Voi v***u, eli burpee-haasteen uusin käänne...

Elämäni Kunnossa

Aarrghhhh!! Rattaat, kapula, mitä näitä nyt onkaan? 

Olen ollut super-fiiliksissä toista viikkoa käynnissä olevasta burpee-haasteesta ja olinpa yksi päivä niin reipas, että tein putkeen jopa kahden päivän burpeet, ettei jäisi viikonlopulle rästihommia! Harmi vaan, että jo aiemmin samana päivänä oikea ranne oli hieman kipuisa, ja tein mm. penkkipunnerruksen rannetuen kanssa.

Eilen vietin välipäivää ja kipu ei kadonnut, joten pidin ranteessa kylmäkompressia ja sormet ristissä tätä päivää silmällä pitäen. Aamulla ranne valitettvasti ilmoitti itsestään heti, kun painoin herätyskelloa pois päältä. Voissssaaaaanonko mikä!

Pistin heti aamutuimaan viestiä Lialle ja kyselin hänen näkemystään asiaan.. Lopputulemana: No more burpees for me :((((((

Jos ranne tuntuu ikävältä missään muussa treenissä, sitä ei myöskään saa tehdä, ja liikkeitä vaihdettiin muutenkin hetkeksi ranteille kevyempiin vaihtoehtoihin. Katsotaan rauhoittuuko tämä viikonlopun kylmähoitojen avulla! Jos ei, niin suuntanani on lääkärin penkki ja pelko jännetuppitulehdus-diagnoosista. 

Ranteiden kanssa en viitsisi pelleillä, ne kun ovat aika oleellinen osa myös "oikeita" töitäni meikkaajana ja kampaajana.

Miksei edes yksi kuukausi voisi mennä treenien suhteen tosi nappiin ja ilman ylimääräisiä kommervenkkeja? :D

 

Kommentit

Mary Ihmemaassa (Ei varmistettu) http://maryihmemaassa.wordpress.com

Voi että :( Tiedän niin tunteen, terv selkä meni pahemman kerran paskaksi, kuukausi ennen sitä meni toinen hartia.. ja eipäs mennä salille todella, todella, todella pitkään aikaan näköjään. Yhyy.

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Mut vitsi miten nopeesti noi burpeet siulta sujuu (hehheh) ;D. Teet sitten oman haasteen kun ranne on terve :).

Kia
Culinarista

Minä sain de Quervain-jännetuppitilehduksen marraskuussa kaikista HSP, punnerruksista, yleislikkeistä, dipeistä, leuoista jne jne. Jatkoin cf treenejä jonkin aikaa kipeytyneen ranteen kanssa jonka jälkeen sain kuukaudeksi peukalo-ranne tuen, ja tehottomien tulehduskipulääke-kuurien jälkeen ahtaununut jänne/ranne leikattiin nyt helmikuussa. Kipuileva ranne kannattaa ottaa siis tosissaan.

HeidiL (Ei varmistettu)

Moi, toinen rannekipuinen täällä kyselisi, että millainen toi leikkaus oli ja paljonko siitä tuli saikkua? Mulle pistettiin just kortisonia ranteeseen, mutta lekuri tuumasi, että leikkaus on todennäköisesti edessä. Lähinnä mietin, että kauanko pitää olla töistä poissa.

Kia
Culinarista

Leikkaus tehtiin yksityisellä ja oli päiväkirurginen toimenpide, aamulla sairaalaan, nukutus ja heräämön kautta kotiin. Lääkäri olisi kirjoittanut kuukauden mutta olin lopulta 3 viikkoa. Iso side oli viikon ajan kädessä ja tikit poistettiin kahden viikon päästä. Noin kuukausi leikkauksen jälkeen aloitin varovasti treenaamisen. Leikkausarpi on siisti mutta vielä turvonnut/koholla. Tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen.

HeidiL (Ei varmistettu)

Kiitti paljon vastauksesta! Huh, kuukausi tuntuu kyllä tosi pitkältä ajalta. :/ Toivottavasti sun käsi on nyt entistä ehompi.

hanne_tasteofhoney

Toi on kyllä niin maailman lannistavinta, kun on hyvä meininki ja sit joku kosahtaa eikä auta muu kuin levätä. Syö motivaatiota, ja mulle ainakin väkisinkin tulee ihan luuseriolo, vaikkei asialle mitään tietysti voi. Pitää vaan yrittää pitää se mentaalinen hyvä energia yllä siihen asti, että kroppa pystyy taas!

