Ruokaa, jolla saa vatsan täyteen, pliis.
#trendihaastaa on nyt muutaman kuukauden ikäinen juttutyyppi, johon toimitus kerää kommentteja, kokemuksia ja mielipiteitä täältä Lilystä. Haaste annetaan aina toimituksen blogissa, ja se ilmestyy seuraavan Trendin viimeisellä sivulla. Tiistaina ilmestyvässä lehdessä on esimerkiksi juttua häätrendeistä, ja heinäkuun numeroon lilyläiset haastettiin kertomaan seuraavasta ruokatrendistä.
Joten vinkkaanpa minäkin sitten omani.
Kuten olen toivottavasti antanut ymmärtää, suhtaudun ruokaan aika mutkattomasti. Maukasta ja paljon voisi olla mottoni. Siksi ei ehkä ole ihme, että olen lopen kyllästynyt Suomenkin vallanneeseen ruokahifistelyyn.
Trendiruoka on nyt raakaa, sokeritonta, gluteenitonta, pelkkää siementä ja luomua. Siksi se on myös kallista. Ja koska se on kallista, sitä syödään hyvin pieninä annoksina. Siemenissä ja luomussa ei ole mitään vikaa, mutta kaikki muu menee kohdallani metsään. Kuten sanoin, maukasta ja paljon, ja anteeksi nyt vain, mutta raakasuklaa ei ole mitään oikeaa suklaata enkä minä täyty pienistä gluteenittomista maca-asioista.
Ennustan toivon, että seuraava ruokatrendi olisikin yksinkertaisesti ihan tavallinen ruoka. Kaikenmaailman jauheiden sijasta syötäisiin (ei sitä jauhe-)perunamuusia, superfoodia olisivatkin kotimaiset kasvikset ja marjat ja herkkuhetkinä voisi hyvillä mielin nauttia Fazeria. Toivonkipinä syttyi, kun huomasin vastaa ja vaikuta -gallupin tulosten viittaavan tähän suuntaan. Lilyläiset ovat äänestäneet muurinpohjaletut huippuravintoloiden ja eksoottisten annosten ohi, ja seuraava hittiaines ei ole kaktus vaan raparperi. Ihanaa ihmiset.
Toinen iloinen yllätys löytyi kuluneella viikolla Kampista: Tortilla House.
Okei, eihän tämä perinteistä suomalaista ole, mutta täyttävää ja ihan helvetin hyvää. Ja hyvin yksinkertaista. Tortilla House pisti silmään simppelin ulkonäön, helpon konseptin ja ymmärrettävien ainesosien vuoksi. Homma toimi samalla tavalla kuin Subway, paitsi että 3. ja 4. osastosta sai halutessaan ihan kaiken. Uskomatonta.
Söin vajaalla yhdeksällä eurolla parhaan maistamani tortillapötkön. Valitsin tuon sweet barbacoa porkin, ja liha osoittautui pulled porkiksi (eli nyhtöpossuksi, kiitos uudesta sanasta, äiti). En tiedä tuliko maku lihasta vai jostain noista kastikkeista (tilasin luonnollisesti kaikki kolme), mutta se oli jotain aivan ihmeellistä. Vaikka burrito täytti vatsan melkein liiankin hyvin, olisin voinut jatkaa syömistä loputtomiin. Maukasta ja paljon.
Tortilla House on perustettu viime vuonna, eikä toimipisteitä ole vielä muualla kuin Kampin E-tasolla. Heillä on kuitenkin myös Tortilla Truck, joka liikkuu Helsingissä kesäisin. Vankoilla toimittajantaidoillani sain myös selville, että näitä herkkuja tullaan myymään tiettyinä kesäiltoina Kaivohuoneella.
Tätä lisää.