Ladataan...
visual diary

Tämä postaus oli suunnitteilla jo elokuussa, kun itse päätin laittaa elämäni järjestykseen

ja hankkia uuden kalenterin.

Bongasin Instagramista kalenterin, joka oli pakko saada. Sen kansi oli vaalea turkoosi ja siinä luki kultakirjaimin "I`M VERY BUSY" ja sisällä oli kivan kuvituksen lisäksi myös ihania tarroja. Metsästin kalenteria viikon, mutta se oli loppuunmyyty kaikkialta. Hurjan googlettelun jälkeen löysin ehkä viimeisen kappaleen Paper Lux -nimisestä amerikkalaisesta paperikaupasta. Laitoin heille mailia ja kysyin, onnistuisiko Suomeen postittaminen.

Ja viikon päästä kalenteri olikin jo kainalossani ja olin töissä ihan superasiallisena Ines-ankka farkkupaidassani ja kalenteri kainalossa.

Mutta maailma on täynnä muitakin ihania, joilla saa elämän järjestykseen.

Jos olet tänä syksynä kalenteria tai muistivihkoja vailla, tai haluat vaan ihanan seinäkalenterin jo ennakkoon ensi vuotta varten,

tsekkaa vaikka nämä:

Poketo

Rifle Paper co:

Kristina Krogh:

Tai jos tuli nyt sellanen olo, että haluaisit myös olla I´m very busy -uskottava,

penaaleita, ipad-suojia ja muuta kamaa oli vielä hetki sitten ainakin myynnissä Ban.do:n sivuilla.

-----

I´m in love with my I´m very busy -agenda from Ban.do.

If you need something similar this fall, check out the links.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Mietin, kun tulin keväällä kotiin Kööpenhaminasta. Ja heinäkussa kun kone laskeutui Lissabonissa vietetyn viikon jälkeen Helsinki-Vantaalle.

Olen ollut viimeiset puolisen vuotta todella kyllästynyt Helsinkiin.

En ole jaksanut oikeasti innostua uusista kahviloista ja ravintoloista. Tosi monessa uudessa en ole edes käynyt. Enkä ole innostunut niistä vanhoista, joista yleensä tykkään tosi paljon. En käynyt kesällä ollenkaan lähisaarissa, enkä istunut aamuyöhön asti merinäköalajatkoilla, vaikka ne ovat asioita, joita tässä kaupungissa rakastan. Yleensä fiilisten vuodenaikojen parhaita puolia pitkillä lenkeillä pitkin merenrantaa, mutta Endomondoni kertoo, että olen lenkkeillyt heinä-elokuussa kaksi kertaa. Viimeksi kun oli Ravintolapäivä, söin kotona pakastepizzaa ja Flowssa olin sitä mieltä, että onhan tämä vähän niinkuin jo nähty. Pyöräkin on edelleen talviteloilla kellarissa.

Olen miettinyt paljon sitä, pitäisikö minun sittenkin sijoittaa itseni jonnekin aivan muualle.

Olen myös odottanut kauhulla syksyä. Ja talvea, ja sitä miten linnottaudun kotiin, heti kun ilmat muuttuvat epäinhimillisiksi. Ja olen jo valmiiksi vihannut vesisadetta, räntäsadetta ja lumisadetta.

Sitten oli yksi sateisen päivän ilta. Menin lenkille juuri sinne merenrantareitille. Yhtäkkiä koko kaupungin yllä oli sellainen pastellinsävyinen ilta-aurinko, kuin Pariisissa konsanaan. Taivas täynnä pieniä pilvenhattaroita, aivan tyyntä ja loppukesäksi ihan ihmeellisen lämmin. Kävelin kahdeksan kilometriä ja fiilistelin.

Ihana Helsinki, tykkään sinusta sittenkin.

Kotikadulla astuin sitten koiranpaskaan. Mutta oli sen arvoista kuitenkin.

Eli siis Helsinki, ole mulle hellä tänä tulevana sesonkina. Ei kauheesti räntäsadetta, joohan.

----

Be gentle to me this fall, Helsinki. I´m just starting to like you again.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Just bloggasin pari viikkoa sitten

Lazy Oafista, mutta pitää tehdä se taas.

Merkki julkaisi syys-talvi lookbookkinsa ja ihanan kreisin mallistovideon.

Jos olisin vähän teinimpi, tilaisin heti tän kissamekon. Ehkä söpöin ikinä!

Lazy Oaf Womens Winter 14 from Lazy Oaf on Vimeo.

-----

Loving this lookbook (and that quirky video) from Lazy Oaf.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Sain postissa lähetyksen, joka sisälsi pieniä puukolmioita. Kolmiot liittyivät

Helsinki Design Weekin tapahtumaan nimeltä PEFC Wood Works x Laser Cut Studio.

Kyseessä on siis Espan lavalla tänä viikonloppuna 12.–14. 9. järjestettävä kaikille avoin designtapahtuma. Tapahtuman keskiössä on puuinstallaatio, joka rakentuu tapahtuman ajan yleisön avustuksella. Installaation rakentumiseen voi osallistua joko paikan päällä tai jakamalla oma metsäaiheinen ajatuksesi tai tarinasi Twitterissä hashtagilla #pefcwoodworks tai tapahtuman nettisivuilla.

Kun tapahtuma puretaan sunnuntaina 14. syyskuuta kello 16–18, kaiverretut puukolmiot lahjoitetaan tapahtumavieraille. Kotona niistä voi rakentaa itse jotain.

Installaation suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa helsinkiläinen Laser Cut Studio. Puukolmiot on valmistettu suomalaisesta, PEFC-sertifioidusta koivusta ja jokainen pala on käsin hiottu.

Tapahtuman ajan Espan lavalla on myös dj:ta ja lauantaina lastenohjelmaa. Hyvältä vaikuttaa!


-----

Mutta kuinkas sitten kävikään niille puupalikoille jotka sain? Bloggasin jo aiemmin siitä, miten olen innostunut kesän aikana taas piirtämään, ja piirränkin nykyisin joka aamu. Usein myös iltaisin.
Viime yönä en saanut unta, eli piirsin myös yöllä. Kunnes loppui paperi. Sitten piirsin nämä puukolmiotkin täyteen.

Luova palapelihän siitä tuli.

-----

As part of Helsinki Design Week, Laser Cut Studio and PEFC Wood Works

are making a large wood installation. I got some of these wood pieces in advance and then:

I run out of paper and also drew on them.

-----

Read more about the happening here.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Vietin alkuviikosta kaksi päivää työreissulla Loviisassa, Villa Mandalassa. Paikka kuvailee itseään stressinhallintaan erikoistuneeksi hyvinvointikeskukseksi ja se olikin erittäin osuva nimitys. Tällä kertaa ei tosin paettu stressiä vaan suunniteltiin vain tulevaa työvuotta.

Kovan ajatustyön vastapainoksi nautittiin myös kauniista ympäristöstä, loistavasta kasvisruuasta, hengailusta ja joogasta. Illan kruunasi sauna ja palju tähtitaivaan alla sekä syyskuuksi ihmeellisen lämmin keli.

Kahden päivän ja yhden yön reissusta kotiutui väsynyt mutta rentoutunut jengi, joilla oli muistikirjat täynnä ideoita. Itse kirjasin muistikirjaani myös Lissabonista muistuttavat laattalattiat, koska joskus vielä haluan sellaiset omaan kotiini.

-----

Villa Mandalassa järkätään erilaista hyvinvointikursseja (mm. joogaa ja ruokaa). Sen lisäksi siellä voi järkätä firman virkistymispäiviä ja vaikkapa polttarit. Sama jengi ylläpitää Punavuoressa myös Urban Mandalaa.

Itse olen joskus suunnitellut sitä, miten ihana yliväsyneenä ja stressaantuneena olisi vain buukata kaksi yötä neljän tähden hotellista ja nukkua luksusympäristössä. Tämä voisi olla paikka myös siihen. Ja plussaa: vaikka oli joogaa, raakakakkua ja vähän hippiä; tarjolla oli myös kahvia ja skumppaakin saatin saunassa juoda.

-----

Just spent two days (working) in Villa Mandala Retreat Center in Loviisa. It was a perfect place!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Kissanruoka-aiheisen arvonnan voitto meni nimimerkille tee (HUOM, tsekkaa meilisi, jotta saan sulle paketin postiin)

jolla oli mahtava kissatarina:

Hankimme kuusi vuotta sitten paksun kissa-ukkomme kaveriksi tyttöpennun. 12-kiloinen kollimme oli silloin melkoinen ilmestys, ihmisvihaaja ja muutenkin äijämäinen mörssäri. Pikkuinen kissatyttö kuitenkin sulatti tämän sydämen, josta liikuttavimpana todisteena olivat toistuvat imetys-sessiot. Yllätin kissat usein tästä hämmentävästä touhuilusta, pikkukissa polki kollimme löysää mahaa ja molemmat kehräsivät tyytyväisenä. Näky oli aina sekä perverssi, että liikuttava.
Kreisin avara kissaluonto.

Nauroin täällä muillekin kissatarinoille niin paljon (ja olisin halunnut lähettää paketit kaikille). Kissat on kyllä niin outoja eläimiä, taas tämä tuli todistettua!

Share
Ladataan...

Pages