Testissä: Functional Cirquit

1_9292146_copy.jpg

Mun treeniviikko meni vähän uusiksi, kun kaveri vinkkasi mahdollisuudesta rääkätä itseään. Miten sellaiseen voi sanoa ei?

FeelGood trainers pitää Nummelan Joy Centerin tiloissa lauantaiaamuisin klo 10 tunnin kahvakuulatreenin ja heti sen perään klo 11 tunnin Functional Cirquitin.

Tunteja on pidetty vasta pari viikkoa, eli mukaan mahtuu hyvin! 

Ohjaajana toimi tällä kertaa Mari, jota ei ensinäkemältä ikinä uskoisi viiden lapsen äidiksi. Tällaisten ihmisten tapaaminen saa mut aina vakuuttuneemmaksi siitä, että oon oikealla polulla treenieni kanssa ja ärsyyntyneeksi siitä, miksen aloittanut jo vuosia sitten :).

 

1dsc_8801_as_smart_object-3_copy.jpg

 

Functional Cirquit on käytännössä kiertoharjoittelua, jossa on valikoitu määrä koko kehoa rasittavia liikkeitä. Jokaista liikettä tehdään 45-60sec kierroksesta riippuen ja seuraavalle pisteelle siirrytään mahdollisimman nopeasti. 

Tällä kertaa tehdyssä treenissä oli 7 pistettä, eli yksi kierros kesti 7 minuuttia.

Mä aloitin kierrokseni estehyppelystä ja yllättävää kyllä, pääsin kaikkien esteiden yli kompuroimatta 😀 

 

lalala.

Muut treenin aikana tehdyt pisteet sisälsivät mm. kyykkäilyä, burpeeta, hyppynarulla loikkimista ja hiekkasäkin nostelua. 

7 minuuttia ei ole koskaan tuntunut yhtä pitkältä! 

On jännittävä combo, kun tiedät että aika on niin lyhyt että jakaisit vaikka seistä sen päälläsi ja samalla olet ihan varma että tämän tuskaisen minuutin on pakko olla lopuillaan ja ohjaaja huutaakin vasta: ”30 sekuntia täynnä.”

 

1dsc_8834_as_smart_object-2_copy.jpg

Kaikki liikkeet olivat tarpeeksi simppeleitä, mutta silti haastavia. Samanlaista harjoittelua voisi tehdä myös ihan omin avuin kuntosalin puolella, mutta mä en ikinä saisi itsestäni irti yhtä paljon tehoa.

Se fiilis, kun kaikki tekevät omalla pisteellään parasta mahdollista suoritusta, saa jaksamaan, vaikka tekisi mieli lösähtää lattialle huohottamaan.

Teimme lopulta 4 kierrosta, joista viimeinen oli lyhyempi 45sec / piste.

Olisin teoriassa ollut ihan valmis lopettamaan jo kolmannen kierroksen kohdalla, mutta joku kiukkutsemppi puski mun sisältäni ja odotin innolla, mitä tapahtuu kun yritän loikkia esteiden yli viimeistä kertaa.

 

1dsc_8978_as_smart_object-1_copy_hp.jpg

Fiilis olikin sen viimeisen kierroksen jälkeen fan-tas-tinen, vaikka olinkin ravunpunainen ja valuin hikeä. Itsensä ylittäminen ja haastaminen oli ehdottomasti koodisana tuon tunnin aikana. 

Saatan todella hyvin aikataulun salliessa hypätä autooni uudemmankin kerran ja hurauttaa kohti FeelGood Trainersien treeniä!

 

1_9292199_as_smart_object-2_copy.jpg

Lopuksi vielä vähän venyttelyä ja hengityksen tasaamista.

Vaikka tunti oli rankka, siihen vaikutti paljolti se, että halusin vähän testata itseäni. Kaikki liikkeet voi toteuttaa oman kuntotason mukaan. Mukaan lähtemistä ei kannata siis pelätä tai lykätä, jos luulet ettei kuntosi kestä! 

Sunnuntaina heräsin pitkästä aikaa löytäen upouusia hyvällä tapaa kipeytyneitä kohtia kehostani.

Syyskuussa järjestettiin tutustumistunteja, mutta normaalisti hinta on 10e ja opiskelijoille 8e. Myynnissä on myös sarjakortteja, joilla voit treenata molemmat lauantaiaamun tunnit yhdellä ”leimauksella”! 

Muut FeelGood trainersien hinnat ja palvelut voit tsekata tämän linkin takaa.

 

 

Kommentit (10)
  1. Hei ihan pakko kysyä, että kuka sua on ollu tuolla tunnilla kuvailemassa ku oot treenannu? 😀 Tai et ootko pyytäny jotain kanssatreenaria napsaisemaan pari kuvaa vai onks sulla kaveri messissä?

  2. Tuo cirquit vaikuttaa pacelta. Motivuksella on (tai ainakin oli) Kampissa erillinen pace-sali, jossa harjoitettiin vuorotellen lihaskuntoa ja aerobista kuntoa kuntopiirimäisesti. Lihaskuntolaitteet ovat hydraulisia; mitä nopeammin pumppaa esim. hauiksia sen raskaammaksi harjoitus muodostuu. Äärettömän tehokas ja järkevä harjoitus, jossa käydään läpi kaikki suurimmat lihasryhmät ja sykekin pysyy huippulukemissa – jos haluaa:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *