Herkulliset lehtikaalisipsit nopeasti ja helposti

DSC_0301.JPG

Lähtötilanne on tämä. Olen kärsimätön, enkä jaksa odottaa 4-5 tuntia, että saan rapeita lehtikaalisipsejä kuivurilla tai uunissa. Päätin kokeilla pannulla paistamista.

Lehtikaalista on riipaistu isoin ruoto pois ja se on paloiteltu vähän pienemmiksi palasiksi. Pannulla on voita ja oliiviöljyä sekä 1 tl chilimausteseosta. Mausteseos sisältää mustapippuria, chiliä, paprikaa, valkosipulia, juustokuminaa ja oreganoa. Suolaa nämä sipsit eivät tarvitse! Kääntele lehtikaalia pannulla, kunnes se kutistuu puoleen ja sammuta sitten levy ja jätä kaalinpalaset siihen kuivumaan 15-20min, kunnes ne on kaikki rapeita. Sitten vain herkuttelemaan

 

DSC_0302.JPG

 

Lehtikaali sisältää mm. magnesiumia, kalsiumia, seleeniä ja sinkkiä, joita meille endottarille suositellaan, sillä niillä on tutkimuksissa todettu olevan kivuliaita kohdun supisteluita, tulehdusta ja muuta kipua lievittävä vaikutus. Seleeni yhdessä magnesiumin kanssa on todettu hyödylliseksi naisille, joilla on ollut keskenmenoja ja vaikeuksia hedelmöittymisessä. Varsinkin kuukautisten aikana magnesiumin saannista kannattaa huolehtia erityisesti. (poimintoja Iira Karekallion Potilasohjeesee keräämästä aineistosta eri tutkimuksista) 

Kokosin kivuttoman kuukauden ruokavaliotani varten alla olevan annoksen, jossa kanapihvi on kuitenkin jäänyt piiloon. Etualalla on avokadoa ja lisäksi siinä on paprikaa. Rapea lehtikaali toi mukavan lisän annokseen. Nyt sitä lehtikaalta on vielä kaupoissa, joten kipin kapin kauppaan, ennen kuin satokausi on ohi.

 

IMG_20150828_212257.JPG

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys