Ladataan...
visual diary

En ole villavaatteiden ylin ystävä, koska tulee hiki ja pistelee. Mutta lämmin pipo, se on must.

Omat suosikkipiponi ovat Urban Outfittersin miestenosastolta, ehkä mulla onkin siis mies-pää.

Jotain ihanan tuttua tässä lookbookissa on. Ensin ajattelin että suomalaista melankoliaa, mutta ei, se onkin puolalaista sellaista. Ja kuvat tulevat jotenkin iholle. Tuon naisen silmä ekassa ja miehen niska huitulakarvoineen. Kaunista!

Corka Rybaka tarkoittaa kalastajan tytärtä ja valmistaa nämä pipot Varsovassa. 100% villaa.

-----

Corka Rybaka beanie lookbook. Straight from Warsaw.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Kuinka saada vieras tuntemaan olonsa tervetulleeksi?

Tätä pohti eräs lastentarharyhmä kun heille oli tulossa vierailija.

Lista näytti tältä:

Ehkä liikuttavinta mitä olen aikoihin nähnyt!

Iiiiiiihana.

-----

Tapauksen vierailija Jon Klassen on myös taitava kuvittaja.

-----

How to make someone feel welcome.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Juon teetä aina, koko ajan ja ehkä vähän liikaa. Aamuisin mustaa, iltaisin vihreää ja talvikuukaudet siihen päälle vielä kaikkia kofeiinittomia (paitsi rooibosta, hyh).

Joulu(tee)kauden aloitan jo lokakuussa

ja silloin siemailen tältä listalta eri jouluteelaatuja:

- Kusmin Christmas Tea (punainen purkki): musta, tosi mausteinen ja ihana. (Harmi etteivät tänä jouluna sitä myy ainakaan netissä).

- Forsman joulutee ja nerokkaasti nimetty Pukin Pusu -tee. (En yleensä juo juurikaan Forsmanin teetä, mutta nämä kaksi ovat ihan huippuja).

- Indiskan Chai-tee: ihanan mausteinen, jonka sekaan laitan soijamaitoa.

 - Numin Suklaatee (Tätä myytiin ennen Stokkalla, nyt se on kadonnut sieltä. Jos joku muuten osaa vinkata mitä tästä saisi Helsingissä, olisin kiitollinen).

- English tea Shopin Chocolate, Cherry & Coconut

-----

Onko muita suosikkeja?

Aion juoda jouluteetä taas akselilla lokakuu-huhtikuu, eli ehdin kokeilla kaikki mahdolliset uudet suosikitkin.

Ps. Laura, tää postaus oli sulle!

Ps 2: Kusmi-teen juojille vinkki: Vala kynttilöitä niihin kauniisiin tyhjiin teepurkkeihin!

-----

Christmas tea season is here. The best.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Pienin asunto jossa olen asunut on ollut 17 neliöinen yksiö. Se oli kesä 2005, kun tulin Helsinkiin työharjoitteluun ja vuokrasin miniyksiön samasta talosta jossa tapailemani poika asui. (Hyvä idea sillon kun tapaillaan. Ei silloin kun erotaan). Yksiö oli pieni, mutta jotenkin sympaattinen. Tungin sinne ison parisängyn, joka toimi vei kaiken tilan ja toimi sänkynä, sohvana ja pöytänä.

Parvella säilytin purkamattomia muuttolaatikoita ja kirppislöytöjä, jotka odottivat ompelua. Seuraavaksi asuin kommuunissa, jossa huoneeni oli isompi kun tuo asunto.

Homedit esittelee kuitenkin aika toimivan näköisen miniyksiön. 20 neliötä näyttää todella paljon suuremmalta ja

no, aika ihanalta. No onhan tässä ihan mahtava huonekorkeus joka auttaa paljon.

Yksi hyvä puoli pienessä asunnossa ainakin on: ei voi hamstrata paljon tavaraa.

Kuvat täältä.

-----

20 square meters looks good somehow.

From Homedit.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Kun on ns. liian monta rautaa tulessa (kuten lähiaikoina on ollut), pyhitä yksi ilta sille, ettet tee mitään. Istu sohvalla kotihousuissa ja juo kaksi pannullista jouluteetä. (Ne on nyt kaupoissa, hamstraan niin paljon että riittää kevääksi asti).

Lapsiin tottumattomat kissat ja kissoihin tottumaton lapsi tulevat kyllä toimeen.

Kun saat kutsun saunomaan (ei tarvitse tuoda mitään, mulla on pyyhkeet, viiniä ja muuta), vie salmiakkia. Sitä tekee jossain vaiheessa iltaa kuitenkin mieli.

Kun saat vieraita kylään, älä ala säätämään silloin jonkun uuden ruokaohjeen kanssa. Tee se, minkä osaat jo valmiiksi tehdä, muttet jaksa koskaan yhdelle hengelle valmistaa. Oma sellainen luotto-ohje on Jamie Oliveriltä ja nimeltään Talvisalaatti.

Kun isosisko sanoo ettei joulutorttuja kannata voidella, niistä tulee sillai parempia, kantsii uskoa.

Kun marraskuussa tapahtuu ihme, eli paistaa aurinko, älä silloin ole siellä kotisohvalla kotihousissa vaan mene äkkiä ulos. Helsinki on ihana sunnuntaiaamupäivisin kun kaupungilla on vielä ihan hiljaista.

Kun sulle ehdotetaan kakkukahveja paikassa jossa et yleensä koskaan käy (eikö siellä oo kamalan kallista ja huono valikoima, valivali), mene testaamaan. Niissä missä aina käyt, ehdit kyllä käydä muutenkin.

Hei nyt on viikonloppu, (ja just syötiin kolme kakkupalaa), ei tarvitse kävellä noin lujaa,

on myös hyvä elämänohje. Ja se, että kuvissa kannattaa pönöttämisen sijaan hypätä.

Kiitos viikonloppu, olen taas hieman viisaampi.

-----

It was a good weekend.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Yhteistyössä Madesign

Jos olet lukenut tätä blogia aiemmin, tiedät ihastukseni Marokkoa kohtaan.
Olen blogannut mm. Marokkolaisista matoista ja ex-tempore surffilomastani pienessä Taghazoutin kylässä. Omalta kolmen vuoden takaiselta reissulta mukaan tarttui pieni matto, kaksi nahkapallia ja peili (jotka kuljetin kaikki rinkassani kotiin) ja ne sopivat jotenkin todella kivasti muutoin skandinaaviseen sisustukseeni. Tulevaisuuden to-do-listallani on ehdottomasti aikomus palata tähän maahan ja nähdä enemmän maan kulttuuria ja mieletöntä käsityöperinnettä.

Mutta ei ole pakko lähteä Marokkoon asti: Suomalainen Madesign nimittäin myy marokkolaisia sisustustuotteita reilulla periaatteella: Madesignin valikoimista osa on heidän itse Marokon vuoristokylistä mukaansa keräämiä sisustusaarteita, ja osa paikallisten kauppiaiden löytöjä. Madesignia inspiroivat maailman eri vanhojen heimojen käsityöperinteet, ja heidän valikoimissaan on sekä vintage-tuotteita että uusia suoraan tekijöiltä tilattuja mattoja sekä omaa designia. Tekijät saavat itse hinnoitella työnsä.

Haluamme osaltamme ylläpitää arvokkaita käsityöperinteitä, tuotteiden uusiokäyttöä sekä arvostusta uniikkeja vintage esineitä kohtaan. Se, että tuote on valmistettu valmistajaa kunnioittaen tai että aikaa ja elämää kestävä tuote on etsitty ja hankittu luontoa ajatellen, ei ole itsestäänselvyys, ja siihen me haluamme panostaa.

Omia suosikkejani ovat mattojen lisäksi mm. nuo ihanat pyöreät tarjottimet. Laittaisin tuollaiseen jaloiksi jotkut skandinaavisen yksinkertaiset puujalat ja käyttäisin pienenä sohvapöytänä. Myös vanhoille puisille säilytyslaatikoille keksisin monta käyttötarkoitusta.

Omalta Marokon reissultani muistan hyvin myös nuo lyhdyt. Kokoonnuimme joka ilta illalliselle surfficampin ylimpään kerrokseen, jossa paikalliset superkivat kokit tekivät meille yhteisen illallisen. Siellä lyhtyjen alla tyynyillä pehmustettuilla pitkillä penkeillä istuen söin myös elämäni parhaan kala-annoksen: tuoretta grillattua kalaa kasviscouscousilla ja paaahdetuilla manteleilla. Jälkkäriksi tuotiin aina kannullinen minttuteetä (joka maistuu niin eriltä kun se purkan makuinen pussitee) ja jotain herkkuja. Kuuntelin meren kohinaa ja surffipoikien kertomuksia aalloista (itsehän istuin päivät lähinnä kirjan kanssa kahvilassa ja rannalla).


Muistelut sikseen ja asiaan:

Madesign halusi tarjota blogini lukijoille myös pienen kivan lisän:  Koodilla visualdiary saat siis viikon ajan –20% alennusta Madesignin verkkokaupasta. (Alennus koskee kaikkea muuta paitsi mattoja ja on voimassa 15.–22.11.)

Madesign ja moni muu ihana brändi on myös esillä Pop up ILO joulutorilla Helsingin Makkaratalossa 11.-21. joulukuuta. Verkkokauppaan on tulossa lähiaikoina myös paljon lisää tuotteita.

-----

Lovely Madesign is giving a discount code of 20% to my readers (excluding all the rugs).

Use the code visualdiary. Valid from 15th November til 22nd November.

Happy shopping!

-----

Kuvat/pics: Madesign

 

Share
Ladataan...

Pages