Treenin ihanat, eli kamalat uudet tuulet

ttreen3.jpg

Mitäköhän olen viimeksi näpytellyt treeneistäni? Siis muuta, kuin että ne sujuvat mukavasti? Ei sen niin väliä, sillä nyt treenikiertoni on saanut pitkästä aikaa aivan uuden vaihteen silmään ja siltä se myös tuntuu… Ei siis roikuta menneissä, vaan keskityn kertomaan tästä hetkestä ja tulevasta!

Tein viime vuonna Vetosalilta tutulle PT:lle Lia Strandbergille palveluksen, jonka vastapalveluksena hän teki minulle upouuden treeniohjelman. 

Pitkänpitkässä pohjustus-sähköpostissa sepustin Lialle paitsi menneiden kuukausien treeneistäni, myös ravintopuolesta ja tavoitteistani. Ne olivat aika simppelit: Poltetaan nyt pitkästä aikaa tätä rasvakerrosta hieman kovemmalla intensiteetillä pienemmäksi, ja kehitetään siinä sivussa eri liikkeiden tekniikkaa. 

Tähän asti olen tehnyt kolmijakoista ohjelmaa mahdollisimman suurilla painoilla, melko lyhyillä sarjoilla (6-10 toistoa / liike) ja pitkillä palautuksilla. Eniten kierrossa ärsytti se, että yläkroppapäivänä en saanut itsestäni tiristettyä kaikkia mehuja irti, vaikka teinkin kaikki liikkeet niin kovaa kuin pystyin. Tekemisen tyyliähän on hyvä aina välillä vaihtaa, ja itselleni tämä päivitys olikin jo tervetullut!

Uusi suunnitelma oli hyvin nopeasti selvillä: Kaksijakoinen treeni, jossa painotetaan isoja, koko kroppaa kuormittavia liikkeitä. Mausteena on toki muutamia eristettyjä liikkeitä heikkoja kohtiani kehittämään.

 

ttreeni1.jpg

Fiilis heti treenin jälkeen..

Koska käyn salilla yleensä viitisen kertaa viikossa, jää väliin aikaa vielä muutamalle omalle treenille, joissa voin ylläpitää ja kehittää niitä liikkeitä, jotka eivät tähän uuteen ohjelmaan kuulu. Kumpanakin päivänä tehdään siis töitä koko kropalla, mutta eri ärsykkein. 

Eilen vuorossa oli liikkuvuushupsuttelujen lisäksi vetopäivän treeni, johon kuului:

 • Huolelliset lämittelyt
 • Lapavetoja 4 x 8
 • Leuanveto kuminauhalla 3 x maksimi
 • Askelkyykyt kävellen painot käsissä 3 x 20-30 askelta
 • Alataljasoutu 3 x 12-15
 • Huolellinen selänojennus 3 x 15
 • Hauikset vinopenkissä 3 x 12-15 /käsi
 • Hip Thrust 4 x 10
 • Takareidet jumppapallolla 2 x 15
 • Lankkupito kädet suorana 3 x maksimi
 • Barbell twist 3 x 20

Oho, näyttääpä se pitkältä listana 😀 Koko homma on kuitenkin melko nopeasti paketissa, sillä maksimaalisen bodauskokemuksen aikaansaamiseksi sarjatauot ovat 30-60sec pituisia. Ravaan siis pitkin salia gymboss piipittäen, hiki valuen ja hetkittäin itkua pidätellen – ja saakeli että se on mukavaa!!!

Jotain tällaista muutosta olen kaivannutkin, mutta jokin PT-taika ja placebo-vaikutus tässä selkeästi silti jyllää, sillä en muista milloin olisin viimeksi kiskonut itsestäni omien treenien aikana tällaisia suorituksia. Kai nämä treenit ovat juuri niin hirveitä, että olen vakuuttunut siitä että niiden aiheuttamat tulokset ovat yhtä hyviä 😉 

 

treen2.jpg

Uusien ohjelmien lisäksi sain Lialta kattavasti ohjeita liikkuvuusharjoitteluuni, ja tuntuu siltä että nämäkin vinkit ovat alkaneet purra jo muutaman venytyskerran jälkeen. 

Maailman suurin kiitos tehokkaiden venytystekniikoiden opettamisesta Poltteen Jouni Viitaselle <3 Dynaaminen pumppaus ja hyvä hengitys, niistä on tehokas liikkuvuustreeni tehty!

 

Tänään vuorossa oli työntöpäivä, mutta siitä lisää sitten kun olen palannut takaisin elävien kirjoihin. 

Kommentit (3)
 1. MaariaStröm
  13.3.2014, 17:07

  Pliide voitko laittaa samanväriset sukat.. Mä sekoon… Tuun hulluksi kun nään noi.

  1. Haha olin just tulossa sanomaan että onneksi en ole ainoa joka treenaa eriparisukissa 😀 ei vois kyllä vähempää kiinnostaa mitkä sukat sieltä laatikosta tulee kun salille lähtee 😀

 2. Näin sut Poltteella treenaamassa tätä, mutten kehdannut tulla keskeyttämään, vaikka fanitankin sua 🙂 Vaikuttaa hyvältä treeniltä! Olen myös vaihtamassa treeniohjelmaa ja parasta on se, kuinka innoissaan aluksi uudesta ohjelmasta voi olla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *