Viikkoni kuvitteellisena jumppaohjaajana

Elämäni Kunnossa

Huikea määrä kommentteja punnerruskeskustelussa! Mun mielestä aletaan nyt yhdessä tuumin kitkeä ennakkoluuloja siitä, että punnertamisessa olisi jotain vaikeaa. Haastetaan kaverit punnertamaan ja näytetään itse mallia ^_^

Kavereista puheenollen, tällä (ja näköjään myös ensi) viikolla saan salille treeniseuraa melkein joka päivä! Ystäväni ovat alkaneet innostua mun hehkutusten perusteella crosstraining -henkisistä treeneistä, mutteivät oikein osaa toteuttaa niitä itse, joten mikäs sen mukavampaa kuin tehdä niitä porukalla!

En kuvittele olevani ammattilainen, enkä yritä opettaa mitään vaikeita tekniikkajuttuja, joita en osaa itsekään. Sovellan monipuolisista ja tutuista liikkeistä sopivan rankkoja kokonaisuuksia niiden runkojen ympärille, mitä olen Poltteella tottunut tekemään.

Useimmat kavereistani ovat käyneet treenaamassa jo pidempään ja perusliikkeet ja liikeradat ovat tuttuja. Näinä päivinä siis lähinnä suunnittelen treenin agendan ja näytän liikkeet ja niiden variaatiot läpi.

Niin ja käskytän puskemaan kovempaa, kun bodailuun tottuneet mimmit meinaavat luovuttaa, kun rasitus on niin erilaista, kuin normaalisti!

 

Tänään tehtiin ensin kunnon liikkuvuuslämmittelyt, jalkojen lihaksia ja keskivartaloa painottaen erilaisia kahvakuulaliikkeitä 4min pattereissa ja soudettiin vielä hetki loppuverryttelyksi! 

Mä olen iloinen, koska jostain syystä haluan rääkätä sekä kavereita että itseäni ja valitsen niitä inhottavimman poltteen lihaksesta tiristäviä liikkeitä, jotka tulisi ehkä yksilötreenissä skipattua :D

Kavereita neuvoessa tulee myös omaan tekemiseen keskityttyä entistä enemmän hyvän esimerkin näyttämiseksi. Alan myös ymmärtää vielä entistäkin paremmin, miksi Poltteen valmentajat eivät treenaa itse, vaan korjailevat treenaajien tekniikoita sarjojen ajan.. 

 

Anna jaksoi tämän päivän treenin paljon paremmin, kuin maanantain kestävyys-hulluttelun. Silloin neidin naama oli pitkästä aikaan tulipunainen ja hiki kunnolla pinnassa! 

Normaalisti tämän muikin treeniohjelma on matalasykkeinen ja vahvasti lihaskuntopainotteinen (todella kova sellainen..), joten vaihtelu todella virkistää.

Mitäköhän sitä huomenna keksisi oman ja muiden pään menoksi? Jotain rankkaa >:D

Kommentit

zuwi (Ei varmistettu)

heippa! lueskelin sun blogia ja kävit paripostausta sitten läpi, miksi paino ei putoa vaikka treenaat. siihenhän voi olla monta syytä, mutta meille painotettiin koulussa tätä : kroppa ei pysty hyödyntämään enempää kuin 30 g proteiini kerralla, loput kerääntyy rasvaksi. eli tämä vinkki laihduttajille :) huomasin itsekkin, että jo pelkkä 150 g kanapala ajaa tämän 30 g proteiinit aterialla...
tähän voisi myös kiinnittää huomiota..

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuon "legendan" paikkansapitävyydestä ei taideta olla kovin yksimielisiä jos olen oikein käsittänyt. Ja vaikka näin olisikin, se "ylimenevä" kerta-annos olisi kaloreiltaan sitten jotain 40-60kcal luokkaa, eli ei kovin suuri määrä rasvaa?

zuwi (Ei varmistettu)

kyse ei ollutkaan kalorimäärästä. mutta siis oli niin tai näin, mutta tätä painotettiin ravintotieteitä opiskelevalle :)

Saara S.
Saara Sarvas

zuwi, Kiitos näkökulmasta! Mäkin olen kuullut tästä tosi eriäviä mielipiteitä niin ravintoihmisiltä, kuin kokemuksen syvällä rintaäänellä puhuvilta, mutten ole oikein koskaan kuullut faktaa kummankaan väittämän taakse.. Olisitko jaksanut kysyä tarkempaa tietoa aiheesta? 

Mulla tosin ei kerry oikein yhdelläkään ruokailukerralla yli 30g prodea, vaan jokaisella aterialla n. 20-25g :)

 

Vierailija, Hmm.. Mun pää ei jaksa ajatella nyt mikä mitäkin on mitenkin paljon jne. :D Mutta joo, kuten zuwillekin totesin, tuosta ollaan hirveän montaa eri mieltä.

Nina Enroth

Yhdessä treenaaminen on huippua kaveritekemistä! Ei muuta hei!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Saara! Olen 168 cm pitkä ja painan 51 kg. Vaikka olenkin melko hoikka ja liikun aika paljon, koen keskivartalon alueen todella ongelmalliseksi. Voitko tehdä postauksen siitä, miten saa litteän vatsan kesään mennessä (vai onko jo liian myöhäistä)?

Kommentoi