Ladataan...
visual diary

Jeee,

taas ihana uutuusmallisto Sokoksen House -merkin ja suomalaisen huippusuunnittelijan yhteistyönä:

Nykyisin New Yorkissa asuva ja ulkomailla kovasti mainetta niittänyt suunnittelija Lotta Nieminen

teki House -merkille kauniin joulumalliston, joka kantaa nimeä Ensilumi.

Mallistoon kuuluu tekstiilejä, astioita, yöpaitoja ym. Tuotteita on saatavilla Prismoista ja Sokoksista.

-----

Pisteet taas suomalaisesta suunnittelijayhteistöstä ja siitä, ettei joulumalliston tarvitse aina olla punainen. Ihanat värisävyt ja leikkisä kuvitus. Tykkään tästä kyllä ihan hurjan paljon!

-----

Lue aiemmat postaukseni muista suunnittelijayhteistöistä:

Sanna Manderin joulumallisto, Polkka Jamin mallisto, Pattern Bakeryn lastenmallisto,

Muovon sisustustuotemallisto.

-----

Finnish designer Lotta Nieminen

designed this beautiful Christman Collection for Sokos brand House.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Minulla on yksi heikkous.
Tai no oikeastaan kaksi. Tai no, siis aika monta. Parrakkaat tatuoidut miehet. Dajm –rakeet. Kurpitsansiemenet. Aina kun halkaisen limen, alkaa tehdä järjettömästi mieli mojitoja.

Ja sitten se yksi: Tilailen netistä pieniä asioita. Esimerkiksi lehtiä, joita ei Suomesta saa. Joskus harvoin vaatteita. Joskus koruja. Yleensä pienistä indiepuodeista. Siksi, että on niin ihana saada paketteja.
 
Vähän niin kuin lahja, minulta minulle.

Kerroin Apartment Therapyn kuvauksissa kuvaajalle, että minulla ja ystävälläni on jo yli kymmenen vuotta sitten ollut tapana ostella eloonjäämislahjoja itsellemme. Hänen mielestään se oli loistava idea, samoin kuin erään jutun lukeneen Insta-kaverinkin. Tapa lähti siitä, kun olimme ystäväni kanssa kerran samassa bussissa, kun tuli rekka ja törmäsi bussiin. Oli lähellä ettei käynyt todella pahasti, onneksi ei. Saimme päällemme ikkunallisen lasimurskaa (jota sitten lääkärissä kaivettiin mm. korvista) ja sitten sellaisen niskatuen pariksi päiväksi, mutta muuten selvittiin vaan säikähdyksellä.
Sen jälkeen lanseerasimme kuitenkin eloonjäämislahja –konseptin, joka on voimassa edelleen.

Eloonjäämislahjoja olen ostellut itselleni eron jälkeen, äärimmäisen vitutuksen kourissa, pitkän työputken lopussa mutta myös ihan vaan "no selvisin tästä syyskuusta".

Tällainen lahja minulta minulle kesän loppumisesta selvitymiselle oli ihana Got a Girl Crush –lehti.

Se tuli sopivasti työosoitteeseen harmaana maanantaiaamuna. Ja mätsäsi täydellisesti pipooni.
Oh, lahja, minulta minulle!

-----

I love to order things online. It´s like getting a present. Present from me, to me.

Genious!

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

365 days with Ida -blogin Ida haastoi mut kertomaan mitkä ovat suosikkimerkkejäni suomalaisen suunnittelun saralla.

Ah, lempiaihe ja samalla niin hankala! Meillä taitaa olla Idan kanssa myös aika samanlainen maku, olisin allekirjoittanut hänen listansa omanani ihan heti, mutta piti tehdä ihan oma. Mietin tätä monena aamuna työmatkalla

ja sitten vaan listasin:

Kauniste

Ruotsalaiset ovat monessa asiassa älyttömän hyviä, mut lälllällää, me ollaan parempia tekstiilisuunnittelussa. Marimekko, Saana&Olli ja muut mahtavat, kaikista näistä suurin suosikkini on kuitenkin Kauniste. Kauniita kankaita, kuoseja ja esineitä ja aina niin täydellisiä väriyhdistelmiä.

Minna Parikka

En omista yksiäkään Parikan kenkiä (mutta esim nuo alimmaiset voisin omistaa), mutta fanitan merkkiä silti. Näin homma pitääkin hoitaa: ei mitään pikkupiiperrystä vaan ammattimaista jälkeä ja törkeän hienot mallistokuvat.

Pop table

Nerokas pöytäkonsepti, jonka pöydän omistan itsekin. Pöytään saa väritä kaksi eri väristä pintaa ja sen saa käännettyä todella helposti. 2 in 1, täydellinen ihmiselle, joka muuten tietää tasan tarkkaan mitä haluaa, muttei osaa päättää väriä.

CTRL clothing

Suomessa tehdään uskottavan näköisiä skeittivaatteita, joiden lookbookitkin on ihan ulkkistasoa. Vaatteet eivät ole ehkä ominta tyyliäni, mutta fanitan kuitenkin. Mutta miten merkistä ei ole viimeaikoina kuulunut oikein mitään? Tai sitten olen vaan ollut laput silmillä.

Bond

Suunnittelutoimisto, joka tekee kansainvälisen tason graafista suunnittelua ja identiteettejä asiakkaille, jotka eivät varmasti aina ole helpoimmasta päästä.

Tuula Aikioniemi tattoos

Onko tatskat designia tai suunnittelua? No on ne. vedän kotiinpäin ja nostan listalle ystäväni, joka on niittänyt aika paljon mainetta tatuointimaailmassa viime vuosina. Enkä ihmettele.

-----

Kauniste -kuvat: Unto Rautio, tatskakuvat: Tuula Aikioniemi, muut merkkien sivuilta.

-----

These are my top 6 in Finnish design at the moment.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Perjantaina oli älyttömän kylmä, mutta niin ihana auringonpaiste. (Ja muutenkin hyvä päivä).

Treffasin ystäväni Hakaniemen torilla ja tavatessamme naureskelimme asuvalinnoillemme:

Jaa, se on selvästi talvi, kun on taas loimi päällä!

(Oma loimeni Potipoti, ystävän New Yorkin reissulta.)

Päivän muu asu koostuikin viime talven suosikeista: Tiger of Swedenin takista, pillifarkuista ja tuosta Potipotin turvahuivista, joka on ehkä parasta mitä olen ikinä rahalla saanut.

Mistä noi kengät on, kaikki ovat kyselleet koko syksyn. Niin oudot!

Ja olen joutunut vastaamaan: en ole ihan varma. Löysin Lissabonin reissulla oudon kenkäoutletin, josta ostin kahdet kengät. Mulla ei ole mitään muistikuvaa sen nimestä, eikä oikeastaan sijainnistakaan. Yritin taas kysellä ystävältäni tästä, mutta molemmat vaan muistellaan: oliko se se päivä kun oltiin siellä näköalapaikalla istumassa iltaa ja sitten siellä thaimaalaisessa illalla ja joo, joku kiva pikkukatu se oli siellä jossain. Oisko siinä ollut jotkut oranssit ikkunateippaukset?

Loppuilta menikin saunan lämmössä ja Halloween-asuja googletellessa. Hyvä perjantai siis.

-----

OOTD

Coat: Tiger of Sweden Scarf: Potipoti Bag: The Stowe

Shoes: some random outlet in Lisbon

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Ooooo, jee, vihdoin! Perjantai ja viittä yli viiniaika, mutta myös

ihanan julkistamisen aika:

Sain puolitoista kuukautta sitten ihan mahtavan yhteydenoton kanadalaiselta Babasouk -nettikaupalta (jonka ihanaa valikoimaa olen hehkuttanut täällä ennenkin) He kyselivät, haluaisinko suunnitella heille printin julistetta varten. No tietty!

Muutaman luonnoskierroksen ja värivalintojen jälkeen printti on nyt vihdoin myynnissä. Halusimme tehdä siitä pienen, jolloin se olisi hyvä ripustaa esimerkiksi keittiöön. Ihan vaan siksi, että on hyvä nähdä tämä muistutus:

Five past wine, already!

Jos olet lukenut tätä blogia pitkään, tiedät kyllä että minulla on vähän taustaa kuvittajana, mutta että olin unohtanut sellaisen rennon piirustusharrastuksen vuosikausiksi.

Kunnes sitten viime kesänä ystäväni Tiia bongasi hienosti käsinkirjoitetun kauppalapun, instagrammasi sen, sai minut ja pari muuta graafikkoa intoilemaan lapusta (ja myös siitä, olikohan lappu jonkun ihanan graafikkomiehen, joka olisi Tiian match made in heaven) ja aloittamaan piirretty kauppalappuhaasteen. Kesällä piirsin kauppa- ja pakkauslistoja, kunnes lomalla aloin piirtää joka aamu. Yhtäkkiä huomasin piirtäneeni kaikki muistikirjani täyteen ja tekeväni sitä koko ajan taas. Ihan niinkuin lapsena ja teininä.

Erotuksena tietty se, että nykyisin on kiva instagrammailla omia tekeleitään ja saada niistä palautetta samantien. Instagramin kautta Babasoukin Stephaniekin minut löysi tätä printtiä suunnittelemaan, eli ei tämä harrastus ihan turhaa puuhastelua olekaan.

Ja kuka oli sen kauppalapun takana? Sekin selvisi vihdoin, tietty FB:n kauppalaput ryhmässä.

-----

Elämä = hassujen sattumusten summa! Kohotan sille ihan takuulla tänä perjantaina yhden viinilasillisen. Heti viis yli viis.

-----

I designed a small poster for Babasouk. Best work assignment (and quote) ever!

You can buy it here.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Oh. Ollapa mies,

mietin useasti.

Myös tätä Bellerosen lookbookia selaillessani. Ja oh, olisipa tollainen luonnonkihara tukka, mietin aina kun nään jollain sellaisen. Ei tarvisi vääntää ja kääntää ja suihkuttaa eri tököttejä, senkun vaan heräisi ja lähtisi matkaan täydellisessä tukassaan.

Huomio kiinnittyy tässä myös siihen, miten kivalta yhdistelmältä näyttää colleget yhdistettynä pikkutakkiin.

Peukku tälle tyylille!

-----

Love these looks by Bellerose.

Share
Ladataan...

Pages