Aktiivisuutta päivään ja sananen asiakaspalvelusta

Etkaisäänymuavarte

Valitin tuossa päivänä eräänä miten jotkut yritykset eivät vaan osaa asiakaspalvelua. Ja valitin toisenkin kerran että kun ei mun raha vaan kelpaa. Vaan nytpä en valita (rasti seinään). Vaan kehun! Kehutaan ensin asiakaspalvelua. 

Ostin siis mainosten uhrina Polarin Loop-aktiivisuusrannekkeen. Pointtihan on pitää vempelettä ranteessa 24/7 ja se sitten kertoo että kuinka aktiivinen olit. Aktiivisuus"tasoja" on viisi: nukkuminen (ei-yhtään-aktiivista), istuminen (ei-yhtään-aktiivista), seisominen (aktiivista), kävely (aktiivisempaa), juoksu (olet kuin jänis). Laite myös laskee kaloreita sen perusteella että mitenkä aktiivinen olet ja mitkä fyysiset tiedot olet antanut, näyttää kellon ajan, toimii sykemittarina sopivan sykevyön kanssa ja laskee askeleita (tai arvioi). Näin tiivistettynä, myöhemmin vähän lisää. Löin innoissani vempeleen ranteeseen, kävin pienellä kävelyllä että mitenkä se toimii ja noh. Kaikki näytön ledit eivät palaneetkaan ja näytöstä ei saanut mitään selvää. Lähetin meiliä sekä Polarille että Ideaparkin Intersporttiin että mitenkäs tehdään, kun nyt vähän harmittaa. Molemmista tuli nopeasti vastaus että kuule tietenkin vaihetaan sulle uusi laite, eihän tuo nyt sovi että heti on rikki. Kävin sitten siellä Intersportissa, ja sieltä annettiin vitriinistä uusi laite käteen ja toivotettiin hauskaa päivänjatkoa sekä pahoiteltiin kovasti rikkinäistä laitetta. Katsokaas näin se toimii. Asiakas on älyttömän tyytyväinen ja taatusti palaa liikkeeseen kun on saanut sieltä hyvää palvelua. 

Mutta sitten siihen itse laitteeseen. Rannekehan ei ole varsinainen sykemittari, vaan aktiivisuusmittari. Se enemmänkin on tarkoitettu sellaiseen "nouse sieltä sohvalta ja tee jotain"-käyttöön, kuin vaikkapa tarkkaan sykkeiden seurantaan lenkillä. Siihenkin sitä voi kuitenkin käyttää, jos hankkii sen yhteensopivan sykevyön.

Näyttö ns. normitilassa kun laitetta ei käpelöi

Ranneke on aika siisti ja simppeli ja sitä käytetään painelemalla tuosta näkyvästä namiskasta. Näyttö kertoo hyvin simppelisti muutamia asioita: kellonajan, kalorikulutuksen ja askelmäärän.

Tässä päivän askelsumma ennen illan jalkapallotreenejä (päivän päätteeksi askeleita oli vähän alle 14000, eli ihan hyvä)

Varsinainen pihvi on kuitenkin se aktiivisuus. Laiteelle annetaan tiedoksi oma lähtöaktiivisuus päivän aikana: pääosin istumista, pääosin seisomista, pääosin liikkumista. Tämän perusteella laite sitten antaa käyttäjälle tavoitteen. Tavoitteen täyttymiseen tarvittavat keinot kerrotaan käyttäjälle laitteessa juoksemisena, kävelynä tai seisoskeluna. Esimerkiksi se voi kertoa että jotta päivän aktiivisuustavoite saavutetaan, sinun pitää juosta 10min, kävellä 20min tai seistä 2h. 

Tämän lisäksi hommaan kuuluvat myös puhelinapplikaatio ja nettisivu, jossa voi seurata omaa päiväänsä.

Tässä esimerkiksi nyt mun tän viikon kolme sellaista päivää kun käytin laitetta koko päivän. Sitten voi tuijotella päivän mittaan että mitenkä sujuu:

Tämä on otettu nyt sieltä nettipalvelusta, mutta täysin vastaava näkymä löytyy puhelinapplikaatiosta. Tuo raidoitettu alue on sitä jolloin laite ei ole ranteessa ollut. Tässä muutama näkymä päivistä, jolloin laitetta on tullut käytettyä melkeinpä koko ajan.

Ihan ilmaiseksi noi askeleet ei kyllä tuu, vaikka sitä kuinka funtsii että tuleehan tässä nyt joka päivä talsittua jo sisälläkin paljon. Mutta näissä esimerkeissä on mukana päivisin noin tunnin - puolentoista kävely ja yksi jalkapallotreeni. Tykkään yleensäkin kaikista kaavioista ja käppyröistä ja luvuista, ja tämä on kyllä erinomaisen hauska laite. Ne askeleet on mulle sellainen "pitää saada 10 000 rikki tänäänkin" ja onhan se nyt kivaa yrittää joka päivä rikkoa tavoitteensa (tavoite voi olla siis asetettu hieman liian alas...). Lisäksi mulle tämä korvaa kyllä sykemittarin toistaiseksi, koska tarve on lähinnä vain itsensä huvittamiseen. Tietty laite voisi olla vähän kohteliaampikin.

Vekotin näyttää siis sykemittarina että ollaanko rasvanpolttoalueella vai kunnonkasvatusalueella. Eräät oli vaan fat.

Mahtava vekotin! Onneksi ostin, nyt on taas motivaatio kävelylenkeille kun saa niistä vähän käppyröitä!

Kommentit

Minnainen (Ei varmistettu)

Toi ois niin hieno! Mutta. Mulla on mun supertekoälykännykässä liian vanha androidi, eikä puheli-app skulaa siinä lainkaan. Yhyhy. Enkä oo saanu mistään selville, onko tuosta mitään hyötyä jos sitä puhelin-appia ei ole käytössä. Vai pitäsköhän munki testata Polarin aspaa ja pistää niille mailia, että kertokaa oi suuret viisaat...

P.s. Pähee toi sininen väri! Oon nähny aikasemmin vaan mustia, ja ne on ihan ankioita.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

On tuossa se Flow siis myös tietokoneelle, ja samat jutut näkee kun puhelimesta.

Minnainen (Ei varmistettu)

Ostin sitte oman. Violetin. On tää kyllä pähee.

(Vähän voisin kyllä Polarin suuntaan kitistä siitä, että tää ei suostu käpistymään linuxin kanssa... Mut ehkä kaikkea ei voi saaha :))

Katriina K-M (Ei varmistettu)

Vaikuttaa juuri sellaselta vekottimelta josta DI innostuu. Käppyröitä ja dataa, ah!

empuska

Miten tuollaisissa näkee mm. pyöräilyn ja sellaisen harrastuksen, jossa kädet paikoillaan? Eikö tuo kuitenkin perustu siihen, miten se rannekekäsi liikkuu? Tai jos istuvalteen neuloo, mitä se silloin näyttää?

Itekin miettinyt tuollaisen hommaamista, mutta kun kirpeä hinta höystettynä terveellä epäilyksellä, miten se niinko ihan oikeasti toimii, ei ole onnistunut muodostumaan ihan oikeeseen päätökseen ostaa sitä. :|

Itsellä vastaava vekotin ei tunnista pyöräilyä. Eikä kuntosalia. Vaikka kuinka rehkisin salilla pää punaisena, niin laite tulkitsee sen istumiseksi. Mutta esim. vaunulenkit ottaa, vaikka kädet vaunun aisassa paikallaan.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Noissahan sen salin tai fillaroinnin ajaksi laitteen voi yhdistää sykevyöhön. Ja kyllä mulla tuo laskee vaunukävelyllä ne askeleet, ainakin suurinpiirtein. En oletkaan että laite on absoluuttisen oikeassa, hankin sen nimenomaan jotta en jämähtäisi sisälle ja sohvalle.

empuska

Mua just kiinnostaisi tuo, että sykevyön sais mukaan, niin ei tarvis miljoonaa laitetta, kun lähtee pyöräilemään...! Ehkä parempi vielä tiirailla vaihtoehtoja, jotka päihittää Movesin tarkkuudessaan... :B

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.