Uninen treenaaja

Elämäni Kunnossa

Mä olen ollut viimeisen kuukauden ja etenkin viimeiset pari viikkoa todella väsynyt. Se on ärsyttävää. Nukun 9-11 tuntia yössä (paljon, tiedän!!) ja silti jo pari tuntia heräämisen jälkeen saattaa tuntua siltä, että nokoset kelpaisivat paremmin kuin hyvin.

Uni on toki äärimmäisen tärkeää paitsi pääkopan toiminnalle myös treenaajalle, sillä uni on tärkeää aikaa lihasten palautumiselle ja syvän REM-unen aikana lihaksesi rentoutuvat kunnolla.

Niin ja mulle nukkuminen on loistavaa aikaa myös sen takia, että nään ihan sekopäisiä unia, joita en nyt ala erittelemään ilman psykologin läsnäoloa.

Ei mun kuitenkaan tee mieli olla mikään prinsessa Ruusunen ja nukkua koko elämääni! Perheeni naispuoliset henkilöt minä mukaan luettuna ovat tunnetusti herkkiä valomäärien vaihteluille, joten pistän ainakin osan väsymyksestäni tän piinaavan pimeyden piikkiin.

Ihan kamalaa, etten ole nähnyt aurinkoa kertaakaan kahteen viikkoon!! Ehkä olisi sittenkin parempi nukkua kevääseen.

 

Sain muutama päivä sitten testiin Valkee -kirkasvalokuulokkeet (Steffi oli näköjään jo testaillut näitä!) ja olenkin pitänyt niitä nyt uskollisesti päivittäin. Kaamosmasennuksen oireisiin lukeutuu mm. uupumus, väsymus, lisääntynyt unentarve, heräämisvaikeudet ja kasvanut ruokahalu.. 

Moni suhtautuu kuulokkeisiin skeptisesti, varsinkin, kun ne muutama vuosi sitten lanseerattiin ennen kuin niitä oli tutkittu niin pitkään, että väitteitä tukemassa olisi muutakin, kuin firman omat puheet. Tuotetta kuitenkin tutkitaan jatkuvasti Oulun yliopistossa ja tähän mennessä valmistuneiden tutkimusten tuloksiin voi tutustua tarkemmin näiden sivujen kautta.

Syteen tai saveen! Toivon itse kuuluvani siihen ryhmään joka hyötyisi tästä näppärästä kirkasvalosta. Ero pitäisi huomata 1-4 viikon kuluttua, eli perästä kuuluu. :)

 

Nyt mä otan päiväunet, ennenkuin lähden salille... Ihan nopeat vain!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivottavasti et ole ylikunnossa. Kipeänä olemisen jälkeen aloitetun tehoharjoittelun seurauksena voipi tulla helposti ylikunto. Seuraile sykkeitä myös, jos ne eivät nouse normaalisti lenkillä ja väsymys jatkuu, niin on aika mennä lääkäriin.

Mietin vierailijan kanssa ihan samaa. Itse oon aikoinani ylikuntoa kärsinyt ja se väsymys taisi olla niitä ensioireita. Mutta voi se olla tuo pimeyskin - minäkin haaveilen jos jonkinlaisista kirkasvaloratkaisuista :D

Saara Iphonelta (Ei varmistettu)

Vierailija, Siitä ei liene pelkoa, olen ottanut SUPERrauhallisesti ja sykkeet toimivat ihan normaalisti! :) Normaaliin treenirutiiniin en ole vielä eds palannut. Mutta tarkkailen asiaa ja hyvä miettiä tätäkin mahdollisuutta.

NinaMaria, Koko kotiin kirkasvalolamput ja yöpöydälle wake Up light? :D tai ehkä vain muutto etelään......

<3 (Ei varmistettu)

Minä itse asiassa olin syksyllä täällä Oulussa kirkasvalokututkimuksessa mukana, jossa tutkitaan auttaisiko kyseinen vempain ahdistuneisuushäiriöön. Se tutkimus on yhä meneillään. Niin lyhkänen vaan, ettei itsellä vielä tietoa. Vastauksia tulee kun saadaan tarpeeksi paljon ihmisiä mukaan. Mielenkiinnolla odotan näiden kohtaloa

Eviya (Ei varmistettu)

Mullakin on vähän ongelmia unen kanssa, ollu jo pidemmän aikaan. Yössä nukun sen n. 7 tuntia ja koulun jälkeen saatan ja nukunkin about sellaset 4h päikkärit. Sitten taas pari tuntia hereillä ja uudestaan nukkumaan. Ehkä pitäis keksiä jotain aktiviteettia ton nukkumisen sijaan. Tosin koulu imee kaiken energian ja ainoa ajatus koulun jälkeen on se että nopeasti peiton alle ja nukkumaan "päikkärit", jotka tosiaan venyvät aivan liian pitkiksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Helsingin yliopistossa yksi nimeltä mainitsematon professori sanoi, että noiden kuulokkeiden toimintaperiaate on sama kun yrittäis kuulla silmällä eli ei mitään järkeä.. Tiedä häntä mutta kieltämättä laite epäilyttää ihan maalaisjärjellä ajateltuna.

Voiskohan saada kaikkiin kodin lamppuihin kirkasvalot? :D 

Ja oon miettinyt et jos noi korvahommat ei "oikeasti" toimi mut plasebo auttaa niin sillonhan ne on hoitanut hommansa :)

Saara S.
Saara Sarvas

<3, Jännää saada enemmän tutkittua tietoa ja hauska että olet päässyt mukaan! :)

 

Eviya, Iik 4h päikkärit varmana sotkee päivärytmiä! Voin kyllä vaan kuvitella.. Miksei koulu voi alkaa täällä vähän myöhemmin??

 

Vierailija, Niin mene ja tiedä! Mä olen aina skeptinen, jos joku joka ei varmuudella tiedä asiasta X esittää absoluuttisia totuuksia, varsinkin ihmiskehoon liittyvistä asioista.

Eli käytännössä olen skeptinen 95% ajasta, myös itseäni ja kaikkea tekemääni kohtaan, koska ei kukaan koskaan voi tietää kaikkea :D Hahah, menipä deepiksi!

Mä en itse usko, että meillä on vieläkään mitään hajua kaikista niistä toiminnoista ja ominaisuuksista, mitä meidän keho ja varsinkin aivot pitää sisällään ja siksi musta on kiva pitää mieli avoinna ja kokeilla ja tutkia uusia juttuja! :)

 

NinaMaria, No juuri näin :) Mua näin 5 päivän käyttökokemuksen jälkeen väsyttää edelleen tässä iltapäivästä, mutta testailu jatkuu ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Liikaa nukkuminen kuulemma väsyttää. Ainakin mulla on pitkänlinjan nukahtamisongelmaisena sellainen kuva, että kaikkiin unirytmiongelmiin auttaa aina aikaisin herääminen ja päiväunien skippaaminen. (Tylsää tiedän..) Unen tarve on tietty yksilöllistä, mutta yli 9h yöunet kuulostaa aika paljolta aikuiselle.

(En sit tiedä onko missään tutkittu kaamoksen vaikutusta unentarpeeseen...) :)

Vierailija123 (Ei varmistettu)

http://www.mikropc.net/neuvot/nain+teet+185+euron+kirkasvalokuulokkeet+7...

Niistä Valkeen tutkimuksista ja "tutkimuksista" voi lukea analyysiä ja kritiikkiä mm. täältä: http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/search/label/Valkee

Lisäksi kun puhutaan laitteen (kyseenalaisista) hyödyistä, niin eikö pitäisi samalla myös pohtia mitä mahdollisia haittavaikutuksia sillä on... Jostain syystä siitä ei kukaan hiisku mitään...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.