TPK: Uusi kotisali!

Ensinnäkin kiitos kaikista kommenteista edelliseen postaukseen! Tulen varmasti jatkamaan aiheesta, sillä olen käynyt sen tiimoilta niin mielenkiintoisia keskusteluja tupakoivien kavereideni kanssa.

Suurin osa lähestyi mua itse, kiitti ja myönsi, että tunteet vähän kiehahtivat tekstiä lukiessa, mutta lähinnä siksi, että se osui juuri siihen omaan arkaan paikkaan.

Muutaman kanssa ollaan juteltu myös siitä, miksei esim. pikaruoka saa samanlaista tuomitsevaa kohtelua, vaikka huonolaatuinen ruoka ja kaikki siitä aiheutuvat terveyshaitat aiheuttavat myös valtavia lisäkuluja ja -haittoja tässä maailmassa.

Vastaavanlaisia ongelmakohtia löytyy monia muitakin ja kyllä ne asiat on mulla mielessä ihan yhtälailla. Tällä kertaa nyt vaan päätin kirjoittaa röökistä, enkä esim. triplakerrosmegahamppareista 🙂

Mutta sitten muihin juttuihin!

 

polte3.jpg

Mä kävin viimeksi pidempään Tampereella ollessani testailemassa Cross Training -keskus Poltteen palveluita kolmen päivän tutustumispassilla ja ihastuin konseptiin sekä saliin täysin. Fiilisteltyäni paikkaa alkoi oikeasti harmittaa se, etten pääosin muualla asuvana oikein voi salin jäseneksi sitoutua.

Universumi taisi taas kuulla toiveeni, sillä muutaman onnekkaan sattuman kautta mulle tarjoutui yhteistyömahdollisuus siihen, että tästä lähtien Tampereella ollessani saan käydä treenaamassa Poltteen tilavassa monitoimisalissa ja testailemassa paikan palveluita muutenkin. Vastausta ei tarvinnut pohtia kovin kauaa ^_^

Toisin sanoen: JEE! 

Vaikka olenkin vielä kaikkien paikkaa asuttevien atleettien keskellä hieman kuin kala kuivalla maalla, vaikuttaa Polte paikalta, missä voin haastaa itseni ja kehittyä taas aivan uudella tavalla.

Seuraavan kerran pääsen Tampereelle varmaan parin viikon päästä ja pidän tässä koko ajan silmällä, milloin Poltteella alkaisi seuraava On Ramp -kurssi, että pääsisin vihdoin kokeilemaan sitä crossfitiä.

Tamperelaiset hoi, käykö moni teistä Poltteella?

 

mave.jpg

Maanantai – Mave

Liikkuvuuslämmittelyä 10min

Mave lämmittelyt 17,5kg, 37,5kg + Sarjat 75kg 5 x 4

Kapea penkkipunnerrus ”lankulle” lämmittelyt 17,5kg, 22,5kg + Sarjat 27,5kg 5 x 4

Barbell hip thrust 47,5kg 3 x 8

Skullcrushers painot ehkä 14kg (??) 3 x 8

Hauiskäännöt 7,5kg / käsi 2 x 8

Vasarakäännöt 7,5kg / käsi 2 x 8

Selänojennus tempausotteella 10kg 3 x 20

Mave alkoi sujua tällä treenikerralla paljon paremmin. Mulla on ollut viimeiset pari viikkoa liian leveä asento jaloissa, jolloin kädet on tulleet automaattisesti tielle. Viimeisessä sarjassa selkä meinasi vähän pyöristyä, kun treenailin painojen tiputtamista takaisin ala-asentoon. Ensi kerralla sellaista ei enää tapahdu!

Penkki ja hip thrustit tuntuivat lähes höyhenenkevyiltä ja skullcrusherseissakin sarjapainot saattoivat nousta 😀 Mun pitää punnita tuo Poltteen kulmatanko ensi kerralla, että saan jotain oikeaa vertailukohtaa.

Eilen vietin lepopäivää, sillä ajelin takaisin Helsinkiin ja kuvauksiin. Niin ja koska alaselkäni oli niin ihanan lihaskipuisa – sellaisella hyvällä salinjälkeisellä tavalla.

 

polte2.jpg

Tällä viikolla pitää kyllä ottaa kaikki irti treeneistä, sillä ensi viikolla ohjelmaani tulee kuulumaan vain suussasulavia macaronseja, rasvaa tiriseviä juustoja ja terveysvaikutteista punaviiniä.

Pariisi nimittäin kutsuu syysloman merkeissä! ^_^

Kommentit (11)
 1. MaariaAhlström
  18.10.2012, 13:00

  Myönnettäköön, olisi pitänyt ehkä sanoa ennemminkin että niitä voi verrata, mutta ne eivät toki ole sama asia, sen myönnän mieluusti.

  Mielestäni tupakointi on asia, jonka haitat tupakoimattomille on otettu aika hyvin huomioon. Jos vertaa aikaan jolloin ihan missä tahansa sai polttaa, esimerkiksi lentokoneessa, on nykyaikana tilanne aika erilainen. Hajuhaittoja on, mutta niitä on kyllä muissakin kuin tupakoivissa ihmisissä 🙂

  Tupakointi on nautintoaine siinä missä esimerkiksi alkoholi tai kannabiksen polttelu. Vähäisissä määrin niissä ei ole mitään demonisoitavaa.

 2. MaariaAhlström, mutta lihavalle ihmiselle syömisestä huomauttaessaan kommentoi tavallaan aina ulkonäköä. Siis jos huomautat 150-kiloiselle lenkkimakkaran ahmimisesta, tietää henkilö huomautuksen johtuvan siitä, että hän on lihava. Harvemmin sitä tuntee tarvetta huomauttaa 50-kiloiselle samanlaisesta ahmimisesta.

  Munkaan mielestä roskaruokaa ja tupakanpolttoa ei voi verrata, koska roskaruoka sentään tyydyttää yhden ihmisen perustarpeista – nälän. Noin kärjistetysti: voi olla tilanne, jossa roskaruoan syöminen on väistämätöntä. Mutta tupakan polttamisen aloittaminen ei ole sitä koskaan 😀 Siksi se on munkin mielestä niin älytöntä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *