Uudet lenkkarit talveksi?

talvi.jpg

Arki iski suoraan vyön alle.. Olin maanantaina ja tiistaina koko päivän seisomatöissä, mistä jatkoin matkaani suoraan tapaamisiin ja pääsin kotiin vasta reilusti päivän ehtoopuolella.. Ruokailu sujui mukavalla kolmen aterian rytmillä: aamiainen, lounas, iltapala – repeat…… :B Tänään onkin siis paitsi ihanaa syödä kunnolla, myös treenata kreisinä!

Viikonloppuna kävin gymin lisäksi vain lenkillä, ja ensimmäistä kertaa sitten viime helmikuun sain tuntea jäätävät tuulet jotka iskivät heti luihin ja ytimiin! Täksi talveksi täytyy ehkä hommata vielä toinen, hieman paremmin vettä pitävä hiihto/lasketteluasu jolla voi peuhata ulkona pidempäänkin.

Ensimmäisen kuvan haalareista kumpikaan ei taida enää mahtua minulle, mutta tuo äitini päälleen kiskaisema ysäriupeus kyllä hoututtelee.. Äiti, onko tuo vielä tallessa??

Vaatteita suurempana huolena tosin ovat kengät, ja niiden tiimoilta ajattelin konsultoida teitä, koska ruudun takana on varmasti joku talvella minua enemmän lenkkeillyt!

Tavalliset lenkkarit lämpösukkien kanssa olivat viime talven valinta, mutta muutaman kerran niillä liukastelleena olen alkanut haaveilla vedenkestävistä ja nastoitetuista talveilenkkareista. Oooh miten mukavaa olisikaan, kun kengissä on niin hyvä pito että voisin periaatteessa kävellä jääliukumäen alhaalta ylöspäin <3__<3 

Sellaista tuskin tapahtuu, mutta ainahan sitä saa unelmoida.. 

Talvilenkkarien tärkeimmät ominaisuudet ovat hyvä pito liukkaalla alustalla, vedenpitävä mutta hengittävä materiaali ja itselleni tärkeä kevyt tuki.. Jos liukastuminen kuitenkin tapahtuu, en tahtoisi että muljautan jalastani jotain ja olen telakalla lopputalven.

Alustavien metsästystelin perusteella lupaavimpia kenkiä olisivat nämä:

lenkkarit.jpg

kuvat valmistajien sivuilta

– Asicsin GEL-Arctic 4 G-TX megagoretexit noin tuhannella eri suojasysteemillä.

– IceBugin nastalenkkarit melko samoilla featureilla

– Inov 8 MudClaw -lenkkarit eivät taida olla ihan talvijuoksuun suunnitellut, mutta pitoa ja vedenkestävyyttä pitäisi silti löytyä.

En ole tästä projektista niin tohkeissani, että juoksisin saman tien stadiumit ja intersportit läpi tossujen perässä. On oikeastaan mukavampaa tehdä vähän taustatutkimusta, ja paikalle sattuessaan sitten käydä kokeilemassa jos jotkut istuisivatkin jalkaan kuin Tuhkimon kenkä konsanaan.

Onko teillä kokemuksia kuvan kengistä, tai vastaavista tuotteista?

p.s. Vaihtoehtona joko laiskuuden tai köyhyyden iskiessä on tietysti vain vetäistä kesäkenkien päälle vanhat kunnon mummunastat ja ottaa suunta ääntä kohti.

 

Kommentit (18)
  1. Itse juoksentelen kesät talvet ihan tavallisissa kengissä. Käytössä tällä hetkellä Addun Energy Boostit ja Niken Lunarlat. Jos on kovin kylmä, vedän jalkaan tuplasukat. Aivan hyvin tarkenee sinne miinus kahteenkymmeneen asti. Jäisiä polkuja toki vähän välttelen, mutta lumella on täällä etelässä useimmiten oikein hyvä pito. Toivottavasti löydät itselles parhaiten sopivat popot (ja suosittelen kyllä antamaan tavallisillekin kengille mahdollisuuden).

  2. Mää ostin viime talavena Adidaksen Gore-Texit ja oon kyllä ollu tyytyväinen. Nastoja pohjissa ei ollu tms. mut kuvioitu pohja tuo pitoa kylliksi. Jalat pysy lämpimänä enkä kaatunu niillä kertaakaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *