Havaintoja vaateostoksilta

Kiitoksia kaikille eiliseen epätoivopostaukseen vinkkejä kirjoittaneille. Sain kun sainkin itseni Ideaparkkiin ostoksille, vaikka mieli oli lähtiessä niin maissa ettei mitään rajaa. 

Mutta ne vaatteet. Mua on aina ottaneet päähän nämä "plussamallistot" ja "isojen tyttöjen vaatteet" ja "kurvikkaille suunnatut mallistot" ja niin edelleen. Jotenkin aina tuntuu että jo ne nimet ovat jotenkin alentuvia ja ärsyttäviä. XLNT. Joo, olen erinomainen ja ISO. Generous. SUURI, mahtuu pari kaveriakin. Great Girls. Mahtavat peräsimet tytöillä. Ehkä se on vaan mun päässä, mutta jos niinkun jonkun vaatemalliston nimi on vaikka Riitta. Niin miksi ei voi olla vaan sitte RiittaCasual ja RiittaSport ja RiittaSärmääTöihin ja GothicRiitta, joissa vaatekoot olisivat 32-64. Kun se mikä noita kaikkia pullukkamallistoja yhdistää, on se että ilmeisesti kuvitellaan että ylipaino ja suuri koko on tyyli. Kuten vaikka sporttinen, moderni, tyttömäinen, naisellinen. 

Nyt suunnittelijat. Kuulolle. EI SE OLE TYYLI. Noin.

Toinen mitä ihmettelin eilen on vyötärökuminauhat. Kun ihmiselle kertyy ylipainoa, se tuppaa kertymään (vähintään jossain vaiheessa) vyötärölle. Toisilla toki hanuri kasvaa enemmän ja toisilla reidet, mutta kyllä se mahan tienoo on se missä niitä kiloja kannetaan myöskin. Noh. Raskausajan vaatteissa on aina mukava joustokangastrikoovyötärö (tai laskettu vyötärö, mutta se on inhottava). Niin miksi pulleromallistoissa on joka ikisissä housuissa se hemmetin kuminauha, joka puristaa kauheat makkarat mahalle? Miksei voi olla itse solmittavaa narua TAI sitä joustovyötäröä, joka on muuten hemmetin mukava.

Nimimerkki Epätietoinen -79

Ja juu, löysin vaatteita eiliseltä reissulta, mutta siitä lisää myöhemmin!

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Kuminauhat on uberhelppo vaihtaa sopivampiin: ratko pieni pätkä vyötärökäännettä auki, kisko nauha ulos ja ujuta hakaneula edellä uusi nauha samaan paikkaan.

sanumaria

Ei se vaihto oo se ongelma, vaan se että se kuminauha ylipäätään on todella huono ratkaisu.

Kanelibasilika

Vilkaisin eilen Vero Modan aletarjontaa ja yhdessä rekissä oli aivan ihania vaatteita! Merkki oli Junarose ja jossain pienen pienellä luki tuo "generous" tai vastavaa, eipä tullut mieleen ennen kuin osui silmään.. Itse olen kovin mukavuudenhaluinen vaatteiden suhteen ja yleensä esim. Vero Modan L-kokoa ja Junarosella näyttäisi koot menevät 42-54 eli varmasti sattuisi itsellenikin koot hyvin ja ne vaatteet ja leikkaukset, ah! Harmi etten ehtinyt tutustua kunnolla, kun piti kiirehtiä bussiin! Housun vyötäröistä mieleeni tuli heti joogahousut ja se sellainen leveä taitettava vyötärönauha, jota voi pitää taitettuna tai vatsan yli vedettynä. Joogahousuissa sauma on suora mammahousujen kaarevan sauman sijaan eli ei korosta vatsan pyöreyttä. Ainakin Me&I:lla olen joskus nähynt sellaisia ns. paremman, ei niin sporttisen näköisiä joogahousuja, joita voisi hyvin pitää vaikka tunikan kanssa ja muuallakin kuin joogasalilla. Samoin Stadiumista taannoin löysin jonkin edullisemman merkin kivat ja laadukkaan oloiset joogahousut. Tulipas kirjoiteltua aiheesta, joka ei kyllä missään mielessä ole omaa aluetta - shoppailusta en oikein pidä, trenditietoisuus on aivan hukassa ja lapsetonkin olen (vatsa on muuten vain itse aiheutettu ;) - tsemppiä etsintään! :)

sanumaria

Junarose näyttää olevan vähän ees sentään hiffannut että tyypeillä voi olla kilojen lisäksi myös oma tyylinsä. Ja tiettykään toi malliston nimi ei oo kun suomalaiselle vähän argh. Tai ei ees ehkä suomalaiselle, vaan mulle. Että ei syytetä mallistoa siitä yhtään että mun päässä toi kääntyy Junarose = junaruusu = pubiruusu. :D

Me&I taitaa olla niitä vaatetupperwareja? TS. perkeleen kalliita?

Kanelibasilika

Hahah, joo ei tuo junaruusu mulle tullut mieleen ;) ...ja joo, Me&I on just sitä ja hinta just se syy, miksi en itse niitä hemmetin kivoja joogahousuja ostanut.. Junarosen yhden tunikan ja neuletakin joudun ehkä tänään töiden jälkeen hakemaan sieltä alerekiltä!

Kanelibasilika

Tällanenkin tuli mieleeni: http://www.zizzi.fi/fi-FI/Mallisto/Summer2014.aspx , oon monta kertaa käynyt hypistelemässä kun on ollut niin kiva näyteikkuna Vantaan Jumbon myymälässä. Matskut kans kivoja.

Joo ei tuntunut heti raskauden jälkeen shoppailu ihanalta kun kassalle kiikutin Seppälän Great Girls puseron koossa xl. :D Ja itekkin olen sitä ihmetellyt että miksei isompi kokoinen voi pukea samoja vaatteita kun muutkin, ja miksi isojen kokojen vaatteiden printti pitää olla suurimmassa osassa, noh, ihmeellinen! Ja sekin on välillä ihmettänyt että miksi Elloksella (olikohan se edes Ellos) maksaa isompi koko aina enemmän, syrjintää :D

Sama! Heti jos oot isompi kuin kokoa 42, niin akasta häviää koko oma tyyli ja illan pimeydessä sikiää semmonen kuuskymppinen mamma joka näyttää muumilta jonka päälle on oksennettu niitä omituisia kuvioita.

En käsitä kuka niitä isompia vaatteita suunnittelee? Tai suunnittelee ja suunnittelee "no tossa on tommonen muumien mörön mallinen musta vaate, laitetaan apaut tohon kuminauha että saa isot akat kuvitella että tässä on joku malli" 

Vivi
Elämäni palasia

Kävin Elloksen syyspressissä just, ja siellä näytti olevan tosi kivannäkönen uus mallisto isommille! (Näyttäis olevan Plus nimeltään, tääkin tosi omaperäinen..) Tulee myyntiin muistaakseni elokuussa. (Ja Ellos myy näköjään monia muitakin tuotemerkkejä, kuten pubiruusua.)

Tuolla pressissä ne vaateihmiset kertoi, että plus-mallistoja tehdään ihan vaan sen takia, että vaatteen kaavaa vaan on yksinkertasesti mahdotonta suurentaa rajattomiin. Siks niillä pitää olla ihan omat kaavansa/mallinsa isoille vaatteille :) Tää ei tosin ratkase sitä munkin päässä pyörinyttä mietettä siitä, miks niitten kuosien ja väriyhdistelmien täytyy olla niin, öh, erikoisia.

sanumaria

Joo, toki sitä kaavaa varmaan tarvis muokata. Mutta vois se silti olla ees samasta kankaasta :D

Kysys jossain pressissä että miksi noi mallistojen nimet on niin typeriä. NIinkon se nainen joka ostaa plussavaatteita tietää olevansa kyllä ns. plussakokoinen. Ettei sitä sille tarvis erikseen kertoa. Ja sano myös että ne halatit ei oo hienompia jos niihin pistää paljetteja. Ei ole. 

Kanelibasilika

Kävin kuin kävinkin ostamassa Vero Modasta sen "junaruusun" ihana neuletakin -50% - kassalla myyjä kysyi hieman vaivaantuneena "..huomasithan sä sitten, että tää on tätä.. tätä isoa mallistoa?" En oikein tiedä, mitä kysymykseen olisi pitänyt vastata "Aijaa?! Eikai sentään!!? Mäpä vien tän heti takaisin, kiitos kun varoitit!". Tyydyin toteamaan, että eipä sen ole väliä, kiva neule (ja muuten ihan oikean kokoinenkin oli mitä tahansa generous-henkistä mallistoa vaan :) 

Kommentoi