Viljaton megaherkkupitsa!
Se näyttää pitsalta, se tuoksuu pitsalta ja mitä.. Se myös maistuu ihan pitsalta! Mun on tehnyt pari viikkoa satunnaisesti mieli vanhaa kunnon pitsaa, ja eilen mittani tuli täyteen. Mietintämyssy päähän, ja kaupoille! Pohjastani tuli lopulta eräänlainen versio VHH-tortilloista, mutta se sopi roiskeläppäpitsan pohjaksi paremmin kuin olisin ikinä uskonut.
Laita ensimmäisenä uuni päälle, noin 225 asteeseen. Pohja valmistuu näin:
-
Raasta n. 500g kukkakaalia
-
Raasta n. 150g luomumozzarellaa (sellaista kiinteämpää versiota), tai kaada sekaan vaikka pizzaraastepussi
-
Riko joukkoon 3 kananmunaa
-
Reilu ripaus Kalaharinsuolaa
-
Ruokalusikallinen psylliumia
Tuostahan voisi kehittää vaikka viiden R:n reseptin :D Kun ainekset ovat kulhossa, sekoita vinhasti, kunnes massa on tasaista möhnää. Levitä 1/3 taikinasta pellille leivinpaperin päälle, ja muotoile esim. nuolijalla pyöreäksi. Pohjan paksuus on jotain 0,5-1cm maastossa sen halkaisijasta riippuen, ja fiksuimmat varmaan tajusivatkin, että tuosta satsista tulee kolme pohjaa.
Laita ensimmäinen pohja uuniin kypsymään n. 15min ajaksi, tai kunnes se näyttää tältä:
Nappaa pohja uunista, laita uusi tulille ja ala miettiä mitä täytteitä pitsaasi valitset! Kun kaikki pohjat on paistettu, laske uunin lämpö 200. Itse levitin tämän lätyn täytteeksi:
- Luomutomaattisosetta
- Luomujauhelihaa
- Punasipulia
- Oman maan kirsikkatomaatteja
- Parmesan-juustoa
Pitsa lähti täytön jälkeen uuniin reiluksi 10 minuutiksi, jonka jälkeen kaadoin päälle vielä reilun kasan rucolaa. Makuelämys oli…. Erittäin uskottava!! Jos vieressä olisi ollut vehnäpohjainen pitsa, ei tämä välttämättä olisi voittanut vertailua, yli puolen vuoden pitsattomuuden jälkeen mä olin myyty.
Parhaimmillaan tämä pitsa on hieman jäähtyneenä, kun pohja kiinteytyy ja palat pysyvät kunnolla kasassa.
Näitä teen aivan varmasti uudemmankin kerran!