Nina70 (Ei varmistettu)

kokeile sitä tukea ja syö kuuri tulehduskipulääkkeitä. Siinä mielessä viheliäinen vaiva, että tuppaa uusiutumaan. Mulla on tällä hetkellä tuet molemmissa käsissä. Tenniskyynärpäät. Mutta voiton puolella ollaan.
Jaksamista. Tuommoinen syö kyllä naista. Mun toinen nimeni ei ole kärsivällisyys (eikä kolmaskaan), joten tiedän, että nyt kyllä ottaa pattiin ja pahasti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Harrastin muinoin joukkueurheilua ja meille tämä burpee-liike oli VSP-liike :) nämä "VSP" tulevat suomalaisista kirosanoista joita voi mielessä (tai ääneen :D ) hokea, eli V***u ->hyppy ylös, s*****a-> käet lattiassa ja jalkojen heitto taakse ja p*****e -> jalkojen heitto takas eteen ja hyppy ylös :) jollain kierollatavalla tuo kiroaminen sai jatkamaan liikettä aina hieman pidempään. Mutta tsemiä sulle ranteen ja haasteen kanssa !!

Elisa// (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Mullakin treeni on takkuillut, sillä sairastin TAAS kuukauden putkeen :( Aiemmasta sairaudestani johtuen en saa rasittaa itseäni yhtään ollessani kipeänä, joten luopuminen hyvin kulkeneesta salitreenistä oli tuskaa. Tänään kuitenkin yritys uudelleen aloittaa treenikausi.

Tsemppiä käden kanssa, toivottavasti kyse ei ole mistään vakavammasta!

Mimie (Ei varmistettu) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

Voi ei, pikaista paranemista sinne! http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

burbee-haasteessa viidessäkympissä menossa (Ei varmistettu)

Heippa Saara!

Itse paljon loukkaantumisista vuosien mittaan urheilu-urallani kärsineenä olen joutunut keksimään korvaavia liikkeitä ja treenejä. Ei sinulla olisi motivaatiota jatkaa "burbee-haastetta" niin, että jätät punnerruksen pois ja käyt jokaisella toistolla selällään? Liike ei tietenkään ole enää burbee, mutta veikkaisin, että jaloissa tuntuu, kun hyppyjen toistot lisääntyvät. Näin pystyisi periaatteessa jatkamaan haastetta, jos siihen motivaatiota on. :)

Tsemppiä ja ranteelle lepoa!

Ihana Elisa (Ei varmistettu) http://ihaninelisa.blogspot.fi

Hoi!

Mulla on ollut oikeassa ranteessa jännetupintulehdus joku miljardi kertaa.
Etenkin yöksi ranne kannattaa tukea paikoilleen! Unissaan helposti käpristelee tassua mitä kummallisimpiin asentoihin, joka ei auta paranemista. Lekuri varmaan määrää lepoa ja kipulääkkeitä. Ranteitahan voi myös treenata, vetkuttelee niitä puolen kilon vaaleanpunaisia käsipainoja vaan vimmatusti ees taas! :D

Tsemppii!

Jenna N. (Ei varmistettu)

Haluatko kuulla rehellisen vastauksen, miksi noita vaivoja tulee? Koska nuo tuommoiset haasteet on älyttömimpiä ikinä! Se ei ole mikään satu, että lihakset tarvitsee myös palautumista, puhumattakaan nivelistä ja jänteistä. Olen aika surullinen tästä nykytrendistä, jossa kaikki tekeminen pitää vetää överiksi. Mustalla huumorilla sanottuna se takaa kyllä mulle leivän pöytään :p T. Fyssari

Vierailija (Ei varmistettu)

Joooo. Toivoinkin, että joku kommentois tähän tyyliin... saatiin nimittäin yks päivä meidä tanssinopettajalta sen sortin saarna näistä some-haasteista ettääh :D niissä kun jengi tuppaa äheltämään huonolla tekniikalla vain ne määrät täyteen, kun ollaan niin haastekiimassa ja eikä monella välttämättä saata olla jostain ihan perusliikkeistä mitään hajua, miten ne kuuluisi tehdä paikkoja rikkomatta. Kerta tai kaks ei välttämättä aiheuta vahinkoa, mutta etpä sitä vauriota huomaakaan, ennen kuin kropassa on jotain rikki, ehkä lopullisestikin. Ei se määrä vaan tekniikka ja laatu, laatu ja tekniikka! Kunpa muutkin vain muistais tämän. :/

(enkä nyt tarkoita, että Saara olis tehnyt mitään väärin, ihan vain yleisenä muistutuksena)

Kommentoi