Yksin Portugaliin – uhka vai mahdollisuus?

Jo vuosia olen haaveillut yksin ulkomaille matkustamisesta.

Nuorena monnina tapasin viettää kesäni junaillen pitkin ja poikin kotimaata, viininpunaisessa repussani vain muutama pari sukkia ja taskussani pinkki iPod. Usein sukatkin olivat märät ja iPod hukassa. Ymmärrätte pointin: teini-iän hulluus, rento välinpitämättömyys ja huumaava vapaus.

Kiskot veivät minne vaistot ja sydän kehottivat, kuljin omia teitäni ja toteutin toiveitani. Tartuin tilaisuuksiin, heittäydyin hetkiin, koin, näin, tunsin ja nautin kaikesta mitä polulleni sattui. Samaa filosofiaa ja elämäntyyliä tässä edelleen vietellään vaikka vuodet ovat vierineet. Koen henkisen kasvuni suurimmiksi kulmakiviksi nämä seikkailujen ja sattumusten täyteiset kesäni. Tuskanhiellä säästetyt surkeat puhelinmyyntien palkat saivat uuden upean arvon vaihtuessaan lipuiksi kohti uusia seikkailuja.

Nyt levottomuus ja yksinmatkailun kaipuu on yltynyt äärimmilleen. Kotimaa on jo pitkälti koluttu, on siis aika lähteä ulkomaille. Uskallanko?

IMG_8420.JPG

Iltapäivämietiskely (portviinipäissään) majatalomme viinisalongissa / Sintra 2015

Sukat pyörivät jalassa, pää pyörii paikallaan. Minne seuraavaksi? Kenen kanssa? Yksinkö for real? Viimeisimmät matkani Istanbuliin ja Prahaan vain kiihottivat yksin matkustamisen kutkuttavaa mahdollisuutta. Uskallanko…?!

IMG_8483.JPG

Pieni pahetauko Cabo da Rocalla (Manner-Euroopan läntisin mesta!!)

Viime kesänä matkustimme kolmen naisen voimin Portugaliin, Lissaboniin. Rakastuin maahan salamannopeudella, kaikista kokemistani paikoista Portugali tuntuu eniten henkilökohtaisesti rakkaimmalta rennon kulttuurin ja ihmisten puolesta. En todellakaan ihmettele miksi Visual Diaryn Saara muutti Lissaboniin, voisin kuvitella jonain päivänä tekeväni saman tempun 😀 

Viikko Lissabonissa inspiroi minua henkisesti valtavasti, ja toisinaan tuntuu että porskutan virne huulilla eteenpäin edelleen näillä mystisillä Portugalin energioilla. Pitäisiköhän…?

IMG_8412.JPG

Matkaseurani karttaa tulkitsemassa Quinta da Regaleiran puutarhassa 

Joko arvaatte loput? 😀 Eilen naamani vallan turposi innostushiestä klikkailtuani liput Pohjois-Portugalin Portoon viideksi päiväksi!! YKSIN! Huhhuh!! Mahtava aventura edessä, vielä pitäisi kaksi viikkoa malttaa kunnes lähdön hetki koittaa. Perillä minua odottaa pieni ja hyvin vaatimaton Air Bnb -huone Porton keskustassa, sekä viisi päivää aikaa ottaa kaikki ilo irti täysin tuntemattomasta kaupungista. Ainoa asia mitä ennalta olen ehtinyt suunnittelemaan, on päiväretki läheiseen Peneda-Gerêsin kansallispuistoon paikallisen ystäväni kanssa (joka viisi vuotta on minua kotikaupunkiinsa kutsunut, täältä sitä nyt tullaan!)

Huh! Kyllä jännittää, siksi pyydänkin teidän apua. Kaikki vinkit niin yksin matkustamiseen kuin Portoon liittyen ovat enemmän kuin tervetulleita!

IMG_8087.JPG

Essential vocabulary for a finnish bebe in Porto 😛

hyvinvointi hyva-olo ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (4)
 1. Porto on upea! Viime kerralla en yöpynyt siellä, ehdottomasti täytyy seuraavalla reissulla olla pidempään 🙂 Just kirjoitin Lissabonin vinkeistä ja Pasteís de Beĺemin herkuista! Reissasin kaverin kanssa kaksi viikko ja yksin viikon. Olin itsekseni viikon Lissabonissa ja Penichessä ja oli mahtavaa, niin kaverin kanssa ja yksinkin. Yksin matkustaessa surffauksen ja joogan kautta tutustuu aina ihmisiin!  Varmasti tulee mahtava reissu 🙂

  Laita hei Porton vinkkejä reissusta!!

   

 2. Oooooh! Ymmärrän niin hyvin 😀 Portugali on maaginen. 

  Juuri viikko sitten Portosta (hyvin pikalomalta tosin) kotiutuneena suosittelen ainakin näitä: 

  Cedofeitan alueen baarit: Candelabro ja Aduela. 

  Rota do Cha kahvila.

  Patch Porto vintage/designkauppa. Goraçao Alecrim putiikki. Taidegalleriat siellä huudeilla. 

  Jardim Virtudes -puisto (illalla auringonlaskun aikaan) ja Jardim Palacio Cristal puisto myös. 

  Sit vaan yleinen haahuilu. Ainii ja Porto-tonicit! OH! Mulla on nyt jo ikävä Portoon…

  1. Maaginen on täydellinen sana kuvaamaan Portugalia! 

   Kiitos miljoonasti näistä vinkeistä, alan heti perehtymään <33 Porto -matkasi vaikutti ihan upealta ai että, en malta odottaa! *Sydändänsilmäemoji*

    

    

   1. Pakko vielä lisätä: nyt kun kartasta noita mestoja hieman katselin, tosi monet on mun Air Bnb -majapaikan huudeilla!! Voi pojat!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *