Elokuvahahmoja.

Nyt tulee ehkä vähän erilainen postaus kuin aikaisemmin. Ajattelin tässä yksi päivä lempielokuviani ja mietin, mikä tekee niistä niin hyviä. Useimmassa nousi esiin tietysti upea maailma ja sen myötä vieläkin upeampi hahmosuunnittelu. Tietokoneilla ja maskeerauksilla saa tänäpäivänä luotua aivan uskomattomia olentoja aikaan. Myös hahmojen suunnittelu on usein oma taiteenlajinsa ja työmaansa, mihin uppoaa paljon aikaa ja rahaa. Mutta kun ne toteutetaan selkeällä visiolla ja intohimolla, löytävät ne usein tiensä katsojien sydämiin ja saattavat olla koko elokuvan kantava voima.

Tässä postauksessa listaan siis omia suosikkihahmojani eri elokuvista, jotka ovat sykähdyttäneet minua tavalla tai toisella. 

 

1. Pan, elokuvasta Pan’s Labyrinth.

pans_labyrinth_1_758_426_81_s_c1.jpg

Tämä hahmo on eittämättä kaikkien aikojen lempihahmoni. Sen on suunnitellut elokuvan ohjaaja Guillermo del Toro, tietysti lahjakkaan maskeeraustiiminsä kanssa. Hahmo on nimittäin alusta loppuun maskeerauksen tulosta, mikä saakin sen näyttämään vielä aidommalta ja upeammalta. Ainoastaan vuohimaiset jalat jouduttiin lisäämään myöhemmin tietokoneella, jotta Panin liikkeistä saatiin uskottavamman näköiset. Hahmosta on haluttu tehdä mystinen henkiolento, jossa yhdistyvät eläimen piirteet ja puumainen ulkokuori, mikä toimiikin loistavasti. Myös hienon näyttelijätyön tekee Doug Jones, jolla on rutkasti kokemusta erinäisten hahmojen näyttelemisestä isojen maskeeraustöiden alla. Tämä fauni on vienyt sydämeni ensi hetkistä asti ja sen myötä myös koko elokuva on yksiä suuria lemppareitani. 

 

2. Dren, elokuvasta Splice.

dhziysnaziwjxm9yia2z.jpg

Ensialkuun on mainittava, ettei tämä elokuva ole suosikkejani, vaikka se leffahyllystäni löytyykin. Menin katsomaan sen aikoinaan intoa puhkuen, mutta raina osoittautuikin suureksi pettymykseksi. Ainoa, mikä siinä sykähdytti, oli mielenkiintoinen päähahmo. Elokuvassa Dren on geenitekniikan tuotos, johon on yhdistelty niin ihmisen kuin useiden eläinlajienkin dna:ta. Toteutus on minusta todella upea ja tyylikäs, sekä aika uskottavakin. Näyttelijä Delphine Chaneac tekee hyvää työtä näytellessään liki mahdotonta eli ihmisen ja eläimen sekoitusta. Hahmo on tässä tapauksessa todellakin elokuvan kantava voima, jonka ansiosta se on ansainnut paikkansa tässä listauksessa ja suosikeissani. 

 

3. Na’vi:t, elokuvasta Avatar.

avatar-sequels-delayed.jpg

Tämän elokuvan kohdalla voi todellakin korostaa loistavaa hahmosuunnittelua. Toteutuksen kuluissa ei säästelty, ja se osoittaakin hienosti, mitä parhaimmalla tekniikalla saa aikaan. James Cameronin ja tuotantotiimin suunnittelu on ollut vertaansa vailla. Sinertävät kissamaiset Na’vit ovat yksinkertaisesti kaunista katseltavaa. Vaikka elokuvan juoni ei sinänsä tuonut mitään uutta minulle, ovat hahmot ja niiden maailma sen verran rakastettavia, että ne olivat aivan pakko ottaa tähän listaukseen mukaan.

 

4. ”Rapumiehet” (”The Prawns”), elokuvasta District 9.

landscape-1496136955-district-9.jpg

Tämä elokuva on yksi suosikeistani, ja edustaa hyvin sci-fiä, jota niin kovasti rakastan. Hahmosuunnittelu elokuvassa on suorastaan nerokasta ja vie katsojan tunnetasolla melkein äärirajoille asti. Lempinimekseen ”Rapumiehet” saneet olennot ovat laskeutuneet Johannesburgiin ja jääneet sinne jumiin pariksi vuosikymmeniksi. Muukalaiset ovat ulkoisesti aikalailla ihmisten vastakohtia ja heitä pidetäänkin rumina ja likaisina. Tässä tullaankin asian ytimeen. Jos hahmot ovat ulkoisesti epäviehättäviä, voiko niistä silti pitää? Kyllä voi. Siihen nimenomaan tarvitaan tueksi kiehtovaa juonta ja kerrontaa, mitä tästä elokuvasta ei puutu. Elokuvassa ei ratsasteta pelkästään hahmoilla, vaan yhdessä juonen kanssa ne muuttuvat yhdeksi upeaksi kokonaisuudeksi. Juoni ei ole mitään ilman upeita rapumiehiä, eivätkä rapumiehet ole upeita ilman juonta. 

 

Huh, siinäpä oli listaa. Minulla on sellainen olo, että jotakin saattoi jäädä puuttumaan, mutta nämä ainakin ovat omia suosikkeja useiden vuosien takaa. Jos mieleeni tulee vielä enemmän hahmoja, voipi olla, että uutta listaa pukkaa sitten myöhemmin!

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän lempihahmoista!

 

 

 

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *