Havaintoja vaateostoksilta

Kiitoksia kaikille eiliseen epätoivopostaukseen vinkkejä kirjoittaneille. Sain kun sainkin itseni Ideaparkkiin ostoksille, vaikka mieli oli lähtiessä niin maissa ettei mitään rajaa. 

Mutta ne vaatteet. Mua on aina ottaneet päähän nämä ”plussamallistot” ja ”isojen tyttöjen vaatteet” ja ”kurvikkaille suunnatut mallistot” ja niin edelleen. Jotenkin aina tuntuu että jo ne nimet ovat jotenkin alentuvia ja ärsyttäviä. XLNT. Joo, olen erinomainen ja ISO. Generous. SUURI, mahtuu pari kaveriakin. Great Girls. Mahtavat peräsimet tytöillä. Ehkä se on vaan mun päässä, mutta jos niinkun jonkun vaatemalliston nimi on vaikka Riitta. Niin miksi ei voi olla vaan sitte RiittaCasual ja RiittaSport ja RiittaSärmääTöihin ja GothicRiitta, joissa vaatekoot olisivat 32-64. Kun se mikä noita kaikkia pullukkamallistoja yhdistää, on se että ilmeisesti kuvitellaan että ylipaino ja suuri koko on tyyli. Kuten vaikka sporttinen, moderni, tyttömäinen, naisellinen. 

Nyt suunnittelijat. Kuulolle. EI SE OLE TYYLI. Noin.

Toinen mitä ihmettelin eilen on vyötärökuminauhat. Kun ihmiselle kertyy ylipainoa, se tuppaa kertymään (vähintään jossain vaiheessa) vyötärölle. Toisilla toki hanuri kasvaa enemmän ja toisilla reidet, mutta kyllä se mahan tienoo on se missä niitä kiloja kannetaan myöskin. Noh. Raskausajan vaatteissa on aina mukava joustokangastrikoovyötärö (tai laskettu vyötärö, mutta se on inhottava). Niin miksi pulleromallistoissa on joka ikisissä housuissa se hemmetin kuminauha, joka puristaa kauheat makkarat mahalle? Miksei voi olla itse solmittavaa narua TAI sitä joustovyötäröä, joka on muuten hemmetin mukava.

Nimimerkki Epätietoinen -79

Ja juu, löysin vaatteita eiliseltä reissulta, mutta siitä lisää myöhemmin!

Kommentit (11)
 1. Kävin Elloksen syyspressissä just, ja siellä näytti olevan tosi kivannäkönen uus mallisto isommille! (Näyttäis olevan Plus nimeltään, tääkin tosi omaperäinen..) Tulee myyntiin muistaakseni elokuussa. (Ja Ellos myy näköjään monia muitakin tuotemerkkejä, kuten pubiruusua.)

  Tuolla pressissä ne vaateihmiset kertoi, että plus-mallistoja tehdään ihan vaan sen takia, että vaatteen kaavaa vaan on yksinkertasesti mahdotonta suurentaa rajattomiin. Siks niillä pitää olla ihan omat kaavansa/mallinsa isoille vaatteille 🙂 Tää ei tosin ratkase sitä munkin päässä pyörinyttä mietettä siitä, miks niitten kuosien ja väriyhdistelmien täytyy olla niin, öh, erikoisia.

  1. Joo, toki sitä kaavaa varmaan tarvis muokata. Mutta vois se silti olla ees samasta kankaasta 😀

   Kysys jossain pressissä että miksi noi mallistojen nimet on niin typeriä. NIinkon se nainen joka ostaa plussavaatteita tietää olevansa kyllä ns. plussakokoinen. Ettei sitä sille tarvis erikseen kertoa. Ja sano myös että ne halatit ei oo hienompia jos niihin pistää paljetteja. Ei ole. 

   1. Kävin kuin kävinkin ostamassa Vero Modasta sen ”junaruusun” ihana neuletakin -50% – kassalla myyjä kysyi hieman vaivaantuneena ”..huomasithan sä sitten, että tää on tätä.. tätä isoa mallistoa?” En oikein tiedä, mitä kysymykseen olisi pitänyt vastata ”Aijaa?! Eikai sentään!!? Mäpä vien tän heti takaisin, kiitos kun varoitit!”. Tyydyin toteamaan, että eipä sen ole väliä, kiva neule (ja muuten ihan oikean kokoinenkin oli mitä tahansa generous-henkistä mallistoa vaan 🙂 

 2. Sama! Heti jos oot isompi kuin kokoa 42, niin akasta häviää koko oma tyyli ja illan pimeydessä sikiää semmonen kuuskymppinen mamma joka näyttää muumilta jonka päälle on oksennettu niitä omituisia kuvioita.

  En käsitä kuka niitä isompia vaatteita suunnittelee? Tai suunnittelee ja suunnittelee ”no tossa on tommonen muumien mörön mallinen musta vaate, laitetaan apaut tohon kuminauha että saa isot akat kuvitella että tässä on joku malli” 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *