Ystävänpäivän raakabrowniet

brownie.jpg

Ystävänpäivä on mielestäni hieman hupsu ”juhla”, mutta osallistun siihen silti omilla pienillä jutuillani! Yleensä tykkään kokata jotain maistuvaa, ja tänään pannulle pääsee vähän luomu-entrecôtea ja jälkkäriksi tekaisin tattadataaaa – brownieseja! Manseboy on valitellut, kun gluteenittomuuden myötä katosi mahdollisuus syödä mun maailman parrrhaita brownieseja, joiden reseptiä kehitin vuosia. Olen kuitenkin vakaasti päättänyt kehittää nykyiseen ruokavalioon sopivan, vähintäänkin yhtä herkullisen vaihtoehdon.

Tässä siis ensimmäinen yritys, josta tuli kaiken kukkuraksi kahta ainesosaa lukuun ottamatta raakaa. Lisäilin eri ainesosia hieman sattumanvaraisesti oikeaa koostumusta etsiessäni, mutta aavistelen että blenderiin lensi:

  • 2dl saksanpähkinöitä
  • 1dl liotettuja ja paahdettuja manteleita
  • 1dl cashew-pähkinöitä
  • 1dl kookoshiutaleita
  • 1tl Kalaharin suolaa
  • 1dl Kaakaojauhetta
  • 30g kaakaovoita, 30g kaakaomassaa ja 1tl hunajaa yhteen sulatettuna
  • 10 medjool-taatelia

Kaikki määrät saattavat heittää, mutten ihan tiedä, kuinka paljon…. Kun koostumus on muruisen tahmea ja lusikalla suuhun heitetty testipala aiheuttaa halun ottaa toisen samanlaisen, olet valmis.

 

brownie6.jpg

Heitin blenderiin ensimmäiseksi pähkinät, jotka murskaantuivat Gizmon käsittelyssä pähkinävoiksi melkein saman tien – wow! Tämän jälkeen heitin perään kookoshiutaleet, kaakaojauheen ja suolan. Kun massa oli melko tasaista, lensivät perään taatelit 3-4 kerrallaan. Samaan aikaan heitin minimaaliset raakasuklaa-ainekset vesihauteeseen sulamaan.

 

brownie4.jpg

Massan taas tasoituttua kaavin sen kulhoon, ja sekoitin käsin mukaan sulaneen raakakaakaomassan joka viimeisteli koostumuksen ja toi kokonaisuuteen vielä viimeisen täyteläisen suklaisuuden. Tein pienenpienen makutestin jo ennen H-hetkeä, ja totesin töhnän olevan taivaallista. 

Suklaisuus oli todella autenttista ja tahmainen rakenne oli kuin brownien ja mudcaken yhdistelmä. Paahdetut mantelit toivat comboon lisää leivosmaisuutta ja uskon, että Manseboy hyväksyttää nämä herkut listalle useamminkin 😉

 

brownie3.jpg

brownie2.jpg

Ystävänpäivän kunniaksi kaavin koko roskan sydänvuokaan ja nakkasin vähäksi aikaa pakkaseen jähmettymään. Illalla vaahdotin tuhtien palojen päälle vielä kookoskermaa viimeistelemään makuelämyksen kuten ensimmäisessä kuvassa. Nomsnomsnoms ^_^

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (4)
  1. Tuula-Äippä
    15.2.2014, 09:10

    Olipa hyvä, etten vienyt sydänvuokaa mennessäni 🙂

    1. No niinpä!! Käytän sitä varmasti kakkuvuoista eniten.

  2. Ihan hurjan ihanan näköstä, tekee mieli lähtee kauppaan ostamaan tarvikkeita näitä varten! Miten teet kookoskerman, vatkaatko sä ihan vaan kookosmaitoa vai pistätkö sinne sekaan mitään antamaan lisää makua? 🙂

    1. Suosittelen – jos muuttaisin jotain, niin sekoittaisin mukaan kourallisen suolattuja pähkinöitä isona rouheena! Ja Se kookoskerma on ihan vain kookoskermaa 🙂 Se vatkautuu yllättävän hyvin varsinkin jääkaappikylmänä!

      Merkistä riippuen tuotteet voivat olla kiinteitä ja ”valmiita” melkein suoraan purkista/tölkistä otettuna 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *