle vihreälle teelle se 80-asteinen on aika ideaalia, eikä pidä hauduttaa liian pitkään ^_^

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *