TPK: Maxxximipäivä

Elämäni Kunnossa

Jauuu! Eilen kävin ekaa kertaa vähän testailemassa, mitä kaikkea penkistä ja muualta maksimissaan nousee. Idea tämän takana olisi ottaa seuraavat kuusi viikkoa voimatreeniä. You heard me..

Mä ehkä avaan tätä asiaa enemmän sitten, kun ymmärrän itse sitä mitä alan tässä hommailla :D Teen vaan mitä taulukossa lukee ja syön hyvin ja toivon, että voimat on 6vk päästä kovat.

Eilen olin ekaa kertaa tutustumassa ja testailemassa Tampereen Nekalassa sijaitsevaa cross-training -keskus Poltetta, josta löytyy välineet Treenaamiseen, tolleen ihan isolla T:llä.

 

Ekana vedin maksimit penkistä, eikä ne olleet kauheasti sen paremmat, kuin aluksi oletinkaan :D Parhaillaan nousi 32,5kg, joka tuntui liikkuvan ihan todella helposti. Pienikin lisäpaino oli kuitenkin aivan toivoton ajatus.. 

Pitää ilmeisesti alkaa vahvistaa sekä rintaa että yläselkää hieman erilaisilla harjoitteilla. Katellaan sitten 6vk päästä!

 

Sitten kyykkäämään. Kyykkyä olen tehnyt niin vähän aikaa, etten tosiaan odottanut suuria. Maksimipainoksi tuli kuitenkin itselleni ihan kunnioitettava 85kg!

Koska en ollut koskaan kyykännyt tuollaista kuormaa, bongasin vahvan näköisen (ja ihan kuuman) kundin varmistamaan. Päätin suojella sen yksityisyyttä ja blurrata naaman :D

Äärimmäisen syvähän tuo kyykky ei vielä ole, mutta pitää hei olla tavotteita. Lantion seudun liikkuvuus ja core eivät ole vielä niin iskussa, että kannattaisi koetella rajoja tuon enempää.

 

Jaa sitten maastaveto. Tää oli ensimmäinen kerta ikinä kun tein mavea ihan maasta asti ja tänään kyllä tuntuu alaselässä! Ei siis kipeästi, elkää huolestuko, vaan sellaisella tavalla että tietää tehneensä ^_^.

 

Lol tuota kättä.. Se onneksi vie huomion pois tuosta leuasta :DD No aina ei voi näyttää hyvältä, ainakaan jos bodaa täysillä. Mavessa nousi lopulta 92,5kg! 

6vk jälkeen haluan satasen rikki ;)

 

Mun uudessa ohjelmassa tulee olemaan neljä gymipäivää, mutta voimatreenaaminen on vähän erilaista kuin mun tähän asti harrastama treenaaminen. Sen takia kelailtiin PT-henkilön kanssa, että alan vetää parina päivänä sellaista nopeutta ja kestävyyttä kehittävää "cross-training" -henkistä kiertoharjoittelua.

Löytyy kahvakuulaleikkejä, hyppyjä bokseille, erilaisia vatsoja ja koko vartaloa rasittavia liikkeitä. 

Vedin läpi 2 eri treeniä. Toisessa meni reilu 5min ja toisessa reilu 6min. Molempien jälkeen olin hiestä märkä, eli toimii :D

Jossain vaiheessa voin sitten vetää samat jutut läpi ja katsoa ovatko kunto ja siinä samalla nopeus kasvaneet!

Uudet tuulet siis puhaltaa ja odotan kehitystä ihan eri tavalla, kuin ennen. Nyt mulla on tässä hyvä kuukausi tiukkaa treeniä edessä, ennen kuin lähden vajaaksi viikoksi Pariisiin chillailemaan. YAY!

Kommentit

är (Ei varmistettu)

Musta on ihanaa, että oot kiinnostunut voimatreenistä etkä pelkää kunnon treeniä, mut Saara. Uskon että tiedät näistä jutuista sen verran etten tahdo alkaa viisastelemaan, mutta ei sun kyykkimaxi taida ihan 85 olla. Omien rajojen rikkomisestahan näissä lajeissa on kyse, mut on aina parempi tehdä jutut kunnolla kuin half-assed, vaikkei ne luvut sitten ehkä oo kaikkein vakuuttavampia. Pääasia on, että kyykkää. Kannustaisin vaan kokeilee uudelleen sellaisella painolla jonka saat below parallel ja peukut mavesta!

Saara S.
Saara Sarvas

är, Oot ihan oikeassa, eikä tuntunut viisastelulta! Meikä tässä vasta opettelee, eiköhän näillekin kaikille saa vielä joskus naureskella :)

Nyt oli tarkoitus kokeilla, missä menee ääriraja mun kyykylle, kunhan siinä on syvyyttä edes jonkin verran ja tavoitteena on sitten sen 6vk päästä yrittää uusiksi samalla painolla ja silloin se painuu varmasti jo syvemmälle, kun voimat on kehittyneet.

Tätä yritän edesauttaa vielä entisestään tekemällä keppijumppaa, kyykkäilemällä sen kanssa ihan maksisyvään ja kaikki lämmittelykyykyt samoin niin alas, kuin vaan mahdollista.

Mun sarjapainot on olleet nyt 40kg ja ne on tuntuneet aika passelilta! Ja pakko muuten vielä mainita, että syväkyykkyyn en ainakaan vielä tähtää, johonkin puhtaaseen 90-asteen kulmaan varmaan tästä aluksi.

Kuulostaako tämä ihan järkeenkäypältä? :)

JennySii (Ei varmistettu)

Mulla on kans, etten saa kyykättyä syvälle. Ees ilman painoja. Akillesjänteet ei anna myöten ja yks salityöntekijä sanoi, että myös pitkät reidet voi hankaloittaa syvälle kyykkäämistä ja meikältä sellaset kuulemma löytyy :D Oon kuitenkin tietenki koittanu venytellä ja reenailla ja on siihen vähän saanu syvyyttä, mutta "below parallel" ei kyllä onnistu ja alkaa tuntua miltei mahdottomaltakin ikinä päästä sinne TURVALLISESTI ilman, että kippaa taakse tai selkä menee pjaskaksi.

Eli ihmiset on erilaisia. Toisen syväkyykky on toisen matalakyykky :P

är (Ei varmistettu)

Mulla laji vaatii ton parallelin alle, mutta 90 astetta on just hyvä!
Kyykyn syvyyden harjoittelun kannalta kannattaa tsekata goblet squats ja box squats, ja mobilitywod-sivustolta löytyy tosi hyviä lämmittelytsettejä ton liikkuvuuden kannalta :)

är (Ei varmistettu)

Ja tuli vaan mieleen, että voimaharjottelusta kiinnostuneena kannattaa kyl hankkia Mark Rippetoen Starting Strength-kirja. En tiedä ootko kuullut siitä, mutta tosi hyvää asiaa tekniikasta, vaikkei sitä ohjelmaa tekiskään (joka sekin on hyvä pohja!).

Saara S.
Saara Sarvas

JennySii, Mullakin on varmaan siis ihan älyttömän pitkät jalat......... Jooko jooko jooko? :D Ja varmaan turvallisuus etunenässä kannattaa mennä, kunhan ei sorruta nössöilemään sen varjolla - epäilen että ei ^_^

 

är, Kiitos vinkeistä, niitä saa jakaa aina! Mä tykkään ihan sairaasti tutkia ja ottaa selvää erinäisistä asioista, oli aiheena sitten ruokavalio tai valaiden lisääntyminen. Yleensä sitten päädyn ahdistumaan, kun ristiriitaista ja "uskottavaa" tietoa löytyy niin paljon :BB Ei ole helppoa tämä elämä 2000-luvulla!

Kirjaan en ollut vielä törmännyt, mutta kuulostaa hyvältä kaikki, mistä saa lisää tietoa tekniikasta. Tää voimaharjoittelu on mulla vasta aivan lapsen.. Ei vaan sikiönkengissä. Katsotaan mihin tästä päädytään. :) Googleen ahoy ->

Saara S.
Saara Sarvas

Ja nytpä vielä tuli mieleen, että noita box squatseja mä oonkin huomenna menossa harjoittelemaan! :)

A certain age

Täälläkin kovasti innoissaan ollaan voimaharjoitteluhommista! 

 

Tuohon pitkät jalat = vaikea päästä syväkyykkyyn -juttuun on kyl hieman vaikea uskoa, kun miehen kolmiloikkaajaveli ei oikeastaan muuten kyykkääkään. Ja hällä kyllä on kilometrikintut, niin kuin lajista voi päätellä. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Sun käsi näyttää tos mavekuvassa ihan jäääääätävän hyvälle! Kattelin et vitsi kun sais itellekkin tollaset käsilihakset, aika kaukana se tavoite vielä toistaseks

Är: Oon ainakin ite vahvasti sitä mieltä, että läheskään kaikki keskiverto salikävijät ei pysty kisasyvyyteen kyykkäämään isommilla painoilla turvallisesti heikon selän tai muuten riittämättömän liikkuvuuden vuoksi.

Toki kaikkien, jotka pystyvät, kannattaa kyykätä syvään :) Ja sitä syvempää kyykkyä pitää tavoitella kaikin keinoin, mutta sinne ei kuitenkaan hetkessä pääse.

Vierailija (Ei varmistettu)

Rikot ittes tollasella kyykky"tekniikalla". Se, et ei pysty tekeen jotain liikettä turvallisesti ja oikein, ei tarkoita sitä et se pitäis tehä sinne päin kauheilla ego-painoilla. Pliiis, kato tekniikat kuntoon, mä en haluu jäädä ilman ihanaa blogias, ku oot kuukausien sairaslomalla!

Vinkki vinkki:
http://joni.optimalperformance.fi/vallankumoukseton-vinkki-jahmeille-kyy...

Hyvät vinkit kyykkytekniikkan:
http://joni.optimalperformance.fi/kyykkyvideon-risut-ja-ruusut/

Vierailija (Ei varmistettu)

POLTE on niin paras sali!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tekniikkaan joudun minäkin puuttumaan eli ei kai tuo kolmas kuva alhaalta ole oikeasti maven alkuasento? Jos se on vain yleistä himmailua ennen maven aloittamista, asia on ok, mutta jos mavea lähtee tuosta nostamaan, ohjaajasi on ollut unessa. Loppuasento taas on hyvä, omalla salilla näkee sankareita, joilla loppuojennus on mennyt överiksi ja lopussa ollaan siis ihan takakenossa.

Älä ota tekniikkaan liittyviä kommentteja itseesi, tekniikat on hyvä opetella alusta asti oikein ja kukaan ei halua, että rikot selkäsi ennenkuin kuusi viikkoa on mennyt.

Saara S.
Saara Sarvas

Inna K, Ankeeta... No ehkä asiaan vaikuttaa vähäsen se, mitä kaikkea on tehnyt elämässään aiemmin :D t: Entinen pullahiiri ja sohvallamakaaja

 

Vierailija, No hyvä, jos näät asian noin! Piristit mun aamua :D

 

Vierailija, Moikkamoi, en mäkään halua itseäni rikkoa! :) Voitko siis auttaa ja kertoa, mikä kyykkytekniikassa on vialla, miinus the obvious, eli että core ja liikkuvuus ei vielä oo ihan jiirissä turvallisesti tarpeeksi syvälle kyykkäämiseen? :B Eikä ollut mikään sarkastinen kysymys, ihan vaan BTW! 

 

Vierailija, No oon kyllä tykännyt tässä parilla käyntikerralla paljon!

 

Vierailija, Hehe, no TBH mä valkkasin videosta screenshotiksi sen kohdan, missä äässi näytti parhaalta :D Vedot lähti videolta katsottuna ihan legit peppu alempana ja selkä suorempana.... Mutta mun ilme oli vielä rumempi :B

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Sape mikä oli se "viimeinen pisara", että siusta on tullut näin upea himourheilija? Itselläni aina tyssää siihen, kun kahdessa päivässä ei näy tuloksia :D.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en jaksa nyt uskoa, ettet muka pysty kyykkäämään yhtään syvempään. otappa tanko pois niskasta ja läväytä perse maahan, ihan varmasti onnistuu! Eli siis kyse on siitä, että sulla on ihan liian isot painot turvalliseen kyykkytekniikkaan. Koita vaikka pelkällä tangolla tai harjan varrella. Jos et ihan hivesti oo vielä treenannu (siis vuosia tavoitteellisesti) on jo esim 50kg toooosi hyvä kyykkymaksimi. Reiden takaosan ja pohkeen yläosan pitäis koskea toisiinsa ala-asennossa. Tuosa pylläytys-kyykyssä polveen kohdistuu oikeasti suurin paine kun liikkeen suuntaa vaihdetaan. Kokeile vaikka treenivyötä jos tuntuu et core ei vielä oikein pidä. Kyllä se siitä vahvistuu, oikealla reenitekniikalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllähän jokainen perseen saa maahan asti, mutta missä asennossa selkä onkaan silloin jos liikkuvuus ei riitä? :) Liikkuvuutta ja syvempää kyykkyä kannattaa kyllä mun mielestä tavoitella, mutta niin kauan kun tavoitteena ei ole alkaa harrastaa voimanostoa niin mielummin pikkuhiljaa kuin liikaa kerralla! Itse en pääse ainakaan ilman selän notkahdusta vaakatasoon asti, mutta en myöskään tiedä että miksi sinne asti edes pitäisi päästä jos tavoitteena on vain bodailu ja omaksi iloksi voimailu.

Saara S.
Saara Sarvas

Urpo Nössö, Hmm... No ehkä juuri se, että tappelin sen kahden päivän yli! Ei se vieläkän aina mitään ruusuilla tanssimista ole, mutta mun pitkäjänteisyys ja usko koko projektiin ja itseeni on kasvanut ihan älyttömästi.

Saatan edelleen tuskastua vaikka kerran viikossa siihen että HUOH ei tästä tule mitään, oon aina ja ikuisesti läskijarumajakauheeeee, mutta sitten katson seuraavana aamuna peiliin ja mietin, miten paljon koko mun olemus on tän viimeisen vuoden aikana muuttunut. 

Alkuun mä vedin tosiaan sellaisen spurttipainonpudotuksen, jonka aikana tipautin vaan fiilistä kohottamaan n. 10kg painoa runsaalla aerobisella treenillä ja ruokailun vahtaamisella, mutta jos olisin jatkanut sitä linjaa, repsahdus olisi varmasti jo tapahtunut.

Vaa'an tuijottamisen sijaan mä oon opetellut kuuntelemaan kroppaani ja yritän huomata kaikki ne positiiviset jutut, mitkä siihen hiljalleen ilmestyy. Hartiat alkaa olla kivan malliset (kunhan muistan pitää ryhdin) ja koipienkin kunto hymyilyttää :)

Paras ja julmin ajatusleikki on miettiä, mitä teki 3kk sitten. Se ei ole kovin pitkä aika, mutta jos olisit treenannut siitä lähtien, muutokset olisivat jo nyt todella selkeitä! Sitten kannattaa miettiä, haluaisiko 3kk päästä miettiä tätä hetkeä ja todeta, että jes, onneksi mä haastoin itseni ja lähdin sinne lenkille/salille/tanssitunnille/treenaamaan paikkaan X.

Pitää siis uskaltaa uskaltaa ja muistaa, että ei se päivän tai kahden tai edes viikon repsahdus tarkoita sitä, että hanskat pitää heittää naulaan. Voittajaolo tulee siitä, kun puskee itsensä sieltä sipsien ja karkkien keskeltä uuteen nousuun! :)

 

tumblr_m7ggwycruq1qlxk49o1_500_large.jpeg

tumblr_m80tqzov0i1qlxk49o1_1280_large.jpeg

 

Vierailija, Moikka, suosittelen lukemaan myös muut kommentit ja niiden tiimoilta käydyt keskustelut! :)

Kuten tuolla aiemmin kerron, tässä haettiin nyt vain jotain ääripäätä, mihin voidaan skaalata muu treeni, jonka painot tulevat olemaan paljon kevyempiä kuin tuo 85kg.

Teen perus kyykkytreenin lisäksi koko ajan myös tukiliikkeitä, liikkuvuustreeniä ja juuri mainitsemaasi syväkyykkyilyä pelkän kepin kanssa, että seuraavan kerran tällaista kuvaa esitellessäni ala-asento olisi noh, alempana!

Siitähän sen kehityksen sitten näkee :)

Siitä "oikeasta" kyykkysyvyydestä taitaa jälleen kerran olla yhtä paljon mielipiteitä kuin kyykkääjiä, mutta ihan oikealla tekniikalla on minunkin suuntani alemmaksi päin. 

Antaa kaikkien kyykkääjien kyykätä ja iso peukku, jos pääset itse supersyvälle isotkin raudat niskan takana! ^_^

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, Enkö oo kertonut mun salaisista voimanostohaaveista?! Rio de Janeiro ja Kesäolympialaiset 2016 here I come!

Ei vaan, juuri näin ajattelen itsekin, kiitos kommentista :)

Miimu (Ei varmistettu)

Saara! Ihanaa! Sä teit sen mitä mä oon pitkään halunnut - eli menit kokeilemaan niitä jänniä ja vaikeita juttuja! :) HYVÄÄÄÄ! Ehkä säkin sait mulle sen verran luottoa, että uskaltaisin kokeilla näitä!

Mutta olisin halunnut tietää, että latasitko penkissä painoja tuon 32,5 kg tankoon vai onko siinä jo tankokin mukana? Millä sarjapainoilla teet?

Tsili (Ei varmistettu)

Hienoa, että hydrauliikkalaitteitten sijaan olet kiinnostunut kokonaisvaltaisista ja niistä aidoista ja oikeista liikkeistä! Pumppujen sijaan avustat itse itseäsi, ja kroppaa vahvistuu muualtakin kuin siitä keskitetystä lihaksesta :)

Mutta noihin muutamaan aiempaan on pakko kompata, että toi kyykky... eiiii, ei noin! Sillä, että kyykkäät yli 80 kg mutta et pääse edes puoliväliin oikeasta kyykystä, ei tee yhtään mitään. Kyykyssä liikelaajuus kasvattaa sitä lihasta ja voimaa, ja noilla vajailla kyykyillä et todellakaan kasvata voimaa kyykätä syvempään, varsinkaan voimaohjelmalla, joka perustuu tuohon vajaaseen kyykkymaksimiin (eikö perustukin?). 90 aste tai below parallel riittää, ei syväkyykkyä tarvitsekaan kyykätä, mutta eihän tuossa vajaassa se sun niin kovasti himoitsema ass joudu edes töihin.

Ei ole oikoteitä onneen, eikä voimaan, joten painoja pienemmäksi ja perse alemmaksi. Lauta näyttää myös suhteettoman korkealta, kannattaa kokeilla jopa ilman tai ihan sentin korotuksilla, voi olla jopa helpompaa. Itellä ainakin tuntuu menevät nenälleen (ja mä kyykkään 90, below parallel).

Tsemppia ihan hirveesti treeniin, älä lannistu, mutta älä missään nimessä tyydy vajaaseen liikkeeseen, sillä et saavuta mitään! :)

Nina Enroth

OMG reipasta touhua. Joskus mäkin vielä testaan rajojani ykkösillä. Just ihan mielenkiinnosta. (Mutta valvotusti joo joo.) Uskomaton määrä virtuaalivalvojia, muuten. Sun pitää alkaa laittaa tänne videoklipit. Mitä noilla live-hunkeilla mitään tekemään :)

Saara S.
Saara Sarvas

Miimu, Noni sun vuoro!! Kannattaa tosiaan pyytää joku tuttu mukaan spottailemaan ja videokamera tai kaveri vahtaamaan, että tekniikat on kunnossa! :)

Ja painot on ilmoitettu aina kokonaispainoina tankoineen kaikkineen. Vaikka ton 32,5kg kohdalla toivoisinkin jotain muuta :D

 

Tsili, Kiitos kivasta kommentista! Kuten olenkin tuolla ylempänä vastauksissa selittänyt, niin tiedän että tuo kyykky ei ole syvyydeltään mistään kotoisin! Nyt tehdään kovasti töitä paljon pienemmillä sarjapainoilla ja paremmalla (lue: syvemmällä) tekniikalla, eikä tuollaisin rautoihin tulla koskemaan pitkään aikaan :)

Mä kuitenkin toivon ja uskon, että parin kuukauden päästä voin esitellä teille uutta vertailukuvaa, missä nähdään miten paljon ollaan edistytty! 

Tänään testailin muuten ekaa kertaa box squateja, jotka ovat varmasti liikkuvuusjumppien ohella yksi iso osa siinä, että mun kyykky tulee laskeutumaan. 

Mutta oikeasti kiitos, että huolehditte ja kerrotte omia kokemuksia ja näkemyksiä!

Munkin olisi pitänyt alusta asti selittää tämä koko projekti hieman paremmin ^_^

 

Nina, Joo, nyt on nosteltu niitä vitosen käsipainoja ihan tarpeeksi pitkään, pakko pistää vähän vaihdetta silmään!

Virtuaalivalvojia kyllä löytyy aina ja uskon, että moni vielä pitää suunsa kiinni, vaikka tekisi mieli kommentoida. Hyvässä hengessä onneksi pysynyt tämä touhu kokonaisuudessaan! :)

p.s. Mä ähkin videoilla niin nolosti, että pitää opetella eka mutettamaan ne :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa Saara! Siitä se kyykkykin lähtee. Kato ihan oikeesti noi aikaisemmin linkatut Optimal Performancen videot. Vajaassa kyykyssä vain etureidet tekee duunia, hanuri rupee kunnolla töihin kun lantio saadaan polvilinjan alapuolelle. 90 astettakaan ei oo kyykky vaikka joku niin väittääkin, mutta maahan asti ei takapuolta tarvitse saada. Ihan jokainen pääsee oikeeseen kyykkyyn, kunhan vaan treenaa.
t. Saara

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös tuolla optimal performancessa juuri sanottu, että 19 / 20 ei todennäköisesti pääse turvallisesti noin alas? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

http://www.liikuntapalvelut.net/tayskyykky.html
Täälläkin sanotaan juurikin tuota, että mikäli liikerata on noin vajavainen, ei kyykkyä tulisi tehdä ollenkaan lisäpainoilla, pelkällä tangolla/kepillä. Nyt heität vaan sen egon nurkkaan, bodaus on raakaa työtä, eikä oikotietä onneen ole tässäkään hommassa! Ymmärrän kyllä että aloitelijana tulee kauhea tarve kehittää painoja. Itse treenaan nyt samoilla painoilla kuin pari vuotta sitten, olen silti lihaksikkaampi, mutta suoritustekniikat on nyt oikeanlaiset, kiitos hyvän valmentajan. Niillä liikeradoilla on oikeasti merkitystä myös lihaskasvun kannalta ja ennen kaikkea ehjänä pysymisen vuoksi!

Voimatreenaaja (Ei varmistettu)

Penkin ykkösmaksimi nousee, mutta valitettavan hitaasti. Turha sitä on murehtia, kyllä se on vuoden lopussa jo paljon isompi luku!

Kyykky vähintään "parallel", niin kuin täällä jo sanottu. Kovaa treeniä ja harjoituksia vaikka pelkän tangon kanssa, niin kyllä se liikerata alkaa löytymään ja kyykky syvenemään. :) Mavessakin saa nousemaan vaikka miten paljon, kun tekniikka vaan on hyvä! Mustelmat säärissä ihan peruskamaa. :D

Tsemppiä treeniin ja kannattaa tehdä voimatreeniä ihan reilusti pidemään kuin 6 viikkoa. Ei siinä ajassa (valitettavasti) ihmeitä tapahdu.

vuokko (Ei varmistettu)

hei JESS, vihdoin löysin sun molemmat blogit. miten oon ollut niin pimennossa, en ummarra ?! hyvä meininki Saara.
ja hyvä maininki salilla, UGH! venaan niin sitä aikaa taas kun pääsee taas raudan alle tutisemaan tositarkoituksella. ;)

-vuokko

hannamariaviljamaa

Ihanaa Saara ku sää oot nuin reipas! Oon ihan vähän semikateellinen kun itsellä on kiinnostanu paljon enemmän tää sohvalla köllöttely nytten.:) Saat joku kerta pakottaa mut mukaan kuntoileen kun oot taas täälläpäin:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Äh, tulipa kommenteista ristiriitainen olo. Kyykyn suhteen ollaan olevinaan niin ehdottomia ja vaaditaan kisasyvyyttä, mutta mavessa melkeimpä kannustuteaan reisinostoon, mikä on kisailussa kiellettyä. Ristiriitaista? :D

Vaikka onhan se tosi, että naisilla usein kehittyy alaosaston voimat paljon yläkroppaa ennen, niin silti tuo pena on kyllä aikas alhanen, mikä toisaalta kertoo puhtaasta tekniikasta ja taas muiden liikkeiden tulokset "suhteettoman suurilta" jos nimenomaan haettais sitä puhdasta suoritusta. En siis todellakaan hauku penatulosta vaan kehun, että vaikuttas tekniikka olevan ihan järkevä, eikä ittensä rikkomismeininki!

MUTTA oli miten oli, loistavaa, ettei me mimmit enää pelätä rautaa!

Yks Vierailija (Ei varmistettu)

Tuo syväkyykyn ja reisimaven suositus ei tuu mitenkään sieltä kisamaailmasta, vaan siitä et Saaralla ilmeisesti tarkoituksena on tehokkaasti muokata kroppaa ja se onnistuu parhaiten edellämainituilla tekniikoilla ;)

Jiii (Ei varmistettu)

Hih, ton varmistajan ehkä kyllä sittenkin tunnistaa kuvasta blurrauksesta huolimatta ;))

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä mä silti olen sitä mieltä, että mavekin kannattaa tehdä puhtaasti. Eikä reisituettuna, ei kumminkaan oo mikään "kuningasliike" kehonmuokkauksessa, että onko järkeä ottaa mavetulokseen +50kg kun riskinä on rikkoa selkä ja polvet. Kun nimenomaan reisiin tuettuna liikkeessä helposti unohtuu se tiukan lihaskorsetin tärkeys.

Yks Vierailija (Ei varmistettu)

Mä tarkoitinkin nimenomaan sitä puhdasta mavea tolla reisimave-jutulla, en aatellu sitä tolleen, et tukis, vaan et työ tulee reisillä, eikä enemmän selällä, niinku monet salilla vääntää..(ja ei, en puhu suorinjaloin mavesta) :D No, anyways, samoilla linjoilla ollaan :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi! lueskelin postausta, jossa kerrot kolmijakoisesta treenistä. Tarkoittaako esim. Takareisilaite / Takareidet alataljasta / Takareidet pallolla 3 x 10-12, että saan valita jonkin noista liikkeistä ja tehdä samaa liikettä 3 x 10-12? vai että teen kaikki "vaihtoehdot" läpi, eikai? :D

muumi

Hei, kysymys/juttuvinkki. Minkälaisia lenkkareita käytät juoksupoluilla ja minkälaisia ohjatuilla tunneilla? Iskunvaimennusta, ei iskunvaimennusta jne... vai onko niiillä mitään väliä? Itselläni on uusien lenkkareiden etsiminen.. kun penikat särkee tosi usein nykyisten kenkien kanssa.

Kiitos vielä etukäteen vastauksesta ja motivoivasta blogista! :)

Nina Enroth

Hah, kokeilin ykköstä penkistä, tosin perusselkätreenipäivän jälkeen. 35 kg. Normaaleja 3 x 10 sarjoja teen 30 kilolla. Eli tuntuu naurettavalta tuo 5 kilon lisäys. Mutta enempää en saanut ylös. Mies sanoo: "Jos kuuntelisit mua etkä vihastuis, niin sä kehittyisit." Voi tätä liikunnan riemua.

Muumille vastaan, vaikka et multa asiaa kysynytkään, että kannattaa ehdottomasti jutella kenkäasioista asiantuntijan kanssa. Fyssarin, tai edes urheilukaupan lenkkarimyyjän. Jalkatestin avulla löytyy just ne sun jaloille sopivat monot.

Tsirppa (Ei varmistettu)

Heippa Saara,

oon painiskellut itsekin viime aikoina tuon kyykkysyvyyden kanssa, nyt alkaa onneksi jo sujua! Mielenkiintosta keskustelua aiheesta täällä kommenteissa.

Mulla parani tekniikka ja syvyys ihan parissa viikossa huolellisella venyttelyllä (erityisesti takareisi ja pakara, kireenä kun molemmat mokomat!) ja pienillä painoilla tekniikkaa hioessa :) Mun kiropraktikko tuumi aiemmin, etten välttämättä pääsekään koskaan erityisen alas kyykyssä jalkojen/jalkaterien asennosta johtuen, mutta viime käynnillä todettiin, että kylläpäs vaan onnistuukin aika hyvin! Ei oo siis mahdotonta, vaatii vaan kärsivällisyyttä ja monipuolista harjottelua. Nyt on aika huippu fiilis kyykkäillä isommillakin painoilla, kun perusta on kunnossa.

Tsemppiä kovasti projektiin, jatkan blogisi seurailua :)

muumi

Kiitti Ninan verkkareissa!

Kommentoi