Viljaton megaherkkupitsa!

pizza2.jpg

Se näyttää pitsalta, se tuoksuu pitsalta ja mitä.. Se myös maistuu ihan pitsalta! Mun on tehnyt pari viikkoa satunnaisesti mieli vanhaa kunnon pitsaa, ja eilen mittani tuli täyteen. Mietintämyssy päähän, ja kaupoille! Pohjastani tuli lopulta eräänlainen versio VHH-tortilloista, mutta se sopi roiskeläppäpitsan pohjaksi paremmin kuin olisin ikinä uskonut.

Laita ensimmäisenä uuni päälle, noin 225 asteeseen. Pohja valmistuu näin:

  • Raasta n. 500g kukkakaalia

  • Raasta n. 150g luomumozzarellaa (sellaista kiinteämpää versiota), tai kaada sekaan vaikka pizzaraastepussi

  • Riko joukkoon 3 kananmunaa

  • Reilu ripaus Kalaharinsuolaa

  • Ruokalusikallinen psylliumia

Tuostahan voisi kehittää vaikka viiden R:n reseptin 😀 Kun ainekset ovat kulhossa, sekoita vinhasti, kunnes massa on tasaista möhnää. Levitä 1/3 taikinasta pellille leivinpaperin päälle, ja muotoile esim. nuolijalla pyöreäksi. Pohjan paksuus on jotain 0,5-1cm maastossa sen halkaisijasta riippuen, ja fiksuimmat varmaan tajusivatkin, että tuosta satsista tulee kolme pohjaa.

Laita ensimmäinen pohja uuniin kypsymään n. 15min ajaksi, tai kunnes se näyttää tältä:

 

pizza4.jpg

Nappaa pohja uunista, laita uusi tulille ja ala miettiä mitä täytteitä pitsaasi valitset! Kun kaikki pohjat on paistettu, laske uunin lämpö 200. Itse levitin tämän lätyn täytteeksi:

  • Luomutomaattisosetta
  • Luomujauhelihaa
  • Punasipulia
  • Oman maan kirsikkatomaatteja
  • Parmesan-juustoa

Pitsa lähti täytön jälkeen uuniin reiluksi 10 minuutiksi, jonka jälkeen kaadoin päälle vielä reilun kasan rucolaa. Makuelämys oli…. Erittäin uskottava!! Jos vieressä olisi ollut vehnäpohjainen pitsa, ei tämä välttämättä olisi voittanut vertailua, yli puolen vuoden pitsattomuuden jälkeen mä olin myyty. 

Parhaimmillaan tämä pitsa on hieman jäähtyneenä, kun pohja kiinteytyy ja palat pysyvät kunnolla kasassa.

 

pizza3.jpg

pizza1.jpg

Näitä teen aivan varmasti uudemmankin kerran!

Kommentit (8)
  1. Kiitos mainiosta reseptistä!
    Pakko avautua omasta viljattomuudesta.. En ole syönyt 1 1/2 vuoteen juuri ollenkaan viljatuotteita (leipä, pasta ym.ym.) ja useimmiten ihmisten reaktio on aivan älytön.. Parhaan kommentin sain tänään ”oot sitte alkanu keliaakikoks??” WTF?!? Totesin siihen, että ei en ole alkanut keliaakikoksi koska mulla ei ole keliakiaa. Voin vaan yksinkertaisesti paremmin ilman viljoja. Huoh.. eipä mulla muuta 🙂

  2. Ääk Saara sun on pakko kokeilla pohjaa pelkästä kananmunasta! Mä rakastan tehdä sille pitsaa, paljon mielummi kuin normijauhopohjalle 🙂
    Eli pellilliseen tulee suunnilleen kolme munaa, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa keltuaisia vähän, niin et se on tasasta ja yhdistä varovasti käännellen. Pohjaan voi lisätä mausteita (mm. grillimauste, oregano…) ja suosittelen ne lisäämään keltuaisten joukkoon.

    Sit vaan levittely leivinpaperille ja uuniin 170´C sen aikaa et pinta alkaa vähä ruskettua 🙂 Sit vaa uunista ulos, normi täytteet päälle ja takas uuniin ja lämpötilaa voi nostaa hitusen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *