Ladataan...
visual diary

Eräs lukijani toivoi postausta suosikkinettikaupoistani. Lupaan tehdä sen myöhemmin,

mutta tässä yksi hyvä vinkki:
Ihana &otherstories löytyy Tukholmasta ja Köpiksestä, ei vaan meiltä täältä Suomesta. Mutta onneksi on netti. Ja hurjat loppualet.

Silkkipusero alle neljänkympin ja paljon muuta ihanaa:

Houkuttelisi tämä alin paita, MUTTA vähän suunnittelin koko syksyn kestävää ostoslakkoa.

Toisaalta, nythän on vielä kesä.

-----

Some of my favorites from &otherstories sale.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Yhteistyössä Specsavers

Glasses Appreciation Society.

Sellainen pitäis kyllä olla, pohdittiin rillipää-ystäväni Tiian kanssa tässä yksi ilta. Hetken päästä tälle kerholle olikin tehty jo massiivinen logo.

Itse olen ollut rillipää lapsesta asti. Nykyisin ajattelen laseja lähinnä asusteena, jolla voi muuttaa lookkia. Vahvuuksia mulla on plus yhden verran molemmissa silmissä, joten olen aika paljon myös ilman rillejä silloin, kun ei tarvitse tehdä mitään tarkkuutta vaativaa. Näin kesällä käytän enimmäkseen aurinkolaseja joissa on voimakkuudet. Piilolinssejä taas en ole ikinä oppinut käyttämään. Olen samoilla linjoilla Natan kanssa, sormien (ja muovinpalasen) tunkeminen silmään ei vain oikein houkuta.

-----

Tämän Specsavers -yhteistyön tiimoilta pääsin käymään näöntarkastuksessa ja katsastamaan silmälasivalikoimia. Specsaversillä näöntarkastus ei ole vain hätäinen luettele ylimmän rivin kirjaimet vaan kokonaisvaltainen näöntutkimus. Se sisältää myös digitaalisen silmänpohjakuvauksen ja silmänpaineen mittauksen, joissa en ollutkaan aiemmin käynyt.

Omissa silmissäni ei ole mitään ihmeempiä ongelmia. Ne tietysti väsyvät kun tuijottaa näyttöä koko päivän (ja usein myös illalla). Silmälääkärin mukaan näkö kannattaisi kuitenkin tarkistuttaa aina muutaman vuoden välein, varsinkin tässä kolmenkympin tienoilla.Välillä itselläni on ollut tunne, että näkö olisi huonontunut, koska päätä ja silmiä toisinaan särkee, mutta tutkimuksen mukaan näköni on itseasiassa hiukan parantunut. Oli myös kiva päästä juttelemaan näköasioista pitkästä aikaa asiantuntijan kanssa. Silmänpohjakuvauksessa silmästäni löytyi pieni luomi, mutta silmälääkärin mukaan se ei vaadi tällä hetkellä mitään toimenpiteitä. Onneksi!

Kokonaisvaltainen näöntutkimus sisältyy aina näöntarkastukseen, eikä siitä veloiteta enempää kuin tavallisestakaan näöntarkastuksesta.

Lisätietoja täältä.

Seuraavaksi pääsinkin parhaimpaan vaiheeseen: sovitteluun.

Mitään erityisiä toiveita mulla ei rilleille ollut, kunhan ne olisivat vähän erilaiset kuin tämänhetkiset tummanharmaat kehykseni. Kauan soviteltuani tykästyin eniten hieman suurikokoisempiin vaalean ruskeisiin sekä vähän pyöreämpiin kilpikonnakuvioisiin kehyksiin.

A)

Eka ajatus: Just mun hiusten väriset kehykset!

B)

Eka ajatus: Hieman vinossa ollaan, mutta kehyksen malli on ihana!

-----

Nyt testataan kuinka hyvin tunnet mun maun:

arvaa siis kummat kehykset valitsin?

Kommentoimalla tätä postausta osallistut arvontaan, jossa palkintona on Karl Lagerfeldin aurinkolasit (arvo 199€)

Voittaja saa valita omansa näiden kolmen vaihtoehdon väliltä. Osallistumisaikaa 7.8. asti. Muistathan jättää kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi!

-----

I´m giving away a pair of Karl Lagerfeld sunglasses. Only in Finland, sorry!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

On kyllä kamalaa kun vanhenee, jotenkin ei enää innostu mistää ihan hulluna, sanoi ystäväni jokin aikaa sitten. Eipä oo ongelma mulle!

Hetki sitten julkaistu uusi appsi Imoji esimerkiksi innosti mua niin paljon, että jännetuppitulehdusta uhaten askartelin omasta naamastani emojeita koko illan. Koska mitä aikuinen nainen tarvitsee? Oma-naama-emojeita tietty! (Ja ehkä yhden Ryan Gosling emojin myös?)

Öö mihin näitä sitten tarvitsee?

No vaikka minkälaiseen viestintään, esim:

Hurjan tarpeellista!

-----

Imoji appsi Appstoresta (eikä maksa mitään).

-----

I´m addicted to Imoji app. With it you can create emojis for example of your own head.

And that´s just what a grown woman needs! (Plus maybe one Ryan Gosling emoji?)

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Kun olin varhaisteini, käytin isäni isoa jättineuletta, jonka hän oli ostanut työmatkalta jostain ulkomailta. Se oli mielestäni coolein ikinä ja juuri sopivasti grunge, koska se ulottui melkein polviin asti. Sen kanssa käytin hiihtareita.

Jossain vaiheessa äiti kielsi minua pukeutumasta siihen (Näytät kodittomalta!) Sen jälkeen löysin miestenosastot, joista ostin flanellipaitoja ja samettihousuja, koska ne olivat ihanan löysiä.
Nykyisin ostan miestenosastoilta aina pipot ja joskus xs-kokoisia t-paitoja, en juuri muuta.
The Idle Man nettikauppa avasi silmäni uudestaan sille, miten kivalta miesten vaatteet näyttävät. Tai siis että nuo samat näyttäisivät kivalta myös mun päällä. Eikä tuo mieskään pahalta näytä!

-----

Miten on naiset? Ostatteko vaatteita miestenosastoilta? Mitkä tuotteet siellä ovat parempia kuin naisten vastaavilla?

-----

The Idle Man webshop makes me want to shop menswear - for myself.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Puolitoista viikkoa sitten reissusta kotiutuneena mieli on vieläkin Lissabonissa. Oli aika lähellä, etten lähtenyt sinne takaisin tällä viikolla, kun vikan lomaviikon paniikki iski. Ainoa asia joka sai helteen pehmittämän pääni järkiinsä, oli pankkitilin saldo.

Mutta: tässä vähän fiilistelyä ja pari täsmävinkkiä reissuun:

Käytä metroa.

Nojoo, ainahan sitä käyttää, koska metro on tosi helppo ja nopea. Mutta Lissabonin metro on myös KAUNIS.

Käy kirpparilla.

Feira da Ladra niminen ulkokirppis järkätään tiistaisin ja lauantaisin osoitteessa Campo de Santa Clara, Alfama. Kirpparilta löytyy vaikka mitä. Itse ostin sieltä kengät, kellon ja pari korua, ystäväni takin. Muista tinkiä!

Kulje kamera kädessä.

Koska ekat päivät JOKAISEN talon kohdalla on fiilis ei voi olla näin kaunista.

Jopa patsaat ovat tässä kaupungissa hottiksia.

Kahvittele.

Juon kahvia ainoastaan ulkomailla, koska siellä se on oikeasti hyvää. Lissabonissa kannattaakin kahvitella parin tunnin välein ihanissa kahviloissa joita löytyy melkeinpä joka nurkalta. Kahvi maksaa noin 0,60€ ja joku ihana paakkelssi irtoaa muutamalla eurolla. (Välillä kannattaisi olla skarppina, itse ostin yhdelle junamatkalle evääksi kahvin ja herkkumuffinssin, joka olikin jonkunlainen lihapiiras.)

Käy LX Factoryssä.

Luovien alojen työpaikkojen, pikkuputiikkien ja ravintoloiden keskittymä LX Factory on vierailun arvoinen paikka. Se on täynnä ihanan rouheaa sisustustyyliä ja kivannäköisiä ravintoloita. Hyvä paikka hengailla ja syödä vaikka myöhäinen lounas.

Mene biitsille.

Kaupungissa meren rantaan kyllä pääsee, mutta uimaan ei. Kannattaa ottaa juna joillekin lähialueiden biitseistä. Me olimme Cascaisissa, jonne juna körötteli noin 40 minuuttia.

Ja sitten tietysti ne perusvinkit:

Käytä kaikkia suosikkivaatteitasi ja ota paljon asukuvia (niitä on ihana katsoa talvella kun päällä on kolme kerrosta villaa)

Juttele paikallisille ja kysele rohkeasti vinkkejä sen näköisiltä tyypeiltä, jotka tuntuvat omanlaisilta. Mun kokemuksen mukaan portugalilaiset olivat todella ystävällisiä ja mukavia tyyppejä.

Ajele surutta taksilla, varsinkin yöaikaan. Taksi on halpa, lähtömaksu on noin 3€ ja kilometritaksa 50 sentin luokkaa. Näillä hinnoilla ei kannata lähteä seikkailemaan yöbussien kanssa. Kohdalle sattui myös muutama superhauska kuski, jotka kertoivat tosi mieluusti kotikaupungistaan.

Ja muista tärkein: YOLOTA! Olen huomannut että tykkään loma-Saarasta aika paljon. Se ei turhia pähkäile ja stressaa, se menee ja tekee ennemminkin. Ja sillä on paaaaaaljon kivempaa kuin nihkeällä arki-Saaralla.

-----

Highlights of my Lisbon holiday:

Cascais beach, LX Factory, feira da Ladra fleamarket, having coffee a lot and just the overall beauty of this city. I think I´m in love.

 

Share
Ladataan...

Pages