VALENTINA JA VARASTETUT TAULUT – viimeiset luvut ja kirja kaupassa!

Hei kaikki!

Hyvää pääsiäisviikkoa kaikille tasapuolisesti. Sain Valentinan tarinan valmiiksi näin juhlan kunniaksi, ja jos kuumat käänteet Berliinissä kiinnostavat, tarinan voi ostaa nyt myös kirjana. Toki tarinan viimeiset luvutkin ovat tarjolla.

Jos synkän menneisyyden piinaaman ja kaiken kokeneen Valentinan ja hänen mittapuillaan viattoman Fransin tarina ei ole tuttu, siihen voi tutustua alla olevasta linkistä. Ensimmäisen luvun lopusta löytyvät myös linkit lukuihin.

VALENTINA JA VARASTETUT TAULUT **

Kirjaostoksille ja juonikuvaukseen löytää taas täältä:

VALENTINA JA VARASTETUT TAULUT – KIRJA

Ja sainhan sitten ihanan Pergamon-museonkin pieneen rooliin. En muista olenko jo täällä kertonut (varmaan olen senkin jo lätissyt), mutta oleskelin puolisen vuotta aikoinaan Potsdamissa, joka on puolen tunnin matkan päässä Berliinistä. Koska olin asunut aiemmin Etelä-Saksassa, oli mielenkiintoista tutustua maan pohjoisempiin osiin ja todeta esimerkiksi se, että niin olutmaa kuin Saksa onkin, jokainen alue myy lähinnä omia oluitaan. Weissbieriä sai Berliinistä ihan hakea.

Ihastuin Berliinin museoihin siinä missä Müncheninkin ja erityisesti Pergamon teki minuun suuren vaikutuksen. Siksipä minun oli tietysti saatava ängettyä se tähän tarinaan mukaan vaikkakin vain pieneksi hetkeksi.

Kun korona tästä joskus hellittää suosittelen jokaiselle Berliinin kävijälle myös käyntiä Berghainissa. Jos ei tiedä paikasta mitään, sitä voi kutsua yökerhoksi. Vain sitä se ei kuitenkaan ole. Vaikka et olisi ikinä kuunnellut teknoa (kuten minä) tai välittänyt yökerhoista, paikka on mielestäni näkemisen arvoinen. Valtavan vanhan voimalaitoksen suojissa sykkii monta tanssilattiaa, tarjolla oli ainakin minun käydessäni myös videotaidetta ja jo pelkkä jylhä ja vähän synkkä ympäristö luo aivan omanlaisensa tunnelman. Vähän sellaisen berliinimäisen tunnelman.:)

Seksiklubejakin Berliinistä tietysti löytyy, mutta sellaiseen minulla ei ole ollut iloa tutustua.

Budapestissä sen sijaan vietin erään illan useammassa striptease-klubissa kiertäen. Se ei ollut ensimmäinen tai viimeinen kerta vastaavanlaisissa paikoissa, mutta sillä kierroksella tulin keskustelleeksi pitkään yhden tanssijan kanssa. Hän oli kaunis, nuori nainen, joka kertoi opiskelevansa päivisin ja tienaavansa tanssimalla suurimman osan omasta ja mummonsa elannosta. Tästä kohtaamisesta syntyi paljon myöhemmin Velka-tarinan lähtökohta ja sen sankaritar Linnea, joka tanssii myös striptease-klubilla ansaitakseen rahaa. Linnean rahaongelmat vain ovat tavallista mahtavammat.

Huvittavaa sen illan tapahtumissa oli se, että seurassani olevat miehet kutsuivat tytön pöytään, mutta minä olin se, joka hänet pöydässä piti. Tosin asiaan vaikutti varmaankin se, että niin innokkaita kuin pöytäseurueeni herrat olivatkin, he eivät puhuneet unkaria. Ja tyttö taas ei puhunut englantia tai saksaa.

Nyt kun olen taas pitänyt taukoa Velasta, luulen että se lähtee edistymään taas vauhdikkaammin. Ja sitten mielessäni pyörii tietysti jo uusi tarina ja veikkaan vahvasti, että saattaa olla kolmen tähden kertomus edessä.

Mutta nyt hyvää yötä. Toivottavasti Valentina viihdyttää.

t. Lilith

 

Kommentit (0)