Asioita, joita toivon nettikaupalta

Monessa nettikaupassahan on hienot ja monimutkaiset hakusysteemit. Että voit hakea koko kaupan sisällöstä vain sinisiä asioita tai voit valita tietyn merkin tai miten nyt haut normaalisti toimivat. Mutta missä on se realistinen hakusysteemi?

Screen Shot 2014-06-22 at 09.55.42.png

Jos nyt vaikka etsisin mekkoja, niin valitsemalla että näytä kaikki mekot saan jotain satasataviismiljoonaa osumaa nettikaupasta kun nettikaupasta. Mutta sitten tullaankin siihen ongelmaa, että hakukriteerit eivät vain toimi. Mulle on nimittäin suurinpiirtein sama onko se mekko sininen vai vihreä (tosin ainahan se on harmaa, mutta ei mennä nyt siihen), jos se täyttää muutamat vaatimukset. 

1. Peittyykö perse?

2. Onko vyötärölle tarkoitettu sauma vyötäröllä? Onko tissien alle tarkoitettu sauma tissien alla?

3. Näytänkö metrin pidemmältä?

4. Peittyykö selkämakkarat? Entäs kylkiröllykät?

5. Näytänkö siltä että odotan yhä lasta?

6. Kun istuu, pysyykö hameen helma nätisti alhaalla, ettei istu kesäkuumalla (katsokaas, olen optimisti ja oletan että vielä tulee kuumat kelit) kuumalle terassituolille ja polta takareisiä? Entä hiostaako kangas?

Eli sen sijaan että voisin valita että näytä kaikki siniset mekot, voisinkin valita että näytä kaikki mekot joissa hanuri ei näytä isolta. Näytä kaikki isohko mahaista imartelevat mallit. Näytä mekot, joissa on imarteleva helman pituus. Näytä mekot, joissa on riittävän pitkä helma (Nelly.com, teidän mekot on oikeasti paitoja, ihan vaan tiedoksi). Ja sillä viisiin.

Luulisi että olisi nykypäivän tekoälyllä ihan mahdollista toteuttaa tuollainen verkkokauppa. Tai ainakin joku voisi aloittaa kehittelyn asap.

Kommentit (17)
  1. Tää on itseasiassa aika hyvä eikä kauheen yöpaitulimainen.

    Ja oon samaa mieltä, normimitoitus on jees Nansolla! Tulee aina hyvä mieli 😀

  2. Joo, näin. Ei lisättävää. Paitsi että muistui mieleen tarina, joka on tosi: jollain nettikaupalla oli sellainen härpäke, johon syötettiin omat mitat, ja sen piti sitten löytää kaupan kaikenmallisille naisille suunnitellusta mallivalikoimasta kullekin sopivat housut. Tulos: ei hakukriteereihin sopivaa housumallia. Kuka kertoisi sovitusnukkien tekijälle, että kaikki lyhytjalkaiset eivät ole reidettömiä, tai että omena ja ampiainen eivät ole ainoat vyötärömallit maailmassa?

    1. Sen vielä tajuu ettei JUST mun reisille täydellisiä housuja oo ellen teetä, mutta ei pitäs luvata että löytyy (jos ei oo tasan varma että löytyy).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *