Ei perkele

(kuva: Nyt.fi)

Lakivaliokunta, mitä helvettiä?

Ja Jungner. Ensi kerralla ajoissa töihin jooko?

Kommentit

Hem Buggah

Ei kai tämän suurena yllätyksenä pitänyt tulla, mutta... lamaannuttava vitutus ihmisten typeryyden takia.

NO NIINPÄ. Toisaalta lakialoite tulee pyörimään istunnosta ja valiokunnasta toiseen, joten kyllä se menee läpi jossain vaiheessa. ASAP, please.

Suvi K.
Sisunainen

Miksi tällaisesta asiasta päättä joku "lakivaliokunta" (okei en kyllä edes tiedä mikä se on) eikä koko eduskunta tai vaikka kansanäänestys? :o

hanko (Ei varmistettu)

Lakivaliokunta ei tee päätöstä lain hyväksymisestä, vaan ainoastaan esittää eduskunnalle joko aloitteen hyväksymistä tai hylkäämistä. Tässä tapauksessa siis asia menee ensi syksynä eduskunnan päätettäväksi ja lakivaliokunta esittää eduskunnalle, että aloite pitäisi hylätä. Homma ei siis oo viel ohi, onneks. :)

sanumaria

Toivotaan että eduskunta ei vaan sitten piiloudu valiokunnan taakse.

Suvi K.
Sisunainen

No sentään. :o Mutta silti imo Suomessa on ihan liian vähän kansanäänestyksiä.

empuska

Oikeasti? Siis ihan oikeasti? Mikä tässä asiassa oikein sieppaa ihmisiä niin pahasti, että mennään yhtä typeriksi kuin ateistit ja fundamentalistit konsanaan?

Olen kyllä tasa-arvoisen avioliiton puolesta, mutta kansanäänestys on aika radikaali ja vaarallinen vaihtoehto. Toki asian tiimoilta on perseilty yhden, jos toisenkin äänestyskierroksen verran rahaa, mutta ensin pitäisi saada tarpeeksi sakkia uurnille, että ollaan varmoja lain hyväksymisen olevan kansan mielipide. 150 000 nimeä lakialoitteessa on ihan hyvä, mutta valitettavasti alta 5% äänestysikäisistä suomalaisista. Jos lähdetään siihen, että ne 200 000 äänekkäintä maassa ratkaisee tällaisen vähäpätöisen asian - koska heitä kiinnostaa enemmän kuin kiviä - siitä vasta tuleekin vaarallista bisnestä, jos alta 5% saisi päättää hyväksyä vai hylätäkö laki. 

Anteeksi, että olen kyyninen ihminen, mutta kun kysymys on niin ilmiselvästi sukupolvien välinen ongelma kuin se, että mennään Venäjän malliin Putin Suuren tampuriinin tahdissa. Se tulee hyväksyttyä ajallaan, mutta ajallaan myös tarkoittaa sitä, että ne vanhat jäärät ovat elääkkeellä tai haudassa kuin tällä hetkellä tiukasti kiinni leivän syrjässä. Äänestäkää jaloilla, ja juuri tässä tapauksessa tuli hyvin esille, äänestäkää oikeasti puoluetta, joka on asioiden puolesta. Kokoomushan tässä pahiten tuntui olevan kaksinaamaisesti liikkeellä.

sanumaria

Toi kokoomuksen touhu mua tässä yllätti. Persujen vakaumukset ja äänestystavat on ns. tiedossa, samoin kristillisdemokraattien, mutta kokoomus kyllä iloisesti liputtaa tuonkin lain puolesta mutta sitten henkilötasolla ihmiset äänestävät mitä haluavat. 

Ihan kansanäänestystasolle en lähtis, en jaksa uskoa että suomalaiset kävisivät äänestämässä ilolla asiasta kun asiasta.

Lilanna
Lilannan linna

Kansanäänestyksessä olisi myös se vika, että suurin osa äänestämäänkään vaivautuneista äänestäisi ihan mutulla - voin myöntää, että minäkin kyllä melko todennäköisesti. Tutkimuksiahan on olemassa esimerkiksi tuohon adoptio-oikeuteen liittyen, mutta kuinka moni "kansan syvistä riveistä" niihin nyt perehtyy. Ei moni. Eli kuinka valistunut päätös olisi kyseessä? Eduskunnassa voi sentään toivoa vähän suuremman määrän porukasta paneutuvan asiaan edes jollain tavoin.

Ella F.
Siperian Ella

yritin olla tolleen lyhyesti ytimekäs, mut oon edelleen liian tuohtunut. Mutta mä yhdyn tohon sun otsikkoon ihan täysin. 

Jotenki vaikeaa löytää mitään järkeviä sanoja mutta tuntuu itestä hassulta että joitakin edelleen "jurppii"  homoseksuaalit, tai ei olla ihan vielä herätty tällekkään vuostuhannelle. Itsellä ei ole koskaan ollut vähemmistöjä mitään vastaan. Mun puolesta menkööt naimisiin, ja ihan missä haluavat, ja adoptoikoot niin monta lasta kun haluaa.

Ajatus jotenki näin, siis positiivisella tavalla :D

sanumaria

En vaan oo ite keksinyt vieläkään mitään miten homoparien avioliitto tai adoptio-oikeus olis jotenkin mun elämälle miinusta. Toki, pakko mun on toisaalta myös hyväksyä että joku ei homoseksuaaleista pidä. Mutta ei sekään että ei pidä toisten elämäntyylistä voi seistä sen edellä että kaikilla olis tasa-arvoiset oikeudet.

Niinpä. Satuin katsomaan myös Yle Teemalta Stephen Fryn kaksosasen dokkarin jossa kierteli maailmaa katsomassa miten siellä suhtaudutaan homoseksuaaleihin, ja oli kyllä osittain aika järkkyä.

Tyhjä

Mahtoko Jungneriki vaan "myöhästyä". Mä en kyllä luota poliitikkoihin pätkääkään. Ihmiset valittaa kaikista asioista, mutta vuodesta toiseen äänestävät  kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi. Ja samat äänestäjät ihmettelevät miksi perussuomalaiset saivat niin paljon ääniä, ja miksi ihmiset ovat niin tyhmiä, että heitä äänestävät. Se vaan nyt menee niin, että kansa on jakautunut. Toiset äänestää aina sitä samaa puoluetta. Toiset taasen ovat kyllästyneet valtapuolueitten politikointiin ja antavat äänensä protestina persuille. En tiedä liittyykö tämä mitenkään otsikkoon, mutta poliitikot on perseestä! :-D

Kommentoi