Vähän herkullisemmat uunivihannekset

Elämäni Kunnossa

Mä olen arjessa ruoanlaittajana laiska, mukavuudenhaluinen ja satunnaisesti nirso. Tai no, nirso on väärä sana, En vain ymmärrä, miksi pitäisi syödä ruokia jotka eivät maistu hyvältä? Omat rahathan sinne kauppaan kannetaan, joten ei sieltä tarvitse mun mielestä ostaa mitään sellaista, mikä ei miellytä omia makunystyröitä. Vaihtoehtoja on aivan varmasti.

Jumitun aina hyvän idean keksiessäni tekemään samaa sapuskaa viikosta toiseen, ja joskus ihmettelen vanhan herkun muistaessani, miksi sitä ei ole tullut tehtyä! Katsotaan käykö uunivihanneksilleni samoin... Viime viikkoina uuniin on lentänyt kaksi todella nälkäistä, tai kolme tavallista ihmistä ruokkiva setti:

  • 1 bataatti lohkoina
  • 2 paprikaa (värillä ei niin väliä, punaiset oli alessa)
  • pari kourallista kirsikkatomaatteja

kuorittuja valkosipulinkynsiä maun mukaan

 

Entä mikä niistä tekee tavallista herkullisempia?

  • 1rkl sulaa luomuvoita
  • 1rkl hunajaa
  • reilusti rosmariinia ja muita valitsemiasi yrttimausteita

Tämä kolmikko sekoitetaan keskenään ja sivellään uunipellillä pötköttävien vihannesten päälle, ja pinnalle ripotellaan vielä suolaa maun mukaan. Sitten koko setti tökätään uuniin 225 asteeseen n. 40min ajaksi, tai kunnes ovat mukavasti tummuneet. 

 

Lopputulos on unelmainen höystö, joka sopii oikeastaan ihan minkä tahansa sapuskan kylkeen, tai miksei vaikka sellaisenaankin. 

Kommentit

mimmiina (Ei varmistettu) http://mindemindenkorut.blogspot.com

Namin näköistä! Teen aika usein vastaavaa, mutta käytän oliiviöljyä enkä laita tuota hunajaa. :)

MariL (Ei varmistettu)

Oooh! Tätä täytyy kokeilla heti, kun kauppaan seuraavan kerran jaksan laahustaa :D Usein tekee mieli tehdä uunikasviksia, mutta kerta toisensa jälkeen ne epäonnistuvat joko kuivuutensa tai mauttomuutensa takia... Tuttu juttu tuo viikosta toiseen saman syöminen, tällä hetkellä menossa on rahkasörsselit iltapalana JOKA ILTA. Veikkaan että viimestään ensiviikolla vaihtuu rahka johonkin muuhun ja tämän vuoden rahkakiintiö on täynnä.

Ulpuu (Ei varmistettu)

Kannattaa kokeilla laittaa valkosipulinkynnet uuniin kuorineen. Näin valkosipuli ei kuivu, vaan pehmenee kuoren sisällä herkulliseksi, josta sen voi sitten puristaa ulos ja syödä! Nam, sanon minä!

MariL (Ei varmistettu)

OU MY! Niistä tuli ihan tosi hyviä! Tomaatit ja valkosipuli oli parasta <3 Oon tosi huono tekemään ruokaa ja edessä pöydällä oli sitten ne valkosipulit, mutta arastelin kuorineen päivineen laittoa, joten kuorin ne ihan nakuiksi :D Oli silti kyllä tosi hyviä, ens kerralla voisin ehkä jättää niihin kuoretkin!

ano_ano (Ei varmistettu)

Meillä syödään usein lanttukuutioita, joihin on laitettu öljyä, hunajaa ja rosmariinia (+ hieman suolaa ja pippuria). Aivan tajuttoman hyvää :)

Kommentoi