YLEn haastattelun jälkeistä pohdintaa

Hei!

Esiinnyin jokin aika sitten Ylen Radio Suomessa pariinkin otteeseen ja haastatteluni julkaistiin Ylen nettisivuillakin. Kaiken kaikkiaan haastattelu oli hauska kokemus, mutta yhtä juttua jäin miettimään.

Minulta on aiemminkin kysytty ja kysyttiin taas  sitä, miten paljon tarinani pohjaavat tosielämään. No eivät pohjaa. Olen pienestä asti rakastanut romantiikkaa ja aikuiseksi kasvettuani seksiä ja romantiikkaa. Olen saanut osakseni kaunista ja rumaa romantiikkaa, samoin myös seksiä. Olen paneskellut miehiä tuntematta mitään erityistä ja sitten olen paneskellut tunteet mukana. En saa aina orgasmia ja joskus taas olen saanut järisyttävän suuren. Mitään Onnenonkijan tai Koston kaltaista asetelmaa en silti ole kokenut – en edes kaikkia noin muuten kiltin Pajan eksoottisempia asentoja.

Ylipäänsä tuntuu vähän hullulta olettaa (kuten joku tuttunikin on olettanut), että olen yhtä kuin hengentuotteeni. Että paljastan tarinoissani jotain rivosta ja villistä yksityiselämästäni.

Onhan minulla ollut varmasti enemmän kuin keskimäärin rakastajia tai seksikumppaneita, mutta en varmasti pääse mihinkään panomiesten tai -naisten Hall of Fameen millään mittareilla. Eihän se silti kirjoittamasta estä. Kirjoittihan Jane Austenkin rakastumisesta,  parisuhdekoukeroista ja avioliiton auvoisaan satamaan päätymisestä menemättä koskaan naimisiin. Samanlaisia esimerkkejä on tuhansittain. Tuskin Stephen King kirjoittaa omista kokemuksistaan Hohdossa. Enkä usko kenenkään dekkaristinkaan murhanneen ketään tai edes harkinneen murhaa.

Tällaista ei edes ajatella jonkun muun genren ollessa kyseessä, mutta erotiikan kirjoittajan  oletetaan automaattisesti olevan jonkin sortin seksihurjastelija, joka on kokenut kaiken, mistä kirjoittaakin.

Ei minua ko. oletus silti loukkaakaan – lähinnä huvittaa. Ehkä nämä kysymykset johtuvat siitä, että erotiikan kirjoittaminen (varsinkin Suomessa) on aika harvinaista puuhaa ja siksi jo muutoinkin protestanttinen ja vähän tiukkapipoinen mieli alkaa kuvitella jotain saatanallista ja sarvipäistä naisihmistä, joka panee kaikkea mikä liikkuu ja vielä sitten kehuskelee saavutuksillaan kirjallisten töidensä kautta. 😀

Ihan kuriositeetin vuoksi voin tunnustaa, että seksin harrastamiseni viime vuosina on ollut todella vähissä. Ehkä minä siksi sitten kirjoitankin siitä. Siitä puhe mistä puute – eikö vain? Tokihan minulla jotain säätöä on ollut, mutta kertoina laskettuina esimerkiksi kaksitoista kuukautta takaperin on mennyt kahden seksikerran voimin.

Kirjoittamisen suhteen olen ollut huomattavasti ahkerampi. Tosin olen huomannut itsekriittisyyteni lisääntyneen vähän turhankin paljon. Haluaisin kaiken pysyvän helppona ja mutkattomana, mutta sitten tuntuu toisaalta taas siltä, että olisi kiva kirjoittaa jotain, mikä olisi parempaa kuin aiemmin. Se taas ei tarkoita sitä, että viihteen määrä lisääntyisi/paranisi ja pahimmillaan moinen kuuseen kurkottelu voi johtaa siihen, ettei tekstiä saa lainkaan julkaistavaksi.

Olen jo muutenkin huomannut, että kirjat, joista itse pidän, eivät välttämättä menesty ja sitten taas sellaiset tuotokset, joista en itse välttämättä kauheasti välitä, saavat lukijoita kerta toisensa jälkeen.

Niinpä pusken uskollisesti ja yhä varsin innoissani tarinoita, joilla ei ole mitään yhtymäkohtaa elämääni, ellei sitten ihan vain kehyksiä ajatella. Tällä hetkellä kirjoitan sankarista, joka on kotoisin Puolassa. Se on maa, jossa olen vieraillut lukuisia kertoja ja jossa minulla on hyvä ystäväkin. Ystävä, jonka kanssa homma on välillä tahtonut lipsua seksuaaliseksi.:) Lisäksi maan valintaan vaikutti varmaankin se tosiasia, että sekä Ystävä että Piispa julkaistiin jokin aika sitten puolaksi.

Tällaisin hajanaisin miettein tällä kertaa,

Lilith

Jonka kaikkien tarinoiden ensimmäiset luvut löytyvät osoitteesta:

www.eroottisiatarinoita.fi

 

ps. Linkit johtavat Adlibriksen sivulle vain siksi, että sieltä löytää sekä e- että äänikirjan samalta sivulta tuotekuvauksineen. Jos haluat ostaa tuotteen, vertailethan hintoja itse. Sitä en voi toisen puolesta tehdä. 🙂

suhteet seksi hopsoa runot-novellit-ja-kirjoittaminen
Kommentit (0)