Ladataan...
visual diary

Bloggasin kesällä täydellisestä mustasta nahkalaukustani, jonka ostamista mietiskelin pitkään. Laukku on edelleen mielestäni paras ostos ikinä ja käytän sitä joka päivä. Silti välillä silmiini osuu muita ihania laukkukauppoja ja

koska en itse toista laukkua tarvitse, tässä teille vinkki:

KERTIS, joka nimestään huolimatta ei taida olla kertakäyttökamaa,

tekee ihanan yksinkertaisia ja tyylikkäitä nahkalaukkuja ja clutcheja.

Laukut suunnitellaan ja valmistetaan New Yorkissa. Tuo musta peruslaukku sekä viininpunainen vähän isompi, OIJOI!

Kertiksellä on myös Etsy -kauppa ja toimitus Suomeen asti.

-----

Loving these bags and clutches from KERTIS.

Designed and handmade in New York.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Tämä ei ole poliittisesti kantaaottava blogi, mutta otan nyt kuitenkin kantaa.

Omaan päähäni ei vaan mahdu se, miksi kaksi samaa sukupuolta olevaa ei voisi mennä naimisiin, ihan niinkuin kaksi eri sukupuolta olevaa.

En vain voi ymmärtää. Ja nolottaa, että Suomi on ainoa Pohjoismaa joka ei tätä salli.

Jopa kissaa väsyttää tällainen.

Siis: TAHDON2013, TAHDON2014 ja ikuisesti.

-----

Finland is the only Nordic country that does not allow same sex marriages. I´m not proud of my country

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Aloin pari kuukautta sitten testaamaan vihreän saven juomista. Olin lukenut tästä (vähän epäilyttävältä kuulostavasta jutusta) monesta paikasta ja muutama ystäväni harrasti tätä samaa.

Vihreän savi mineraali -ja hivenainejauheen juomisen sanotaan puhdistavan elimistöä sitomalla itseensä epäpuhtauksia. Se tekee hyvää niin luustolla, vatsalle ja suolistolle ja sen sanotaan auttavan myös väsymykseen, tulehdusten ehkäisemiseen ja vatsan turvotukseenkin. Moni käyttäjä raportoi myös hiusten ja kynsien nopeasta kasvusta ja vahvistumisesta.

Pitihän tätä kokeilla!

Savivesi nautitaan aamuisin. 1 teelusikallinen sekoitetaan lasilliseen vettä, annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen vesiosa nautitaan. Lasin pohjalle saostunutta saviosaa ei nautita.

Kahden ensimmäisen viikon aikana en huomannut juuri mitään vaikutusta, paitsi sen, että mulla oli huono olo lähes poikkeuksetta joka aamu. Pikkuhiljaa elimistö taisi tottua tähän, koska huono olo meni ohitse. Jossain vaihessa huomasin kynsien vahvistuneen ja kasvaneen normaalia enemmän. Hiukset tuntuivat myös normaalia pehmeämmiltä. Hyvä muuten, mutta pidän hiuksistani silloin kun ne ovat karheammat eivätkä liian pehmeät ja hyvin hoidetut. Suomalainen roikkotukka, you know.

Jatkoin saven juomista kuitenkin ja jossain vaiheessa tajusin, miksi mun täytyy pestä rillejä koko ajan. Silmäripset olivat kasvaneet hurjasti ja osuivat räpsytellessä linsseihin.

Pidin saven juomisesta välillä myös viikon tauon, mitä toisissa lukemissani jutuissa suositellaan. En tiedä mihin se perustuu, koska pussissa tästä ei ole esimerkiksi mitään mainintaa.

Entä ne vatsa -ja mieliala-asiat sitten? Satun omaamaan vatsan, joka ei helposti reagoi asioihin (Kiitos universumi tästä). Ystäväni raportoi kuitenkin tämän aineen auttaneen paljon esimerkiksi ruuan jälkeiseen turvotukseen. Jotenkin minusta tuntui, että mieli oli parempi niinä viikkoina, kun savea join. Tämähän nyt tunnetusti voi olla myös aivan placeboa ja johtua ties mistä kuun asennoista, mutta tervetullut vaikutus kuitenkin. Luultavasti siis jatkossakin kittaan aamuisin ekana savishotin.

Oma savipussini on merkkiä Argital ja ostin sen Ruohonjuuresta.

-----

Onko samanlaisia tai eriäviä kokemuksia saven juonnista? Hörhöilyä vai fiksua elimistön huoltamista?

-----

I´ve been drinking Green Clay for few months now.

Sounds like a weird hippie thing to do, but it has made my nails and lashes grow quite a lot.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Sukkahousut (vihaan)

Sukat (vihaan)

Villapaidat (vihaan)

Hanskat pitää ottaa aina pois kun näplää puhelinta (vihaan)

No siis talvi. En tykkää siitä.

Haluan olla paljain nilkoin ja ohuessa takissa.

Esimerkiksi tällaisissa liehuvissa kesähousuissa, joita

MATTER tekee. Ihania kuoseja ja värejä, sekä aika hyvä filosofia koko homman takana.

En ollut pitkään aikoihin hankkinut vaatteita, joten klikkasin täältä yhdet housut itselleni. Ei lienee vaikea arvata mitkä näistä?

-----

Loving these pants by MATTER.

And also their brand philosophy.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Kerroin kesällä toivepostauksessa siitä, miten olen päätynyt töihin AD:ksi ja millaisen urapolun olen kulkenut. Kakkososion tekemiseen meni aika kauan, mutta tässä se vihdoin tulee.

Millaista siis on olla töissä AD:na lehdessä?

Olen yrittänyt selittää 88-vuotiaalle mummolleni monta kertaa sitä, mitä oikeastaan teen työkseni. Ymmärrän kyllä, että hänen on hankala käsittää ammattiani, joka kuulostaa ehkä epämääräiseltä puuhastelulta "oikeiden" ammattien rinnalla. Kerran keksin tähän yksinkertaisimman selityksen:

Mun homma on varmistaa että asiat näyttävät hyvältä.

-----

Normaali lehti-AD:n työviikko koostuu monista erilaisista osista.

- Suunnittelen ja teen lehtitaittoja, etsin kuvia ihmisistä, julkkiksista, muotinäytöksistä. Luen juttuja etukäteen ja mietin, miten ne kuvitettaisiin.

- Juttelen kuvaajien ja toimittajien kanssa tulevista kuvauksista ja jutuista, ideoin kuvituksia kuvittajien kanssa. Suunnittelen sitä, että koko brändi näyttää samalta eri medioissa, niin sosiaalisessa mediassa, printissä kuin muuallakin.

- Palaveeraan paljon päätoimittajan ja toimituspäällikön kanssa tulevista asioista (esimerkiksi elokuun lehteä tehdään tietysti jo kesäkuussa, ja siinä samalla suunnitellaan osittain jo syyskuuta. Joululahjakuvauksetkin tulevat siis jo alkusyksyllä, eli juuri silloin kun mitään joulusälää ei ole vielä missään.)

- Nopeasti muuttuvalla alalla tuntuu myös aina olevan joku uudistus tai extraprojekti meneillään. Turhia palaverissa istumisia työssäni on todella vähän, mikä onkin todellista luksusta. Olen selkeästi enemmän tekijä kuin vatvoja työelämässäkin. Mielummin testaan ja erehdyn kun suunnittelen ja vatvon päiväkausia saamatta mitään konkreettista aikaan.

Parasta työssäni ovat yleensä ne päivät kun en istu koneen äärellä, eli kuvauspäivät. Ne ryhmittyvät yleensä muutamiin päiviin kuukaudessa. Toisaalta pidän myös paljon päivistä, jolloin saa tehtyä monta pikkujuttua ja vedettyä niitä nopeaan tahtiin yli to do -listalta. Parasta olisi se, että asioiden hoitamispäivät sijoittuisivat alkuviikkoon, luovempaa ajattelua vaativat loppuviikkoon.

Lehdessä kuvaamme pääasiassa ruokaa, kosmetiikkaa, muotia ja sen lisäksi erilaisia vaihtuvia teemoja, toisinaan muuttumisleikkejä, toisinaan sisustusta ja niiden lisäksi silloin tällöin kuvituspohjia. Nämä päivät ovat rankkoja, mutta myös parhaita. On ihana tehdä töitä hyvien valokuvaajien, stailistien, toimittajien ja muiden ammattilaisten kanssa. Kun kaikki hoitavat oman roolinsa, yleensä homma sujuu ongelmitta. Olen aika spontaani kuvausjärjestelijä. Mulla on visio päässäni, mutta en yleensä osaa selittää sitä, ennenkun näen sen valmiina.

-----

Mitkä ovat sitten tärkeitä taitoja tässä työssä?

Pitää olla tietysti luova, mutta täytyy olla myös nopea. Jos ruokakuvauksissa kakku mustuu uunissa tai puolet tilatuista sisustustavaroista ei ole tullut paikalle, on se yleensä AD:n homma keksiä plan b ja nopeasti. Pitää olla myös vähän nöyrä: vaikka on hieno titteli Art Director, pitää usein myös tehdä kaikkea muutakin, eikä voi sanoa: ei kuulu mun työnkuvaan.

Usein on myös tilanteita, jossa on tehtävä itse se mitä haluaa. Halusin kerran ystävänpäiväkuvauksiin muffinsseja, joissa olisi kaunokirjoitusteksti "best friends". Sellaisia ei ollut missään. Tein ne lopulta itse. Tai kun kuvauksessa valkoinen lakana sängyssä oli liian sileä ja siihen piti saada luonnollisen näköiset rypyt, se olin minä, joka kieri sängyllä, kunnes ne rypyt olivat luontevan näköisiä. Usein myös ruokakuvauksiin tarvitaan kättä, joka herättäisi kattauskuvan eloon. Se on melkein aina AD:n käsi. Tai kun muotikuvauksissa puun lehdet tulevat mallin päälle, ne on taas AD:n kätöset jotka pitävät niitä pois tieltä.

Täytyy olla tehokas ja osata priorisoida. Ei kannata käyttää puolta päivää täydellisen kuvan etsimiseen, jos se tarkoittaa sitä, että seuraavana päivänä on aikatauluista jäljellä. Choose your battles, sopii mielstäni erittäin hyvin myös työelämään. Aina ei saa omaa tahtoaan läpi ja on hyvä muistaa ettei oma työ (vaikka luovalla alalla onkin) ole oma taiteellinen projekti.

Yhteistyötaidot. Lehteä tehdään yhteistyönä koko toimituksen ja avustajien kanssa. Siinä ei voi oikein sooloilla. Jutut tehdään niinkuin on ennalta sovittu ja aika tiukassa aikataulussa. Lehdessä työskentelyssä on kuitenkin mahtavaa juuri ne aikataulut: ne kun ovat joka kuukausi suunnilleen samat. Kun edellinen lehti menee painoon, seuraavan tekeminen aloitetaan aina samaan aikaan ja samalla kaavalla. Työelämässä teityt rutiinit on todellakin hyväksi.

Olin ennen lehteä mainosalalla töissä kuusi vuotta. Siellä moni asia oli erillälailla, niin hyvässä kuin pahassa. Nykyiseen työhöni olen kuitenkin erittäin tyytyväinen. On mahtava saada joka kuukausi käteensä työnsä tulos, ihan vanhassa kunnon printtimuodossa. Myös lehden lukijoilta saatu palaute on mahtavaa, vaikkei se aina positiivista olekaan.

Tuskailin opiskeluaikana aika paljon sen kanssa, olenko oikealla alalla ja mitä teen isona. Tätä tietysti tekee varmasti lähes jokainen.

Melkein kolme vuotta lehti-AD:na oltuani, voin sanoa: Olen kyllä juuri oikealla alalla.

Jos jäi vielä jotain kysyttävää tämän ja aiemman postauksen jälkeen, kysy ihmeessä.

-----

I work as Art Director in a magazine. These pictures show the best side of my work: photoshoots.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Pikainen menovinkki:

Mun This might be your year kalenterijuliste ja paljon muita kivoja joululahjaidiksiä DESIGN DISTRICT MARKETissa tänään 22.11.2014 klo 10-18, Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3.
 
Mukana:
 
2OR+BYYAT, Aarrekid, Acolyth, Aito Helsinki / Bow Before, Alnilam, Arela, by Marja / Muotitalo Marja Collection, common, DesiPeli Oy, EDEL City, The Empire Helsinki, ESCAPIST / SIRKUS & KUMPP., Everyday Design, gTIE, Gudrun Sjödén, Harakanpesä Shop, Harri Syrjänen, Ilona Pelli Oy, Katri/n, Kultaseppä Claes Nyström, Leni Store, Life Art Oy, Liike / Nomen Nescio, Limbo Boutique, Lumi Accessories Oy, Lokal, Miia Magia Design, Miun, Napa & Paja, OKRA / Kiss kiss ja Studio Helleaalto, OVVN, Paloni, Papershop, Private Case Oy, Proloque, Raw North, SUPERYELLOW, titiMadam, Union Design & Upload Audio.

Mun julisteen löydät Papershopin pöydästä.

Ja jos et ehdi tänään Design District Marketiin, lisää julisteita (ja myös vaatteita) on kaupan Kaapelitehtaalla 6.12, jolloin olen myymässä Ornamon joulumyyjäisten yhteydessä järjestetyssä Blogger´s market -tapahtumassa. Nähdään viimeistään silloin!

------

My This might be your year -calendar poster is making it very first appereance today at DESIGN DISTRICT MARKET,

10-18, Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki.

Share
Ladataan...

Pages