Testissä: Zumba 45min

photo1-6.jpeg

Kirmasin viime maanantaina salille normaalia aikaisemmin ja vastaanoton tytöt kysyivät, tahtoisinko zumbaamaan. No mikä ettei! Törmäsin edellisviikolla saksalaisen punaiseen Zumbatunnilta poistuvaan kaveriini, joka kirosi tunnin alimpaan helv.. No sinne.

Kaikki ovat varmasti kuulleet Zumbasta, mutta mitä se oikein on?

”Zumba Fitness® ainutlaatuinen latinovaikutteinen kuntotanssiohjelma, jossa Grammy-palkittujen tuottajien luomat kuumat kansainväliset rytmit ja tarttuvat tanssiaskeleet yhdistyvät koukuttaviksi kuntoilubileiksi. Zumba sai alkunsa vuonna 2001, ja se on nykyisin maailman suurin ja menestynein kuntotanssiohjelma. Zumba-tunneilla käy joka viikko yli 12 miljoonaa kaiken muotoista, kokoista ja ikäistä ihmistä yli 110 000 paikassa ja yli 125 maassa.”

Ollaan samaisen kaverin kanssa joskus vedetty zumbatreenejä laivalla DVD:n avustuksella ja ajattelin, että ei se nyt NIIN kamalaa voi olla ja otin härkää sarvista.

Tunnilla saa kyllä hien pintaan ja sen määrä on suoraan kiinni omasta tekemistasosta. Siihen ne omat positiiviset fiilikseni sitten loppuivatkin..

En tiedä, kuinka paljon ohjaaja voi vaikuttaa sarjoihin tai tunnin rakenteeseen, mutta kaikki biisit tuntuivat aivan yhtä raskailta, eikä sykettä juurikaan laskettu väleissä. Olisin toki itse voinut tehdä tietyt liikkeet rauhallisemmin, mutta mitä hauskaa siinä olisi 😉

Tämän lisäksi sarjat olivat poikkeuksetta todella nopeita ja.. Poukkoilevia! Myönnän, että en ole se kaikista ketterin kipittäjä, mutta ei mulla ikinä ennen tätä ole ollut ryhmäliikuntatunnilla ongelmia kymmenennen toiston jälkeen kärryiltä tai rytmistä putoamisesta.

Niin ja ne musiikit…. Mä tykkään lattarirytmeistä, mutta zumbamusa oli lähinnä vaivaannuttavaa 😀

Zumban pitäisi mun käsittääkseni olla niin vaivatonta ja hauskaa, että unohdat treenaavasi. Itselleni ei tällaista fiilistä tullut hetkeksikään vaan vilkuilin kelloa jokaisen biisin välissä..

Uskoisin, että eri ohjelmalla tunti voisi olla hauskempi ja että tietynlaiset liikkujat tykkäävät touhusta varmasti.

Mä taidan silti jatkossa valita Combatin hiljalleen perinteeksi muodostuvasta viikon ryhmäliikuntatuokiostani!

Tampereen Elixia Kalevassa on vielä pari viikkoa Total Combat klo 19 ja mä teen kaikkeni päästäkseni sinne huutamaan ja hikoilemaan. Ohjaaja oli timanttinen, musiikit täydellisesti raivotreenaamiseen sopivat ja mulle tuli oikeasti kyyneleet silmiin kesken sen tunnin, kun koin niin kovia itseni voittamisen fiiliksiä ja jaksoin puskea väsymyksen läpi viimeisessä sarjassa aina vaan korkeampia ja parempia hyppypotkuja. 

Elokuussa Total Combatin korvaa uusi Elixia Raw, jonka toivon olevan jotain yhtä rankkaa ja inspiroivaa. Käyn testaamassa tunnin heti kun se on mahdollista!

 

kuva_0.jpeg

Ennen tuntia lämmitellessä vielä hymyilytti.

Kommentit (12)
  1. Palautetta kannattaa antaa myös itse tunnin pitäjälle. Tuntia ei voi kehittää enempää tanssiliseen/yksinkertaisempaan/monimutkaisempaan (mihin vain) suuntaan jos kukaan ei tunnin päätteeksi sano mitään.

    Itse rakastan tietyn tyyppisiä zumbatunteja, ohjaan itsekin ja kuuntelen mielelläni mielipiteitä ja rakentavaa palautetta jos sitä annettaisiin. Suomalaiset ovat kuitenkin niin tylsiä, ettei suoraan sanota mitään. Hyvää ei sanota kellekään ja huonoa kaikille muille paitsi sille jolle se pitäisi..

    Kaikki lajit ei kolahda kaikille ja itse en esimerkiksi voi sietää kuntosalilla käymistä. Toiset ei voi sietää Zumbaa. Live with it.

  2. Mari/vieras
    31.7.2012, 11:38

    Pakko myös kommentoida tähän, vaikka tuossa edellä noita uudempiakin postauksia jo on. Aikoinaan zumba oli yksi oleellinen syy siihen, miksi ylipäätään innostuin urheilusta enemmän. Tällöin koko laji oli vielä melko tuore villitys, ja peppua jaksoin käydä pyörittelemässä joka viikko. Kun muutin uudelle paikkakunnalle opiskelujeni perässä vaihdoin myös isompaan ja tasokkaampaan kuntosaliin, jonka myötä kuitenkin zumbainnostus (ja osittain myös opetutaso!) laski huimasti. Nykyiseltä saliltani löytyy ainoastaan yksi ihan supermahtava zumbaope, jonka tunneilla tulee juuri sellainen olo ettei zumbaaminen edes tunnu hullulta treenamiiselta vaan sairaan hauskalta! 🙂 Hommaan vaikuttaa siis ehdottomasti ohjaaja ja MUSIIKKI! Tämän hyvän ohjaajan tunnit on tosi reggae ja hiphoppainotteisia, ja kovana räppi ja r&b-mimminä tunnit siis iskevät jo sen vuoksi! 🙂 Muita ohjaajia kokeillessani olen meinannut lähteä jopa kesken kaiken tunnilta pois, koska ”tanssiminen” on ollut juuri ihme poukkoilua ja tosi aerobikkimaista hyppelyä, jota inhoan yli kaiken. Komppaan myös noiden musiikkien suhteen sua, sillä ne jotkut tosi ”perus” zumbabiisit saa mut ihan myötähäpeän partaalle! 😀 Harmillisesti vaan ton kivan opettajan zumbatunteja on tosi harvoin, ja jos viikolla on aikaa vaan muutamille ryhmäliikuntatunneille, valitsen usein silti mielummin vaikkapa spinningin, koska se silti tuntuu vielä tehokkaammalta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *