Vesipäivän arvonta: Voita SodaStream Source!

sodat.jpg

Tällä viikolla on vietetty tasa-arvon päivää, onnellisuuden päivää, sekä maailman runouden päivää. Tänään on sitten YK:n Maailman vesipäivän vuoro! Vesipäivää vietetään jotta saataisiin lisättyä tietoisuutta puhtaan veden merkityksestä ja muistutettua makeavesivarantojen kestävästä kehityksestä. 

Olen ehkä aiemminkin maininnut muoviahdistuksestani.. Me kulutetaan päivittäin ihan älytön määrä muovijätettä, joka on enemmän kuin vähemmän ikuisesti ympäristön haittana. On kauppakassia, kertakäyttömukia, kertakäyttöastioita, ruokapakkauksia, kosmetiikkapurkkeja, kinder-yllätyksiä ja ties mitä muuta muovista ROSKAA. Juomapullot ovat yksi niistä eniten tilaa vievistä ja järjettömimmistä.

Maailmassa kulutetaan päivittäin yli miljardi tölkkiä ja muovipulloa, eikä kaikkialla tosiaan ole yhtä hienoa ja toimivaa pullojenpalautussysteemiä kuin meillä. Palpan tuotteista palautuu yli 90%!! Hävikkiä ja turhaa kulutusta on silti liikaa, eivätkä kaikki myytävät pullot ja tuotteet kuulu pantillisten tuotteiden piiriin.

Kaikista parastahan olisi, jos me kaikki lopetettaisiin ylimääräinen kuluttaminen (muutenkin kuin pullotettujen tuotteiden tiimoilta), juotaisiin vain kraanavettä tai omasta metsäpurosta kanistereissa kannettua virvoiketta. Sitä kuitenkaan ei tule tapahtumaan noin vaan, joten mä tarjoan osaltani yhdelle onnekkaalle mahdollisuuden voittaa kotiinsa hiilihapotuslaitteen, jonka avulla turhan pullojen kaupasta raahaamisen voi ainakin lopettaa! ^_^

SodaStream kertoo olevansa vahvasti sitoutunut vähentämään ympäristöhaittoja ja panostavansa tuotteidensa ekologisuuteen. Perusideana on luonnollisesti se, ettei muovipulloja kuluteta yhtä paljon, kun kotona on mahdollisuus tehdä samaa tuotetta kätevämmin. Sanoisinkin, että n. 150€ maksava laite maksaa itsensä takaisin melko nopeasti, ainakin jos jokaisesta käyttökerrasta laskettaisiin se parin euron hinta. 

Mä olen aina ollut ihan tajuton limsahiiri, mutta nykyään rajoitan kokiksen litkimisen juhlatilaisuuksiin ja lomamatkoille. Vichyä ja muita hiilihapotettuja vesiä tulee juotua arkisempina juhlajuomina viikoittain, mutta tuntuu joka kerta vähän tyhmältä ostaa kolmella eurolla vettä.. Siis sitä tavaraa, mitä saamme loistavan laatuisena suoraan hanasta valuttamalla. UNESCO:n mukaan meidän vesivarantomme ovat laadultaan jopa maailman parhaat! Se on aika siistiä.

Elämässä pärjää loistavasti myös ilman SodaStreamia, mutta mun lähipiirin kymmenet tyytyväiset käyttäjät eivät voi olla ihan hakoteillä. Jos sinäkin haluat liittyä pullovettä karttaviin hiilihappoveden litkijöihin ja voittaa itsellesi upouuden SodaStream Sourcen, jätä tähän postaukseen kommentti, missä kerrot: 

 • Jonkun veteen liittyvän muiston
 • Minkä värisen laitteen haluaisit, jos voitat
 • Sähköpostiosoitteesi

Vastausaikaa on sunnuntaihin 24.3.2013 klo 22:00 asti!

p.s. Hiilihappopullot ovat myös kierrätystavaraa ja uuden saa edullisemmin, kun vanhan palauttaa myyntipisteeseen vaihdon yhteydessä. Yhdellä patruunalla valmistaa noin 50 litraa valmista juomaa!

p.p.s. Pitäisiköhän mennä vesipäivän kunniaksi uimaan ^_^

 

Kommentit (160)
 1. Valkoinen olisi ihana <3 Sodastream on vanhempien luona ahkerassa käytössä eli oma on saatava! Tämä vishy on vielä parempaa kuin kaupan, saa kuplia tarpeeksi 🙂

  valekuva@gmail.com

 2. Nuorempana harrastin kilpauintia ja silloin vesi tuli todella tutuksi. Vielä nytkin kun pulahdan veteen, kylläkin harvemmin, muistan sen tunteen…

  Punainen olisi ihana:)

  pipsaksi@gmail.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *