Ladataan...
visual diary

Tässä juhannussuunnitelmani: aurinkoa, puistohengausta ja biitsiä. (Ja ehkä vähän surffaripoikien tiirailua). 

Kahdella ystävälläni on jo toista vuotta kestänyt perinne: juhannus Lissabonissa. Ihanaa!

Ihanaa ja kuumaa juhannusta Suomeen!

ps. Älkää pitäkö tilliä itsestäänselvyytenä. Sitä kun ei kaikkialta aina saa. 

----

Happy midsummer from Lisbon!

Share

Ladataan...
visual diary

Viime kesän jälkeen huomasin sen: aurinko vanhentaa. Olen aina näyttänyt vähän ikääni nuoremmalta (kiitän tästä hyviä geenejä, tunnollista ihonhoitoa ja päivittäistä pannullista vihreää teetä). Viisi kuukautta auringonpaistetta näkyi kuitenkin syksyllä ihossa.

Silloin päätin: ensi kesänä olen supervarovainen auringon kanssa.

Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, josta aurinkosuojat usein puuttuvat. Suosimissani mineraalimeikeissäkään sitä ei ole tarpeeksi tänne Lissabonin aurinkoon. Ihoni on myöskin rasvainen ja kiiltelee helposti, joten se että laittaisi aurinkorasvaa iholle ennen meikkiä, ei vaan toimi. Ja kun on vihdoin löytänyt toimivat voiteet ja meikit, ei haluaisi taas hankkia uusia kesäksi. Kunpa voisi käyttää samoja tuotteita läpi vuoden ja niissä olisi kaikissa aurinkosuoja, eli ei tarvitsisi edes ajatella koko asiaa, ajattelin taas tänä keväänä. 

Tässä vaiheessa oli pakko laajentaa luonnonkosmetiikan ulkopuolelle. Toivomani asiat löytyivät nimittäin eräältä tuotesarjalta, mutta luonnonkosmetiikkaa se ei ole. Tuotteet eivät kuitenkaan sisällä keinotekoisia hajusteita tai väriaineita eikä parabeeneja, se riittää minulle.

Tämän kesän repertuaariin kuuluu kolme tuotetta Dermalogicalta, joillaa suojaan kasvojeni ihoa. Tämä antaa minulle myös kolme eri vaihtoehtoa erilaisiin kesämeikkaustarpeisiin.

Puistoon:

Hengailen kesällä paljon puistoissa, toisinaan varjossa, toisinaan auringossa. Kun en varsinaisesti ota aurinkoa, mutta se kuitenkin porottaa taivaalta, riittää naamalle perussuoja. Sheer Tint on sävyttävä päivävoide joka sisältää SPF20 -suojan. 

Käytän tätä usein Lumenen Skin tone perfectorin kanssa. 

Rannalle:

Jos menen rannalle ja tiedossa on todella paljon aurinkoa (ja myös halu saada vähän väriä) en halua meikata juurikaan. Dermalogican Solar Defence Boosterissa on aurinkosuoja SPF50 ja sitä voi käyttää kosteusvoiteena sellaisenaan tai sekoittaa päivävoiteeseen, meikkivoiteeseen tai BB-voiteeseen.

Voin siis käyttää suosikkivoiteitani läpi vuoden ja tehdä niistä aurinkosuojan sisältäviä muutamalla tipalla tätä. Nerokasta!

Peruspäivään:

Kun ihossa alkaa olla jo sävyä, suojaan pääasiassa nenän ja otsan aluetta, ne kun aina kärähtävät helpoiten. Dermalogican Skinperfect Primer sisältää SPF30 suojan ja se toimii hyvin mineraalimeikin alla. Olen kärsinyt ikuisesti ihon kiiltelystä, mutta tässä ehkä paras testaamani primeri: vaikka olisi helle, nenä ja otsa eivät ala kiillellä.

Entä koko kropan suojaaminen sitten? Sen teen luonnonkosmetiikalla. Tästä lisää vähän myöhemmin.

----

Dermalogican tuotteet sain testiin blogin kautta. 

Madaran Nokkosvoiteesta olen kirjoittanut täällä, sekä Everyday Mineralsista täällä. 

----

Loving these products I got from Dermalogica for protecting my skin in the sun. 

 

Share

Ladataan...
visual diary

Täytin vuosia. 

Se ei ollut elämäni ihanin päivä, mutta mitä maanantaisynttäreiltä voisikaan odottaa. Jonottelin tuntikausia, ensin yhtä lappusta, sitten myöhemmin metsästin toista kahden kerroksen välillä, yhden tulkin kanssa. Sen jälkeen jonottelin erään kurssin loppuarvioon tuntitolkulla. 

Sain (hottis)opelta poskipusut ja hyvän neuvon: Sometimes you should be less Finnish. Ja hyvän arvosanankin. 

Eräältä symppikseltä luokkakaveripojalta taas sain pullollisen jääkylmää roséviiniä, kissaetiketillä varustettuna. Olisimme juoneet sen jonottaessa loppuarvioon, mutta kuulemma ei saa. 

Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä tässä maassa kun jossain ei ole saanut kajota alkoholiin. 

Kielikurssille päästessäni huomasin saaneeni liikaa aurinkoa. Asteita kun oli lähes saman verran kuin ikävuosia. 

Välillä meillä on keskustelutunteja, kuten tällä kertaakin oli. Aiheena oli stressi. Kirkkain silmin kerroin että Suomessa me työelämässä puramme stressiä niin että juomme alkoholia työkavereiden kanssa. 

Depois do trabalho, piti sanoa. Töiden jälkeen. 

Auringonpistosaivoini muotoilivat lauseen kuitenkin näin: Puramme stressiä juomalla alkoholia työkavereiden kanssa ENNEN töitä. 

Siinä vaiheessa päätin laittaa synttäripäivän ns. pakettiin ja kävellä kotiin nukkumaan. 

----

I celebrated my birthday with these little worried pickles. 

Share

Pages