Testissä: Lehtikaalisipsit!
Lehtikaalisipsit ovat niiin 2012, mutta mä kokeilin niitä vasta tänään! Noin miljoonasta eri blogista löytyvä ohje on:
- Lämmitä uuni 150-asteiseksi
- Poista lehtikaaleista puiseva varsiosa ja huuhtele lehdet
- Pyöräytä lehdet läpikotaisin oliiviöljyssä ja haluamissasi mausteissa (itse laitoin lehdet kulhoon parin oliiviöljylusikallisen ja suolan kanssa, ja muhjasin lehdet käsin läpi)
- Nostele lehdet pellille ja sysää uuniin 20min ajaksi
- Nosta pelti uunista ja anna sipsien jäähtyä hetki
- Heitä suuhun ja nauti!
Valmistus on siis megahelppoa, ja uunista leijui herkkujen kypsyessä herkullinen lanttulaatikon tuoksu. Olin jo tässä vaiheessa myyty.. Jäähdyttyään sipsit olivat rapsakoita, HERKULLISIA ja…. Aivan liian suolaisia 😀 Oli ehkä overkill ripotella niiden päälle vielä lopuksi herbamarea……
Aivan liian suolaiset sipsit katosivat kuitenkin suuhuni runsaan veden kavereina, koska maku oli muuten niin suussasulava.
En ole kaivannut sipsejä elämääni, mutta näitä taidan rouskutella toisenkin kerän ensi tilassa! Testasin tällä viikolla myös paahdettuja siemeniä leffanapostelemisina, nekin olivat herrrkullisia.
Aika siistiä, että viikonloppuisin ei tarvitse enää haikailla MINKÄÄN normiherkun perään ^_^
Kannattaa kokeilla myös ruusukaalisipsejä, pikkasen työläämpiä, mutta jopa vielä herkullisimpia! Muuten sama, mutta ruusukaalien lehdet nypitään irti. Raastettu limen tai sitruunankuori sopii molempiin hullun hyvin mausteeksi 🙂
Lehtikaalisipsit on niiiiin hyviä! Jos laiskottaa, teen niitä salaatin sijaan aterian yhteyteen. Suolan kanssa saa tosiaan olla varovainen. Helposti menee liikaa suolaa.