Yöpöytäni aarre: järkiperäinen laihtumisopas!

varpu5.jpg

Etsiessäni joulunjälkeisaleissa muutamia kirjoja, käteeni osui tämä Varpu Tavin kirjoittama opas onnistuneeseen laihtumiseen. Selasin kirjaa kaupassa, mutta koska olin päättänyt etten tarvitse mitään ja niin kirja jäi kiltisti hyllyynsä odottamaan seuraavaa laihtujaa.

Opus kuitenkin kummitteli mielessäni ja ilmeisesti universumi kuuli taas kerran tarpeeni, sillä seuraavalla viikolla sähköpostissa odotti kysymys: ”Haluaisitko arvostella kirjan Teholaihtuminen – Hyppynarukuuri ja 100 muuta konstia?” Korruptiobloggaajana vastasin tietysti kyllä >:D

Jos joltain on tässä suomen hyvinvointiskenessä mennyt ohitse nimi Varpu Tavi, suosittelen tutustumaan naisen blogeihin ja meininkiin muutenkin.

 

varpu7.jpg

Mutta sitten itse kirjaan, mikä on kuin ikioma pieni taskutsemppari – joka ei tosin mahdu muualle, kuin ison parkatakkini taskuun.. Teos koostuu sadasta painonpudotukseen, painonhallintaan ja elämäntapojen muuttamiseen liittyvästä nyrkkisäännöstä, sekä erillisestä hyppynarukuurista.

Kirjaa voi lukea selaillen ja omaan oloon sopivia kohtia pureskellen, mutta ehkä tehokkainta on lukea opas ensimmäisenä kannesta kanteen. Tämän jälkeen huonoina päivinä tai inspiraation ja motivaation muuten vain kadotessa on helppo muistaa, että ”jaa tästäkin tosiaan oli oma kohtansa, mitäs siinä nyt sitten...”

Itse luin kirjan muutamassa illassa kohta kohdalta, ruksien mielessäni jo onnistuneita ja toteutettuja askeleita ja vinkkejä. Monet niistä ovat täyttä peruskauraa (nuku, älä napostele, älä usko nälkäkuureihin jne.), mutta klassisimmatkin stepit on käsitelty perinpohjaisesti ja monesti uudesta näkökulmasta.

Alkupään kohtia lukiessani ja hymähtäessäni ”no duh..”, palasin mielessäni muutaman vuoden taakse ja siihen tilanteeseen, kun en todellakaan ollut näin perillä siitä, miten haitallisesti erilaiset ruoka-aineet ja ruokailutavat olooni ja painooni ihan oikeasti vaikuttavat.

 

varpu6.jpg

Painonhallintaan ja laihduttamiseen löytyy kaikenmoisia metodeja ja vippaskonsteja, mutta Tavi on koonnut tiiviiksi ja helposti luettavaksi paketiksi älyttömän kattavan ja hyödyllisen oppaan, joka on yleispätevä omista mieltymyksistäsi ja ruokailusuuntauksistasi huolimatta.

Ei kirja kuitenkaan liian yleispätevä ja laakea ole, vaan sen sivuilta löytyy myös paljon käytännön vinkkejä ja konkreettisia toimintaohjeita. Mä huomaan selailevani kirjaa toistaiseksi päivittäin, sillä monet jutut ovat edelleen työn alla. 

 

varpu8.jpg

Kirjan lopusta löytyy vielä erikseen ohjeet neljän viikon hyppynarukuurille, jonka aikana kunto kohoaa varmasti. Saatanpa itsekin lisätä treeneihin hieman hyppynarujumppia! Siinä saavat pohkeet kyytiä ja kohta loikin metrin bokseille kuin mikäkin vuorikauris.

 

varpu4.jpg

 

Yksi kirjan paras anti on ehdottomasti pieni Ähmätti, joka seikkailee läpi sivujen ja puhuu tasan tarkkaan niitä tekosyitä ja itselleen valehdeltuja lauseita, joita jokainen epäonnistunut laihduttaja ja uusiin elämäntapoihin totutteleva laihtuja päässään toistelee.

Olen joutunut lähettämään lukemattomia kuvia Ähmätistä ja lausahduksistaan eteenpäin, sillä niin moni osuu suoraan omaan nilkkaan 😀

Summa summarum: Kiitos Varpu Tavi! Olisinpa ostanut kirjan jo kaupasta, sillä mä olen saanut tästä ihan hirveästi tukea ja lisätsemppiä omaan tekemiseen.

Kommentit (4)
  1. Missä näit tään kirjan myynnissä? Oliko kallis? 🙂

  2. Löysin vasta tän sun toisen blogin, selailin eilen kaikki vanhat postaukset läpi ja ihastuin 🙂 Todella motivoivaa ja viihdyttävää luettavaa! Jään seurailemaan

    PAkko vielä ilmoittaa, että sun painot millä teet kuulostaa iha älypainavilta, oon ite tähän asti luullu nostelevani paljon 😀 Saan tästä taas uutta puhtia, jospa joskus voisin olla yhtä vahva ku Saara <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *