Testissä Nike+ Running

Elämäni Kunnossa

Mun ystävät tietää, että mä olen aikamoinen elektroniikkahiiri... Ja jonkinmoinen hoarder muutenkin :D Ei siis ihme, että olen hypistellyt useaan kertaan tätä jo vuosia sitten lanseerattua Nike+ Running -aloituspakettia.

Kauppaan on jäänyt kerta toisensa jälkeen, koska 30e on reilusti mun potentiaalisesti turhien ostosten kipurajan yläpuolella. Tampereen Kalevan Sportia-Pekassa kuitenkin oli kaikenmoisia kivoja aleja ja tämä setti irtosi alta 20e, mutta siinäkin oli lopulta 20e liikaa, kuulette kohta miksi :D

En ole mikään himojuoksija, tai juoksija muutenkaan, mutta käyn erilaisilla kävely- ja hölkkälenkeillä pari kertaa viikossa. Mietin kuitenkin, että saisikohan tästä uutta puhtia?

 

Setistä löytyy tuollainen pieni kiva sensori, joka pujautetaan kengänpohjaan sille tarkoitettuun koloseen ja vastaanotin joka pujautetaan ipodiin/iphoneen.. 

 

Siellä on! Tämän jälkeen hommat menivätkin typeräksi :D

 

Ja tässä vaiheessa se iski!

Oon räplännyt pakettia niin kauan, että tekniikka on ajanut mun ohitseni. En mä tarvitse koko hiton sensoria siellä kengässä!! :D Fffuuuuhh.. NOH, ONNEKSI EN KÄYTTÄNYT TÄHÄN 30e....

Nike+ Running -applikatio löytyy siis app-storesta ja juoksun tarkkailuun se käyttää tuon sensorin sijasta puhelimen omaa GPS:ää. Appi on varmaan aika samanlainen, kuin esim. sportstracker.

Noh, menkööt. Mä otan ensi kerralla himasta mun iPodin, missä on vanhoja hyviä soittolistoja ja duunaan tän koko jutun uusiksi..... 

 

Appin kautta saat käyttöön minkä tahansa puhelimesi musiikkikirjaston soittolistoista.

Tämä on hyvä juttu, jos kuuntelet musaa iTunesilla ja huono, jos käytät esim. spotifya. Mä käytän onnekseni molempia sekaisin!

Soittolistojen lisäksi voit valita powersong -biisejä, jotka saat soimaan napin painalluksella, kun fiilis alkaa laskea. 

Huomaa taustalla tarpeeton vastaanotin........

 

Sitten vaan lenkille! 

Säädin appin niin, että se kertoo kilometrin välein kuluneen ajan ja se oli oikein sopiva tahti. 

Huomasin kiristäväni kävelytahtia ja ottavani pieniä spurtteja, että saisin suoritettua seuraavan kilometrin hieman edellistä nopeammin! Tsemppauselementti toimi siis loistavasti.

 

Lenkin jälkeen puhelimesta voi katsoa koko lenkin pituuden, reitin, tehot ja kulutetut kalorit, joiden arvio ei varmasti  ole tarkka, mutta suuntaa antava :).

Itse voit lisätä infona fiiliksiä, juoksualustan ja -kengän. Tästä tulee varmasti kiva kokoelma ja kehitystä voi jälleen kerran seurata tarkasti. 

Tykkään!

 

Siinä meitsin eka Nikelenkki numeroina!

Se oli vähintään 20e arvoinen ;)

 

Mitä sporttiapplikaatioita teiltä löytyy?

Kommentit

AnnicaS (Ei varmistettu)

Eli periaatteessa ei tarvi kenkiä johon kenkäjutun saa? Itse kun olen miettiny tuolaisen hankkimista, mutta itse olen enemmän reebok kenkien ystävä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

HÄH, eiks tota sensoria tarviikkaan? Mä oon luullu et sen tarvii anyway mut puhelimessa toi vastaanotin on turha.. Tulipas tyhmä olo :-D (Ostin ton paketin ipodiin joskus aikoinaan et turha se ei nyt onneks oo missään vaiheessa ollut, tiedänpähän nyt et voin myydä ipodin veke sensoreineen päivineen.)

Saara S.
Saara Sarvas

AnnicaS, Ei ja siis ei tarvitse koko pakettia, jos on älypuhelin missä toimii GPS :D Ainakaan ei kaiken mun tiedon mukaan.

 

Vierailija, NO niii-in :DD Samaa oon luullut minäkin. Mutta kokeile vielä, voihan olla että mä oon vaan niin elektromagneettinen itsekseni, että transmittasin kaiken ihan itse ;)

Kartsi

Mä olen kuvitellut, että se Niken oma appi tekee sen, että se laskee GPS:llä sen reitin mut se vastakappale siellä kengässä toimisi askelmittarin tyyliin? Itse sain tuon pienen kappaleen, joka laitetaan kenkään mutta en sitä vastaanotinta mun siskon mieheltä, mutten oo kertaakaan kokeillut, erityisesti koska en juokse lainkaan. Ja koska käytän sports trackeriä eikä sen kanssa yhteensopivaa askelmittaria ole olemassakaan (vielä)...

Mutta ehdottoman blääh, jos se lisälaite ei tuo lisäarvoa treeniin sen appin lisäksi! Toki ymmärrän, että ipodille se on hyvä, siinä kun ei ole GPS:ää mutta itse lykkään soittolistatkin iphoneen niin sikäli ihan turhaa. Tosin, sain tuon silloin kun mulla ei vielä ollut iphonea ja oli vain ipod touch, joten niin... :)

Collodia (Ei varmistettu)

Hei onko tuo kartalla näkyvä reitti joku ihan lenkki/pururata? Olen juuri muuttanut Tampereelle ja lenkkeilyinto kova. Harmittaa vaan kun ei ole mitään käsitystä kivoista matkoista/maastoista, ja suuntavaisto olematon joten kunnon lenkkipolut olisi kivempi kuin kaupungin kadunreunat :D

Ja ihan loistava blogi sulla, kauheesti oon saanut treeni-intoa itselleni :) Salillekin uskallan vielä joku päivä, varmastoi :)!

Collodia (Ei varmistettu)

*varmastoi= varmasti :D

tiiti
ite puin

Haha! Lenkkireitistä päätellen säähän oot ihan mun huudeilla :D Ja vastauksena kysymykseen siis, SportsTracker löytyy :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Toimii ihan hyvin Spotifyn kanssakin! Ainakaan ittellä ei koneen vaihduttua ollu mitään intoa lisätä vanhoja biisejä uuteen koneeseen ja kuuntelen kaiken spotifyn kautta, niin sitä vaan pistää molemmat ohjelmat pauhamaan yhtä aikaa (ainakin onnistuu iPod touchissa, version numeroa en ny muista mutta tässä keväällä se päivitti itte ittensä siihen - itse laite on jo vähä vanhempaa... :D) päälle ja that's it. Ja sit Nike+ sovelluksesta piti valita jompikumpi, että joko kuuntelee tai ei musiikkia, en sitä ny ulkoa muista kun aina tulee venkslattua kun muuten jäi jumittelemaan ja etsimään sensoria... :) Mutta ihan huippu ja sitä ilman ei lenkille mennä!

Anonyymi (Ei varmistettu)

Mulla on ollut RunKeeper pari vuotta (eli siitä asti kun iPuhelimen hommasin) ja oon kyllä ollut tyytyväinen. Motivoi jopa tämmöistä laiskaa juoksijaa, kun asettaa tavoitteita esim. himaan et mene ennen kuin appsi on kellottanut määrän X kaloreita/kilometrejä/mitävain kulutetuksi. Tuonkin kautta kai saa soittolistat pyörimään, mutta ite oon soittanut Spotifya tai luurin omaa iPod-sovellusta taustalla).

Appsiin sisäänrakennettu kameranappi on myös kiva, jos sitä sattuu tarvitsemaan.

Siri (Ei varmistettu)

Mua kans ärsytti kun ostin ton saman setin myyjän kehotuksesta, ja huomasin kotona etten olis tarvinnut muuta kun sen kenkään laitettavan nappulan, koska mulla on iPod touch. Kesäkuussa sain iPhonen käyttööni, ja kun kerran jouduin käyttään sitä lenkin träkkäykseen koska poikakaveri oli lainannut mun podia, olin hämmästynyt siitä miten erilaiset versiot tosta appista on iPhonessa ja iPodissa. Huomasin kuitenkin sen, että iPhone träkkää gps:n avustuksella lenkin mitan tarkemmin (koska en ollut koskaan kalibroinut iPodia), ja sen takia olen käyttänyt iPhonea lenkkeillessä siitä lähtien. Nyt ovat turhia siis sekä sensori että vastaanottohärpäke :/
Mutta tykkään kyllä tosta appista huimasti, ja se motivoi mua juoksemaan. Tilastoja on kiva seurata, ja se on parasta kun välillä lenkin päätteeks Sanya Richards-Ross tai Rafael Nadal kehuu mua :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Saara, kiitos mahtavasta blogistasi, joka on mm. auttanut minuakin palaamaan ennen niin aktiivisen urheiluharrastuksen pariin. Musta sulla on hyviä mielipiteitä, ja haluaisinkin esittää postaustoivomuksen: voisitko kirjoittaa palautumisesta? Huomaan että harrastat paljon liikuntaa, onko sinulla esim. palautumisvinkkejä? Minulle on epäselvää, kuinka paljon palautumista urheilija todella tarvitsee. Nytkin tekisi mieli lähteä lenkille, mutta olen kuullut että rankkojen treenien välillä olisi hyvä olla lepopäiviä tai ei kehity yhtä hyvin - millainen palautumisstrategia sinulla on?
Kiitos vielä ja tsemppiä treeneihin!

MiiaZiko (Ei varmistettu)

mulla itsellä on tuo sama mutta siinä on myös se ranneke jolla saa seurattua aikaa,matkaa ja kaloreita :)

maybe later

Ensikseen; kiitos Saara kivasta ja hyödyllisestä blogista! Olen tehnyt jo noin 3 kk sun 3 päivän treeniohjelmaa (pienillä muunteluilla), minkä postasit tänne blogiin joskus kesällä. En olis ikinä alottanu tavoitteellista treenausta ilman sitä! :D Voin kertoa myös, että on auttanut. Erityisesti käsivarret on jäntevöityny hurjasti. Ja motivaatio senku kasvaa jesjes :)

Mutta aiheeseen...

Ton apin sai joskus Nike Woman:in fb kaverit ladattua ilmaseks ja siitä lähtien olen ollut sen onnellinen käytäjä, n. 184 juostua kilometriä takana. Se näyttää myös tossa lenkkikartassa vihreällä ne osat, joissa on menty keskiarvoa lujempaa vauhtia ja juoksunopeudenkin voi siis selvittää näppärästi. Mielestäni ehdotonta lisäarvoa juoksemiseen!

Toinen ehdoton treeniappini on Nike Training (onkohan esitelty jo blogissa? ), missä voi oman treenaustavoitteen (get lean, get toned, get strong, get focused) ja oman kunnon kannalta sopivia(n.30 - 45 minuutin) sarjoja käydä läpi. Sarjoissa on lyhyiden esittelykuvien ja videoiden avulla näytetty, kuinka kukin liike tulee tehdä, ja kuinka kauan. Monet liikkeet näyttää tosi simppeleiltä, mut se minuutti niiden tekoon on useinkin yllättävän rankka! Henk.koht motivaatiotani ruokkii myös jäntevät ja kevyesti liikkuvat fittnes-mimmit, jotka treenatulla kropallaan muistuttaa miksi tätäkin rääkkiä kestän ;) Appi oli myös ilmainen iTunesissa, ja uusia sarjoja voi ansaita kun on tehnyt treenannut tietyn tavoitteen verran. Joka kuukausi voi myös ladata fitnesstarojen ja muiden huippu-urheilijoiden omia treenejä. Omaa kehitystä voi seurata, suosikkitreenejä tallentaa ja kalenteriin tehdä merkintöjä millon on aika treenata.

Jos jotain miinuksia on mainittava, niin alkuun opettelua on jonkin verran kun ei heti ensimmäisissä sarjoissa aina muista mitä ko. liikkeessä pitikään tehdä, vaikka siitä ilmestyykin nimi ja kuva näytölle. Onneksi videon voi nopesti vilkaista, mutta se aluksi keskeyttää treenin harmillisesti. Yhdessä treenissä kun voi olla lähmmäs 15 erilaista liikettä, joissa on yhteisiä piirteitä.

Kommentoi