Aamupala endottaren keittiössä

2015-07-31-8180.jpg

 

Tavalliset maitotuotteet ei välttämättä sovi endottarille, mutta probioottisesta (maitohappobakteereita sisältävästä) jugurtista voi olla hyötyä. Omaan aamupalaani kuuluu itsetehty probioottinen jugurtti, joka on siten tuoretta ja maitohappobakteeritkin täydessä terässä. Kaupan jugurtit on harvoin edellisenä päivänä valmistettuja, maitohappobakteeritkaan eivät säily määrättömästi ja lisäksi kaupan jugurteissa on sokereita ja lisäaineita, joita emme tarvitse. Jugurtin valmistan fitlinen jugurttijauheesta ja rasvaisesta laktoosittomasta maidosta, se tuntuu hyvältä vatsassa. Sekoitan tähän aamupalajugurttiin aina jotain siemeniä, kuten auringonkukansiemeniä, yön yli liotettuja pellavansiemeniä, chiansiemeniä, kurpitsansiemeniä tai usein myös marjoja ja nythän voisin laittaa myös tuota tuoremustikkahilloa. Siemenissä on fytoestrogeenejä, joiden käytöstä voi olla etua endottarille ja lisäksi siemenet auttavat myös vatsan toiminnassa kuitujensa vuoksi.

Suurin osa immuunijärjestelmän eli kehon puolustusjärjestelmän immuunisoluista sijaitsee suolistossa ja jotta puolustus taudinaiheuttajia vastaan olisi kunnossa, kannattaa pitää erityisen hyvää huolta suolistosta. Maitohappobakteereilla on tässä iso merkitys. Suoliston hyvinvointi on erityisen tärkeä endottarille, koska suolistossa tapahtuu se erottelu, mikä ruuan ja juoman ainesosista imeytyy ja mikä ei. Tietysti toivoisimme, että kaikki hyvät ravintoaineet imeytyisivät, mutta epäravintoaineet ja huonot bakteerit ja muut taudinaiheuttajat saisi poistua vessanpönttöön. Endottaret tarvitsevat kaikki mahdolliset hyvät ravintoaineet elimistön käyttöön, kun ravitsemus on kunnossa ja suolistosta pääsee hyvät ainekset imeytymään, on myös keholla tarvittavat rakennusaineet hyvinvointiin. Suoliston hyvinvointi voi auttaa vähentämään endottarien oireilua.

Tein eilen sokeritonta tuoremustikkahilloa chiansiemenien kera ja mietin, että banaanilettujen kanssahan se kävisi hyvin. Aamulla kun sain silmät auki, tuli mieleen, että nyt pitää saada niitä banaanilettuja. 1 banaani mössöksi, 2 kananmunaa, eikä muuta ja vatkaten ja pikkulettupannulla paistelin ne. Sopii muuten hyvin yhteen nuo letut ja se hillo. Hillon ohje on edellisessä postauksessa. 

2015-07-31-8176.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *