Ladataan...
visual diary

 

 

Vaikka Urban Outfittersin sisustuspuolta parjataankin usein muiden designmerkkien kopioijaksi, tykkään suurimmasta osasta niiden jutuista. Kuvat on stailattu kivasti, tuotteet on fressejä ja ei ihan liian kalliita. 

Nykyisin kiinnostaa myös värikäs sälämäinen sisustus, jossa on sekaisin vähän kaikkea. Sellainen erittäin epätäydellinen.

 

 

Tätä postausta kirjoittelen kahdenkymmenenviiden euron puusohvalla, jonka ostin viime viikolla. Epätäydellisestä elämästäni kertoo myös se, että yleensä arkiaamuisin herään kahdeksan jälkeen graduani rustaamaan, mutta kyseiseksi keskiviikkoaamuksi sovittua sohvan vastaanottoa varten valmistauduin juomalla viiniä viiteen asti edellisenä yönä. Just näin, Saara. 

Onneksi sohvamies oli symppis, ei toivottavasti haistanut hengitystäni ja kertoili juttuja siitä, kuinka hän on reissannut Skandinaviassa. Olisin korjannut ettei Suomi kuulu Skandinaviaan, mutta tyydyin asettelemaan tyynyjä sohvalle ja yrittämään pysyä tolpillani. 

 

----

 

Loving all things from Urban Outfitters Home. 

 

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

Lilyssä on viime aikoina postailtu paljon siitä, millaista arkiruokaa syödään ja minkä verran rahaa siihen kuluu. Todella kiinnostava aihe!

Hoidin oman osuuteni kertomalla mitä ostelen kaupasta täällä Lissabonissa. Postauksen tehtyäni aloin miettiä sitä, kuinka paljon rahaa laitan ruokaan viikossa. Käyn kaupassa yleensä kahdesti viikossa ja kulutan siihen noin 20€ kerralla. Sen lisäksi syön ulkona suunnilleen pari kertaa viikossa. Kahvia juon ulkona joka päivä, siihen kuluu siis kuutisen euroa viikkotasolla. 

Mutta mitä saakaan 20 eurolla kaupasta? Sehän selvisi kun peruskauppareissun jälkeen kuitin loppusumma oli tasa kakskymppiä ja kunnon bloggarina levittelin kassin sisällön keittiön lattialle.

(Rakastan uuden kotini lattiaa. Kaikki kun näyttää hyvältä sen päällä kuvattuna). 

 

 

Kahdellakympillä siis saa lähikaupasta:

- banaanit ja appelsiinit

- keittoainekset (kasvikset, päärynä, tuorejuusto, liemikuutiot, pussillinen punaisia linssejä)

- pikkupullo punkkua (ostan aina näitä pikkupulloja, koska sellaisen korkkaamiseen ei tarvitse ihmeempää syytä, eikä tarvitse pohtia että pilaantuuko nämä jämät jos en saa juotua tätä parissa päivässä). Mikä muuten on se virallinen viinin hyvänä säilymisaika? En ole koskaan oppinut. 

- paketti nuudeleita

- 4 kpl ihania siemensämpylöitä, jotka maistuvat kotona leivotulta

- paketti gluteenitonta pastaa (koska kuitenkin toisinaan yritän olla vähän terveellisemmällä linjalla). 

- paketti siteitä

- pussillinen pinaattia (rakastan valmiiksi pestyä pinaattia, jonka voin tunkea samantien blenderiin. Kylässä ollut äitini tosin kyseenalaisti sinisilmäisyyteni: MISTÄ TIEDÄT onko se oikeasti pestyä? Vähän luottoa äiti, minä sanoin)

- voita (kasviperäistä) ja paprikaa leivän päälle

- maissikakkuja (joihin olen 120% koukussa)

- paketillinen hätätilanne-Earl Greytä (siis tilanteeseen kun on lähdössä baariin ja väsyttää hieman. Yleensä muuten teen aina haudutettua teetä)

 

----

 

En ole käynyt Suomessa ruokaostoksilla melkein kahteen vuoteen (paitsi siskon kanssa, joka maksoi kaiken). Mutta muistikuvissani samanlainen setti maksaisi siellä kuitenkin aika paljon enemmän. Mutta sitten taas tiedän senkin, että Suomessa harva tienaa alle tonnia kuussa. 

Suht edullinen ruoka kuitenkin tuntuu edelleen pieneltä luksukselta. Ja se, että matkalla kauppaan on varaa istahtaa aurinkoiselle pikkuterassille ja ottaa espresso, ihan aina kun huvittaa. 

 

----

 

What can you buy with 20€? All of this. 

 

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

Tämä kuva rakkaasta Lissabonistani kertoo paljon.

On aika täydellistä asua kaupungissa, jossa on helmikuussa kukkivia puita, vihreää nurmikkoa ja päivisin keväisen aurinkoista ja ihanaa. Voi istua ulkona ilman kaulaliinaa, juoda puolentoista euron viinimukillisen kioskissa ja ajatella: voi mikä taivas. 

Sitten kun kuvaa katsoo vähän tarkemmin, huomaa myös sen, että kukkivan puun taustalla on homeinen seinä. Eikä se ole ainoa homeseinä tässä kaupungissa. Homeseiniä on aivan joka puolella, ulkona ja sisällä. Olen asunut Lissabonissa viidessä eri asunnossa, joissa kaikissa on ollut mustaa hometta. Kesäaikaan homma on ihan siedettävissä kantimissa, mutta kosteat ja viileät talvet saavat homeen villiintymään. Ja kun pesee sitä hometta seinästä ja ikkunanpielistä pari kertaa viikossa, alkaa suoraansanoen vituttaa.

 

 

Ihmisillä on myös jatkuva yskä, Lisbon cough tai koko talven kestävä kurkkukipu. Olen menettänyt kaksi kertaa ääneni päiväkausiksi saman asian vuoksi. Muuttaminenkaan ei auta, hometta kun on kaikissa asunnoissa, uusissa tai vanhoissa. Tai ainakaan en ole tavannut yhtäkään ihmistä, jonka kotoa sitä ei löytyisi. Kauhutarinoissa on myös ikkunalaudalla kasvavia minisieniä. Jos kaikkea keittiössä säilytettävää ei pakkaa tuplamuoviin, syö kaiken sitten kivan kostean nihkeänä. Valmiiksi kosteaan vessapaperiin tottui suht nopeasti. Paikallisia ihmisiä home ei tunnu haittaavan, me expatit sen sijaan puhumme siitä koko ajan. 

Kostea ilma on tietty ihana hiuksille, ne laineilevat eivätkä kuivetu, samoin iho on hyvässä kunnossa läpi vuoden. Kroppaakaan ei tarvitse rasvailla joka suihkukäynnin jälkeen.

Mitä home sitten tekee ihmisen sisuskaluille, sitä en halua edes ajatella. Täytynee kai vaan istua ulkona ja katsella sitä aurinkoa, miettimättä liikoja. (Vaikka oikeasti mietin tätä asiaa aika usein). 

 

----

 

Home sweet home seems to be the perfect title for this photo, since home in Finnish meand mold.
And we have that a lot here in Lisbon. 

 

 

Share

Pages