Uninen treenaaja

uni2.jpg

Mä olen ollut viimeisen kuukauden ja etenkin viimeiset pari viikkoa todella väsynyt. Se on ärsyttävää. Nukun 9-11 tuntia yössä (paljon, tiedän!!) ja silti jo pari tuntia heräämisen jälkeen saattaa tuntua siltä, että nokoset kelpaisivat paremmin kuin hyvin.

Uni on toki äärimmäisen tärkeää paitsi pääkopan toiminnalle myös treenaajalle, sillä uni on tärkeää aikaa lihasten palautumiselle ja syvän REM-unen aikana lihaksesi rentoutuvat kunnolla.

Niin ja mulle nukkuminen on loistavaa aikaa myös sen takia, että nään ihan sekopäisiä unia, joita en nyt ala erittelemään ilman psykologin läsnäoloa.

Ei mun kuitenkaan tee mieli olla mikään prinsessa Ruusunen ja nukkua koko elämääni! Perheeni naispuoliset henkilöt minä mukaan luettuna ovat tunnetusti herkkiä valomäärien vaihteluille, joten pistän ainakin osan väsymyksestäni tän piinaavan pimeyden piikkiin.

Ihan kamalaa, etten ole nähnyt aurinkoa kertaakaan kahteen viikkoon!! Ehkä olisi sittenkin parempi nukkua kevääseen.

 

uni3.jpg

Sain muutama päivä sitten testiin Valkee -kirkasvalokuulokkeet (Steffi oli näköjään jo testaillut näitä!) ja olenkin pitänyt niitä nyt uskollisesti päivittäin. Kaamosmasennuksen oireisiin lukeutuu mm. uupumus, väsymus, lisääntynyt unentarve, heräämisvaikeudet ja kasvanut ruokahalu.. 

Moni suhtautuu kuulokkeisiin skeptisesti, varsinkin, kun ne muutama vuosi sitten lanseerattiin ennen kuin niitä oli tutkittu niin pitkään, että väitteitä tukemassa olisi muutakin, kuin firman omat puheet. Tuotetta kuitenkin tutkitaan jatkuvasti Oulun yliopistossa ja tähän mennessä valmistuneiden tutkimusten tuloksiin voi tutustua tarkemmin näiden sivujen kautta.

Syteen tai saveen! Toivon itse kuuluvani siihen ryhmään joka hyötyisi tästä näppärästä kirkasvalosta. Ero pitäisi huomata 1-4 viikon kuluttua, eli perästä kuuluu. 🙂

 

uni1.jpg

Nyt mä otan päiväunet, ennenkuin lähden salille… Ihan nopeat vain!

Kommentit (10)
 1. Vierailija123
  9.12.2012, 01:06

  http://www.mikropc.net/neuvot/nain+teet+185+euron+kirkasvalokuulokkeet+7+eurolla/a860700

  Niistä Valkeen tutkimuksista ja ”tutkimuksista” voi lukea analyysiä ja kritiikkiä mm. täältä: http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/search/label/Valkee

  Lisäksi kun puhutaan laitteen (kyseenalaisista) hyödyistä, niin eikö pitäisi samalla myös pohtia mitä mahdollisia haittavaikutuksia sillä on… Jostain syystä siitä ei kukaan hiisku mitään…

 2. Liikaa nukkuminen kuulemma väsyttää. Ainakin mulla on pitkänlinjan nukahtamisongelmaisena sellainen kuva, että kaikkiin unirytmiongelmiin auttaa aina aikaisin herääminen ja päiväunien skippaaminen. (Tylsää tiedän..) Unen tarve on tietty yksilöllistä, mutta yli 9h yöunet kuulostaa aika paljolta aikuiselle.

  (En sit tiedä onko missään tutkittu kaamoksen vaikutusta unentarpeeseen…) 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *