Ladataan...
visual diary

Ainahan se on mielessä: sisustaminen nimittäin.

Törmäsin hetki sitten todella ihanaan blogiin, joka esittelee ihan tavallisten ihmisten koteja ja oh, kuinka ihania sellaisia. Uniikkeja ja kekseliäitä, katsokaa nyt vaikka näitä:

 

Eefje de Coninck päivittyy aika harvoin, mutta sisältö on sitäkin ihanampaa.

-----

Ja ne kotiuutiset:

Selvitimme koko viime viikon sitä, miksi muutimme asuntoon, jonka ylä- ja alakerrassa (sekä pihassa ja vastapäisessä talossa) on useita kuukausia kestävä äänekäs remontti eikä kukaan ollut maininnut asiasta meille. Alkuviikon meteli oli aivan helvetillinen, mutta loppuviikkoa kohden se vaimeni vähän. Saimme kuulla, että pahin oli tosiaan tuo ensimmäinen viikko ja metelin pitäisi muuttua siedettäväksi pian ja tämä alkuviikko onkin ollut ihan siedettävä. Ja koska kaupungissa ei muita vapaita hyviä asuntoja ollut tarjolla (kävin yhden komean kiinteistömiehen kanssa kahvillakin ihan vain tilanteen vuoksi), päätimme jäädä ystäväni kanssa tähän asuntoon.

Heräämme edelleen aamuisin paukkeeseen klo 8, mutta korvatulpat ja vanha totuus kaikkeen tottuu auttavat vähän. Iltaisin onkin sitten ihanan hiljaista (lukuunottamatta laulavaa naapuria ja iltayhdeltätoista pihalla kirmaavia lapsia). Olen myös alkanut tykätä uudesta kodista alkua enemmän.

Suurin suosikkini koko asunnossa on suihku. Yleensä täälläpäin maailmaa suihkut ovat ihan kamalia: vettä tulee pienenä liruna ja epätasaisen lämpöisenä. Ei meillä vaan: rempattu vessa suihkuineen on lähempänä hotellihuonetasoa. Ilahduttaa joka ikinen päivä.

(Kuvia uudesta kodista on luvassa heti kun täällä alkaa olla joitain kuvauksllisia nurkkia.)

-----

Recently discovered my new favorite interior blog:

Eefje de Coninck

All pictures from there.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Yleensähän asia ei koskaan mene näin:

Haluaisin jonkun vyötärömallisen hameen, mielellään jonkun neutraalin värisen, harmaan tai ehkä mustavalkoisen. Ja kaikkein mieluiten vintagea.

Sitten ekan vintagekaupan ekassa rekissä se on. Ja se on just sun kokoa.

Olen myös vähän aina vierastanut tätä midimittaa, mutta nyt päätin totutella siihen. Jopa ilman korkkareita.

Katsotaan miten käy.

-----

Hame vintage Kengät vintage Toppi Topshop

Kuvat Leyla Avsar

-----

It was a vintage treasure day.

Skirts vintage Shoes vintage Top Topshop

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Tässä uusi suosikkivaatemerkkini: Paloma Wool.

Ihanat printit, mallit ja niin parhaat mallistokuvat.

Marmorihousujen lisäksi näkisin itseni myös näissä asuissa:

Ja parasta näissä vaatteissa:

Made in Barcelona. (Ja: international shipping)

-----

My new favorite clothes:

Paloma Wool.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Olin nuorempana keramiikkakurssilla monta vuotta. Opin siellä muunmuassa sen, mitä moni isonkaan brändin teepannujen valmistaja ei näytä tietävän:

Jos (ja kun) teepannusta haluaa sellaisen, ettei se valuta kaataessa teetä minne tahansa, täytyy tekovaiheessa kaatonokan alaosaan painaa peukalolla litteämpi kohta. Siten toimii.

Vuosikausiin en ole upottanut käsiäni saveen, vaikka se kiinnostaakin tasaisin väliajoin.

Esim kun näkee nämä Bolden Ceramicsin ihanuudet.

Nyt kiinnostaisi eniten tuollainen Fingers crossed sisustuselementti.

Teepannun ostin muuten eilen ja ekana testasin tietysti tuota kaatonokkaa sormella. Ei tiputtele ja pelastaa aamut.

-----

Loving these ceramics by Bolden Ceramics.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Menen kahden kangaskassillisen kanssa uudelle asunnolle. Jaahas, ovi ei aukea. Käännän avainta kaikella mahdollisella tavalla. Ei. Hikoilen paitani märäksi yrittäessäni, ei vaan aukea.

Soitan ystävälleni. Ei vastaa. No ei kai tässä sitten,

menenpä lähipuistoon kaljalle.

Myöhemmin parinkymmenen minuutin ja parin avuliaan naapurintädin jälkeen saamme ehkä joka kolmannella yrittämällä oven auki. Voi Abloy –lukot, kuinka teitä kaipaankaan. Ei kikkoja. Avain lukkoon ja sillä selvä.Asunto on ihan kiva. Tiedän, olen asuntonirppanokka ja minua ärsyttää vaikka mikä asia, mutta yritän olla sanomatta kaikkea ääneen. Tuijottelen lattiaa, se on ihana.

Sitten pakkaan vanhalla asunnolla kaiken. Rikkinäinen matkalaukku vetää itseensä lähemmäs kolmekymmentä kiloa tavaraa. Mutta sitten jumittuu neljännen kerroksen rappukäytävään. Ei hitto. Kello on kymmenen sunnuntaiyönä ja jyystän sillä kauniita puisia rappusia. Eikä liiku mihinkään.

Tilanteen pelastaa toinen hikinen ihminen: Kokovalkoiseksi maalattuun naapuriasuntoon muuttaa juuri mies, jonka paidaton ystävä (joka on käynyt salilla hieman itseäni useammin), tarttuu laukkuun kiinni ja kantaa sen kadulle asti.

De nada, vastaa vuolaisiin kiitoksiini.

Muutan siis paidattoman miehen ja kissaystävällisen taksikuskisedän avulla, kokonaiskesto 20 min. Sitten olenkin jo uudessa kodissa fiilistelemässä sitä tunnetta kun saa purettua kaiken pois matkalaukusta ja voi vaellella ympäri asuntoa yöpaidassa.

Oh, tästä se alkaa.

Minulla on vihdoin koti, seuraavaksi viideksi kuukaudeksi.

-----

Seuraavana aamuna herään kello seitsemältä maailmanlopun kuuloiseen jylinään ja paukkeeseen. Ensin ajattelen: nyt se maanjäristys siis tuli. Sitten tajuan: ei vaan piikkaamista, betonin poraamista ja seinien purkua.

Porttikongissa on lappu: Aloitamme tänään yläkerran remontoinnin, arkipäivisin klo 8-18, kesto 4 kuukautta. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa häiriötä ja melua.

(Ja tähän kaikki kirosanat).

Sitten avaan tottuneesti selaimeeni kaikki asunnonvälitysfirmojen sivut ja alan etsiä uutta.

----

Rented a flat or 5 months just to discover the same day I moved in, they started to renovate the flat upstairs, which will last for 4 months, daily from 8 am to 6 pm. And the noise is unbearable.

Just my luck.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Jee, vihdoinkin:

Minusta eli siis Visual Diarystä, tuli suositeltu blogi täällä Lilyssä. Voit lukea mun erittäin viisaan ja syvällisen haastattelun toimituksen blogista.

Nimityksen myötä blogi pysyy ihan ennallaan, mikään siinä ei muutu. Paitsi nimityksen kunniaksi suunnittelin blogilleni uuden bannerin. Piirisin yhtenä hikisenä yönä logon ja seuraavana hikisenä päivänä ystäväni otti kuvat.

Bannereita suunnittelin vanhana mainostoimistoihmisena tietysti neljä (jotta asiakkaalla olisi valinnanvaraa). Finaalikierroksella on nyt kaksi. En vaan osaa päättää kumpi olisi parempi ja näyttäisi enemmän Visual Diaryltä:

Vaihtoehto 1.

Vaihtoehto 2.

Mutta kumpi on parempi?

-----

I designed to new banners for my blog, but which one is better, 1 or 2? Can´t decide.

 

Share
Ladataan...

Pages