Ladataan...
visual diary

Puolitoista viikkoa sitten reissusta kotiutuneena mieli on vieläkin Lissabonissa. Oli aika lähellä, etten lähtenyt sinne takaisin tällä viikolla, kun vikan lomaviikon paniikki iski. Ainoa asia joka sai helteen pehmittämän pääni järkiinsä, oli pankkitilin saldo.

Mutta: tässä vähän fiilistelyä ja pari täsmävinkkiä reissuun:

Käytä metroa.

Nojoo, ainahan sitä käyttää, koska metro on tosi helppo ja nopea. Mutta Lissabonin metro on myös KAUNIS.

Käy kirpparilla.

Feira da Ladra niminen ulkokirppis järkätään tiistaisin ja lauantaisin osoitteessa Campo de Santa Clara, Alfama. Kirpparilta löytyy vaikka mitä. Itse ostin sieltä kengät, kellon ja pari korua, ystäväni takin. Muista tinkiä!

Kulje kamera kädessä.

Koska ekat päivät JOKAISEN talon kohdalla on fiilis ei voi olla näin kaunista.

Jopa patsaat ovat tässä kaupungissa hottiksia.

Kahvittele.

Juon kahvia ainoastaan ulkomailla, koska siellä se on oikeasti hyvää. Lissabonissa kannattaakin kahvitella parin tunnin välein ihanissa kahviloissa joita löytyy melkeinpä joka nurkalta. Kahvi maksaa noin 0,60€ ja joku ihana paakkelssi irtoaa muutamalla eurolla. (Välillä kannattaisi olla skarppina, itse ostin yhdelle junamatkalle evääksi kahvin ja herkkumuffinssin, joka olikin jonkunlainen lihapiiras.)

Käy LX Factoryssä.

Luovien alojen työpaikkojen, pikkuputiikkien ja ravintoloiden keskittymä LX Factory on vierailun arvoinen paikka. Se on täynnä ihanan rouheaa sisustustyyliä ja kivannäköisiä ravintoloita. Hyvä paikka hengailla ja syödä vaikka myöhäinen lounas.

Mene biitsille.

Kaupungissa meren rantaan kyllä pääsee, mutta uimaan ei. Kannattaa ottaa juna joillekin lähialueiden biitseistä. Me olimme Cascaisissa, jonne juna körötteli noin 40 minuuttia.

Ja sitten tietysti ne perusvinkit:

Käytä kaikkia suosikkivaatteitasi ja ota paljon asukuvia (niitä on ihana katsoa talvella kun päällä on kolme kerrosta villaa)

Juttele paikallisille ja kysele rohkeasti vinkkejä sen näköisiltä tyypeiltä, jotka tuntuvat omanlaisilta. Mun kokemuksen mukaan portugalilaiset olivat todella ystävällisiä ja mukavia tyyppejä.

Ajele surutta taksilla, varsinkin yöaikaan. Taksi on halpa, lähtömaksu on noin 3€ ja kilometritaksa 50 sentin luokkaa. Näillä hinnoilla ei kannata lähteä seikkailemaan yöbussien kanssa. Kohdalle sattui myös muutama superhauska kuski, jotka kertoivat tosi mieluusti kotikaupungistaan.

Ja muista tärkein: YOLOTA! Olen huomannut että tykkään loma-Saarasta aika paljon. Se ei turhia pähkäile ja stressaa, se menee ja tekee ennemminkin. Ja sillä on paaaaaaljon kivempaa kuin nihkeällä arki-Saaralla.

-----

Highlights of my Lisbon holiday:

Cascais beach, LX Factory, feira da Ladra fleamarket, having coffee a lot and just the overall beauty of this city. I think I´m in love.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

En meikkaa kesällä paljoakaan, mutta jotain naamaan on silti sudittava. Oma ihoni on kuiva ja herkkä, mutta sitten rasvoittuu ja kiiltelee kuitenkin. Viime talviseen Thaimaa-postaukseen joku kommentoi miten pysyt helteessä noin kiillottomana.

Tajusin vasta tällä viikolla salaisuuden siihen:

Niin Thaimaan kun Suomenkin helteessä luotan samaan tuotteeseen: Dermalogican sävyttävä päivävoide, jossa on suojakerroin 20. Olen aika laiska käyttämään aurinkovoiteita, vihaan sutia puuteria hikiseen naamaan ja haluan päästä mahdollisimman helpolla (kaikessa). Tuote on aika tyyris, mutta olen käyttänyt samaa tuubia nyt puolisentoista vuotta. Eli ei mahdoton.

Hikisen lämmin suositus tälle!

Ja ne muut hellesuositukset: reissusta löytyneet sandaalit, hippilaukku ja aurinkolasit. Ja ihana hellehaahuilu. Parasta!

-----

There´s one product I trust when it gets super warm:

Dermalogica sheer tint spf 20. That´s all you need.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Tein keväällä postauksen suosikkiappseistani joita käytän kuvien muokkaukseen. Listalle pääsi myös loistava Beautiful Mess -app, jonka takana ovat Beautiful Mess -blogin Elise & Emma. Appsilla on helppo lisätä kuviin tekstiä, piirroksia ja tehdä kollaaseja. Tietysti näin graafikkona arvostan sen nättejä fontteja ja kuvituksia myös paljon. Nyt nämä samat naiset ovat luoneet uuden appsin nimeltä PARTY PARTY.

Party Party appsilla on helppo tehdä videoita ja kuvasarjoja yksittäisistä kuvista, samaan tyyliin kun vanhan ajan valokuva-automaateissa. Kuviin ja videoihin saa tietysti myös lisättyä filttereitä ja efektejä ja niiden nopeutta voi säädellä. Videot voi myös ladata blogiin, koska itseäni ainakin ärsyttää Instagramin video-ominaisuus, joka ei tallenna videota, ellet lataa sitä samantien kaikkien nähtäville. Täytyy selkeästi järkätä tyttöjen ilta, jotta pääsee testaamaan yhteiskuvausmahiksia tällä appsillä!

Täytyy myöntää että fanitan näitä naisia kyllä ihan täysillä: blogi, appsit, yhteistyöt ja kaikki mitä he tekevät; yhtä tyylikästä!

Ehkä oma blogini on joskus vielä yhtä hieno ja ammattimainen. Siinäpä tavoitetta!

Juuri nyt riittää se, että voi tehdä tällaista kun könyää pitkän auringossa vietetyn päivän jälkeen illalla kotiin:

 

-----

Party Party maksaa Appstoressa 0,89€.

-----

I´m pretty much in love with everything that Beautiful Mess bloggers Elise & Emma do. They have such a great eye on things that look good and their blog is always inspiring. After using the Beautiful Mess app for over a year, I was happy to discover they´ve made a new one.

With the PARTY PARTY app you can easily create photo booth style photostrips and videos and has all the filters and editing things you need.

Thumbs up for these ladies, well done!

-----

Kuvat/pics: Last one: mine, other ones: Beautiful Mess.

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Kuinka monta kertaa Sinkkuelämässä sanotaan Vogue? Tai Diaper Genie?

Jaa-a, en ole laskenut, vaikka tämän sarjan melkein ulkoa osaankin.

Mutta joku laski ja teki tämän mahtavan yhdeksänminuuttisen.

Mietin vain, että miten tämä syntyi? Jonkun hommana oli katsoa jokainen jakso ja kirjata ylös missä kohdassa sanottiin mikäkin merkki? Aika hyvä kesätyö!

-----

Brands and The City.

So hilarious!

Share
Ladataan...

Ladataan...
visual diary

Postasin jo keväällä tästä Samsoe&Samsoen mekosta (Miksi kirjoitan joka kerta Samosoe? Ehkä siksi että himoitsen jatkuvasti Samosapiiraita?) jonka ostin Köpiksestä. Mietin pitkään onko mekon toooodella avonainen selkä sittenkin liikaa ja jääkö mekko käyttämättä. Onneksi ei.

Tämä on ollut tän kesän ehdoton suosikkiasuni.

Mekko: Samsoe&Samsoe Laukku: Madewell Kengät: Pull&Bear

Kahden sekunnin nuttura: koska helle ja tuuli.

-----

This summer this has been my favorite outfit:

Dress: Samsoe&Samsoe Purse: Madewell Shoest: Pull&Bear

-----

Kuvat/Pics: Leyla Avsar

 

Share
Ladataan...

Pages