Mistä kehoni koostuu ja kuinka treenaan?

Treenaan tällä hetkellä CampusSportin tarjoamilla ryhmäliikuntatunneilla, mikä on Turun korkeakouluopiskelijoille suunnattu liikuntapalvelu. Siellä menee 100 ohjattua tuntia viikossa, lajeja on zumbasta spinningiin. Käyn joka viikko muutamalla vakitunnilla ja muuten fiiliksen ja aikataulujen mukaan. Vakituntini ovat tiistaina Bodyweight training, torstaina Cross Training ja sunnuntaina Step & Body. Käyn myös joka viikko vähintään yhdellä spinning-tunnilla, yleensä keskiviikko- tai lauantaiaamuisin. Tänään spinning-tunnin ohjaaja sanoi, että ”sit kannattaa lopettaa, jos pakarat repeää selkärangan kautta takaraivoon”. Aamutreenien jälkeen päivä lähtee tehokkaasti käyntiin! Yleensä venyttelen kotona, mutta olen yrittänyt mennä joka viikko myös vähintään yhdelle kehonhuoltotunnille. Tykkään siitä, että pystyy liikkumaan monipuolisesti, ja tällä hetkellä toiminnallinen treenaaminen kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän. 

Olen aiemmin treenannut todella ulkonäkökeskeisesti. Edelleenkin peilistä näkyvät tulokset kannustavat ja toimivat motivaation lähteinä, mutta mukaan on tullut myös muita tekijöitä. Mietin yhä enemmän sitä, että jos vaikka sairastun joskus vakavasti, saatan toipua todennäköisemmin ja nopeammin, jos peruskuntoni on hyvä. Voin myös välttyä joiltakin sairauksilta huolehtimalla riittävästä liikunnasta. Toiminnallinen treenaaminen on myös tuonut tekemiseen ihan uuden moodin. Niissä treeneissä ei ole mitään väliä, miltä näyttää, vaan silloin keskitytään täysin siihen, mihin oma keho pystyy ja miten sitä haluaa kehittää. On mahtava fiilis huomata, kuinka pystyy punnertamaan polvet irti lattiasta, pysymään pidempään lankussa ja tekemään räjähtäviä sprinttilähtöjä. Liikkuvuuden parantuminen on myös ollut yllättävän nopeaa, vaikka en vieläkään venyttele päivittäin. Siitä huolimatta syväkyykky ei kuulosta enää kirosanalta.

Kävin kehonkoostumusmittauksessa 21.12.2018. Olen käynyt niissä aina silloin tällöin, mutta edellisestä kerrasta oli jo aikaa. Isäni on kuntosaliohjaaja, joten olen käynyt hänen työpaikallaan tekemässä mittauksen. Ehkä huomattavin muutos viimekertaisiin tuloksiin oli se, etteivät käteni ole enää alikehittyneet suhteessa jalkoihin. Minun on todella haastavaa saada käsivarsiini massaa vaikka kuinka punnertaisin, joten oli motivoivaa nähdä, että jotain kehitystä on tapahtunut. Toisaalta olen myös huomannut sen tunneilla nimenomaan punnertaessa, että nykyään pystyn tekemään niitä puhtaalla tekniikalla polvet irti lattiasta. Mittaushetkellä painoin 60.5 kg, josta 44,9 kg oli lihasmassaa. Olisin toivonut lihasmassan osuuden olevan suurempi, mutta ottaen huomioon todella rennon ruokavalioni, tulos oli ihan hyvä. Ja niin, tämä kai on tärkeä: olen 167 cm pitkä. Laitan tähän kuvan mittaustuloksistani, koska siitä näkee, mitä kaikkea tuollaisessa mittauksessa on mahdollista saada selville. Jos koet jollain tavalla triggeröityväsi toisen kehoon liittyvistä luvuista, suosittelen jättämään kuvan katsomisen välistä.

kuva89.jpg

Myönnän, että vähän säikähdin painolukemaa, koska olen tottunut painamaan alle 60 kg. Mutta ne olivat aikoina, jolloin olin ns. laihaläski. Lihas painaa rasvaa enemmän ja vaikka kehossani voisi olla enemmän lihasmassaa, koen olevani terveempi kuin koskaan aiemmin aikuisiälläni. Suhtaudun tällä hetkellä painoon enimmäkseen aika neutraalisti, koska parhaimmat mittarit ovat peili, vaatteet ja oma olo. Paino ei loppujen lopuksi kerro kovinkaan paljon. Olen tehnyt pitkän matkan sen suhteen, että tykkään vartalostani ja näen siinä hyvää. Uskon myös, että sen on ollut pakko tapahtua omalla ajallaan, pakottamatta, vaikka joskus ajattelin, että vihaan vartaloani ikuisesti. En enää edes huonoimpina päivinä ajattele vihaavani vartaloani. Olen toisinaan vain tyytymätön joihinkin kohtiin ja koen sen täysin normaaliksi. Enimmäkseen minun on hyvä olla nahoissani ja olen kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saan elää terveenä.

Tällä hetkellä nautin eniten ryhmäliikunnasta, joten keskityn nyt siihen. Jossain vaiheessa ehkä rupean käymään taas salilla, koska siellä kehonmuokkaaminen on tehokkainta. Mutta koen, että nyt ryhmäliikunta on juttuni ja se tekee treenaamisesta myös äärimmäisen hauskaa. En tiedä mitään parempaa fiilistä, kuin talsia treenitunnin jälkeen lumisateessa kotiin posket punaisina. Voisipa ne hetket kestää ikuisesti.

Mikä sinua motivoi treenaamaan?

-Nora

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *