Testissä: CocoVi -raakasuklaat

soko4.jpg

Onni on ehdottomasti sitä, että postiluukusta sataa suklaata!!!

Cocovin lähettämät suklaamaistiaiset sopivat loistavasti tähän hetkeen, missä olen yrittänyt kääntää tavallisen suklaan ja herkkujen himoitsemista vähän terveellisempiä kanavia kohti.

Raakasuklaa on varmasti jo monelle tuttu juttu, mutta kerrataan vielä Jaakko Halmetojan sanoin:

”Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.”

Eli superherkkuja ilman että pitää kaivaa blenderiä tai 10 purkkia esille, jeeee!

 

soko3.jpg

Jos raakasuklaata lähtee maistelemaan ensimmäistä kertaa oletuksena Tobleronen kaltainen herkkupala, tulee varmasti pettymään, oli kyseessä miten laadukas kama hyvänsä. 

Tumman suklaan ystävät tykästyvät tuotteeseen nopeammin, koska raakasuklaa on yleensä vahvaa ja näissäkin levyissä kakaopitoisuus on 70% tienoilla. 

Mä olen maistanut useiden valmistajien raakasuklaita ja vain yksi niistä on kilpaillut maullisesti ja koostumuksellisesti perinteisten suklaiden rinnalla (ja se yksi on coscious-merkkinen mintturaakasuklaa..).

 

Jos joku törmää hyvänmakuiseen ”maito”raakasuklaaseen, kertokaa heti!

 

soko1.jpg

CocoVin Super choco -suklaata saa gojilla ja mintulla maustettuna ja levyn paino on 60g. Sopivan pieni kerralla haukattavaksi, mutta niin tuhtia tavaraa, että rivillinenkin taitaa monesti riittää. 

Odotin minttusuklaafanina suuria tältä kauniin turkoosilta paketilta, mutta petyin hieman. Suklaan rakenne on kivan rakeisen kaakaonibsinen ja makukin oikeastaan todella hyvä, mutta consciousin Mint Hint vie silti minttuisen taistelun voiton!

Gojimarjoin maustettu suklaa taas oli täysosuma! En ole ikinä lämmennyt kuivatun gojin makuun, sillä se maistuu aivan kaninruoalta.. Älkää kysykö, miksi tiedän tämän.

Tässä suklaassa goji se kuitenkin tuo kokonaisuuteen kivasti makeutta ja piristystä kaakaon sekaan ja saatoin sen muutaman palan sijasta napsutella yhden levyn ensi-istumalta. 

Onnistuisikohan tavallisen suklaan syrjäyttäminen täysin? Kääk, en uskalla vielä edes ajatella moista. Ehkä kaikki tapahtuu aikanaan, jos niin on tarkoitettu.

Alla vielä hieman epätarkasti kuvautuneita ravintoarvoja niistä kiinnostuneille 🙂

 

soko2.jpg

Hintatietoja en näistä kavereista saanut käsiini, mutta jos levyllinen irtoaa edullisemmin, kuin vajaan 4e conscious-patukka, olen entistä iloisempi ja haen Gojiversioita leffailtojen varuiksi varastoon!

 

p.s. Parasta raakasuklaata saa kuulemma duunattua ihan kotona askartelemalla ja mulla on edelleen synttärilahjaksi saatu paketti jemmassa! Innostuisinkohan ensi viikolla testaamaan, miten omat keitokset pärjäävät makutestissä..

p.p.s. Jos mulla olisi tuollainen tukkupakkaus consciousin mint hintiä, osaisinkohan pitää itseni jotenkin kurissa, vai söisinkö ne viikossa loppuun??

Kommentit (6)
  1. Hei tilaatko sä tota suklaata tuolta netistä vai?

  2. Kannattaa kokeille ProBiotic Ombar Coconutia. Se menee aika lähelle maitosuklaata ja on toooodella hyvää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *