Ladataan...
visual diary

 

 

Jos olisin trendiennustaja, sanoisin että tässä on uusi Marimekkokassi. 

Tai no ei ehkä ihan yhtä suurta suosiota saavuttava, mutta just sellainen mitä alkaa lähiaikoina näkyä. Ja miksikäs ei, ihanan simppelin matissemainen ja kukapa ei kangaskassia (tai kymmentä) tarvisi. 

 

 

Matissa tote bag täältä. 

 

----

 

This will be the new it-bag if you ask me. 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

Haluaisin ihan kauheasti olla ihminen, joka nauttii ruuanlaitosta. En ole.

Teen ruokaa joka päivä, mutta lähinnä siksi että säästäisin rahaa ja söisin terveellisesti. Mutta ruuanlaitto on mulle aika pitkälti sellaista pakkopullaa. Kaikkein mieluiten syön kyllä jonkun muun laittamaa ruokaa. Niinkuin vaikka isäni tai siskoni (molemmat jaksaa aina vääntää kaikkia erikoisuuksia) tai kämppikseni (joka on meksikolaisen ruuan kuningatar). 

(Varastin nämä kysymyksen Idan blogista ja olisi kiva lukea kaikkien muidenkin vastauksia. Ruoka kun on jotenkin aina kiinnostava aihe. Tai siis se, että mitä muut syövät?

 

 

Millainen on suosikkiaamupalasi? 

Pannullinen Earl grey-teetä, kaksi palaa paahdettua ruisleipää juustolla ja paprikalla, marjasmoothie jossa paljon inkivääriä.

Arkinen bravuuri?

Olen aika hyvä kasvispiirakkamestari. Myös tämä edamame-salaatti on mun yks bravuuri. Tein joskus myös superhyvää kasvislasagnea, mutten ole tehnyt sitä nyt ainakaan kolmeen vuoteen enkä muista miten sen tein. On muuten hassua miten muka samat ruuat joita tein aina Suomessa maistuu ihan erilaiselta täällä. Mausteet maistuu eriltä, samoin muut raaka-aineet. Joskus se ärsyttää!

Ainiin ja teen kyllä tosi hyviä salaatteja paahdetuista juureksista, fetasta, quinoasta ja siemenistä!

 

 

Suolaiset vai makeat herkut? 

Suolaiset! Voisin syödä popcornia, suolakaloja ja suolakeksejä joka päivä koko ajan. En koskaan osta sipsejä, koska tiedän jääväni niihin koukkuun heti. Sitten jos jossain illanistujaisissa on niitä, istun koko illan sipsikulhon vieressä. (Ja sitten suolaisen jälkeen alkaa heti tehdä mieli salmiakkia). 

Mitä syöt, kun keittiön kaapeista ei löydy mitään järkeviä raaka-aineita?

Tää on vähän 2010, mutta teen usein banaani-kananmuna-pannukakkuja (kardemummalla) ja syön niiden kanssa appelsiinilohkoja. Ostin kerran joltain markkinoilta inkiväärihilloa ja se oli tän kanssa ihan taivaallista!

Paras lohturuoka? 

Mausteinen ja kuuma pizza. Laitan tosi usein pizzan päälle extra-pippuria ja chiliöljyä. Lissabonissa on myös yksi japanilaisvaikuttelinen rafla, jonka

teriyakilohi on mun ikuinen lohturuoka. Käyn siellä tosi usein yksin, koska lohihimo iskee aina niin nopeasti ettei ehdi edes pyytää ketään mukaan. 

Lempiruoka lapsena?

Olin pikkulapsena ihan superhyvä syömään, vedin kaikkea homejuustosta lähtien. Lapsuudesta ikävöin poronkäristystä, isäni tekemiä aurajuustoperunanyyttejä (grillissä) ja kaikkia ihania uuniruokia (joita en itse jaksa juuri koskaan tehdä). Jotenkin yhdistän uuniruuat just lapsuuteen ja sellaiseen turvalliseen kotielämään. 

Mitä jääkaapistasi löytyy aina? 

Usein ei yhtään mitään, mutta jos olen tajunnut käydä kaupassa: pinaattia, banaaneita (ne säilyy niin hyvin kylmässä), juustoa, wasabia, soijakastiketta. Eli ainekset johonkin todella hyvään!

Entä kuivakaapistasi?

Siemeniä! Olen ihan koukussa kaikkiin paahdettuihin siemeniin, syön niitä ihan koko ajan ja leivon myös toisinaan siemennäkkäriä. Niiden lisäksi yleensä ainakin pastaa, erilaisia keksejä, quinoaa ja kaurahiutaleita. Ja kuivattuja inkiväärinpalasia, jotka on yksi mun suurin heikkous. 

Entä pakastimesta?

Ruispaloja (nyyh ei ihan aina tosin), edamamepapuja. Pakastan myös usein pinaattia, lehtikaalia, korianteria ja minttua, koska en saa koskaan kerralla käytettyä niitä. Hyvin säilyy pakastettunakin. 

 

 

Mausteet, joita käytät eniten? 

Olen alkanut käyttää persiljaa tosi paljon muutettuani Lissaboniin. Täällä sen nimi on tosin Salsa ja sitä tungetaan usein kaikkiin ruokiin ja nippu sitä tuoreena maksaa euron. Sen lisäksi käytän tarkkaan valittuja (luomu)liemikuutioita, jotka eivät sisällä natriumglutamaattia (e620), koska saan siitä hirveän migreenin samantien. 

Lemppariruokakauppa?

Lissabonissa on sunnuntaisin sellaiset vihannesmarkkinat, joissa haluaisin käydä joka sunnuntai, mutta olen usein liian laiska heräämään aikaisin. Mutta kun menen paikalle, se on suosikkipaikkani: tosi kreisi kokemus, meluisa, hirveä tungos, mutta myös tosi halpaa ja kaikki super tuoretta juuri poimittua, jota viljelijät itse myyvät. Ja todella halpaa. 

Mitä ostat kaupasta viikoittain? 

Aikalailla edelleenkin juuri näitä. 

Mitä himoitset darrassa? 

Pizzaa ja burgereita. 

Mitä syöt kovimmassa kiireessä?

Pikapuuroa tai kourallisen pähkinöitä. 

Uusin ruokainnostus omassa keittiössä?

Haha, viini ruuanlaitossa! Olen alkanut lorautella punkkua ja valkkaria erinäisiin ruokiin. Tosin sit se punaviinillä maustettu pasta ei oikein toimi krapulassa :D

Kiinnostavin ruokatrendi?

Lissabon on vähän jäljessä ruokatrendeistä, jos ajatellaan mistä vaikka intoillaan Amerikassa tai Suomessa. Tällä hetkellä kiinnostavin ruokatrendi taitaa olla mun ystävän pian avattava ravintola, joka tarjoilee perinteistä portugalilaista ruokaa vähän uudella tavalla. En malta odottaa! (Tästä tulee lisäraporttia ihan takuulla). 

Mitä ruokaa tekee mieli just nyt?

No just sitä hiton teriyakilohta, taas. Aina. 

 

----

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

En (varmaankaan) halua lapsia ja olen asian kanssa aika sinut. Sitten joskus kuitenkin tulee mieleen että mitä hittoa sitten kun kaikilla muilla on lapsenlapset ja kaikkea muuta, mitä minä sitten teen?

Olenko yksinäinen vanhuksena? Miten sen voisi estää? Millaista edes on olla vanhus sitten joskus kolmenkymmenen vuoden päästä? 

Tässä tarina Japanista, jonka luettuani teki mieli laittaa kaikille hyville ystäville vannotusviesti, että LUVATKAA ETTÄ OLLAAN YSTÄVIÄ VIELÄ VANHANAKIN. 

 

Kuvankaappaus jutusta. 

 

----

 

This story about old lonely Japanese people made me cry. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Pages