Bataattiranskalaiset ja maissikanaa

Maissikana

ohuita kanafileitä
maissihiutaleita
kananmuna
garam masala -mauste

Tästä ruuasta en ole kovin ylpeä, koska huomasin jälkeenpäin, että maissihiutaleissa on sokeria ja suolaa. Ne ei olleet kuitenkaan sentään sokerihuurrettuja, mutta ilmankin sitä sokeria olisin pärjännyt. Joka tapauksessa hauskaa rakennetta hiutaleista tuli. Kananmunan vatkasin ja laitoin lautaselle, toiseen lautaseen pieneksi murskattuja hiutaleita, ei kuitenkaan ihan jauhoksi, vaan karkeiksi murusiksi. Sitten vaan pyörittelin fileet ensin kananmunassa, sitten hiutalemurskeessa ja lopuksi garam masalaa ja pannulle paistumaan. Hyviä olivat.

maissikanat.jpg

 

Bataattiranskalaiset

1 bataatti
oliiviöljyä
paprikamauste (voimakas, sisältää chiliä)
mustapippurirouhetta
timjamia
(kuivattuna, mutta miksei tuoreenakin)

gluteenitonta korppujauhoa
(kannattaa valmistaa itse gluteenittomista leivistä, varmista, ettei ole sokeria)

 

Bataatista on tullut mun herkkua. Se sisältää mm. beetakaroteenia, C-vitamiinia ja kaliumia. Yhdestä bataatista tulee kahdelle pieniruokaiselle, riippuen tietysti bataatin koosta. Olen tehnyt bataatista keittoa, laatikkoa, muusia sekä paahtanut uunissa näitä ranskiksia. Bataatti sopii perunan tilalle tai sen kanssa ja on siis monikäyttöinen. Perunaa en kylläkään suosittele endottarille. Mutta bataattia kannattaa kokeilla, jos et ole vielä kokeillut. Älä säilytä bataattia pitkään kotona jääkaapissa, pienempiä bataatteja on helpompi käsitellä kuin yhtä jättiläistä ja kuoren väri vaihtelee vaaleammasta tummaan purppuraan. 

 

Bataatti.jpg

 

Ranskalaisia varten pilkoin bataatin tuommoisiksi alle sormen paksuisiksi suikaleiksi, huuhtelin juoksevan veden alla ja kuivasin pyyhkeellä. Sekoitin oliiviöljyn ja mausteet kulhossa, siihen bataatit pyöritellen ja ripottelin gluteenittomia korppujauhoja päälle. Monissa ohjeissa oli sokeria tai suolaa, mutta ne on ihan turhia bataatin kanssa, eikä edes hyväksi meille, joten olen säveltänyt omat mausteet ja kokeillut monia, tässä oli niistä yksi vaihtoehto. Sitten bataatit uuniin, 200 astetta, 15-20 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. 

bataattiranskikset.jpg

 

Tuo huuhtelu ja kuivaus oli minulle uusi juttu. Jostain luin, että liittyy liian tärkkelyksen poistamiseen, joten päätin kokeilla. En tiedä johtuiko siitä vai korppujauhoista vai molemmista, mutta tällä kertaa bataateista tuli löysien lötköjen sijaan napakoita, rapeita pinnalta ja sisältä pehmeitä. Jos ei ole gluteenittomia korppujauhoja saatavilla, niin ihan syötäviä olen saanut ilmankin korppujauhoja.

 

batskut.jpg

Bon appetit <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *