Ite tein, en olis uskonut

Etkaisäänymuavarte

Oon tässä tuskastunut useampaan otteeseen vaatteiden ostamisen vaikeuteen. Luovutin jossain kohtaa että olkoot, ostan vaatteita sitten kesän jälkeen seuraavan kerran. Mitään "älä osta mitään"-projektia tässä ei tosiaankaan ole taustalla, vaan enemmän sellainen "miksi ostaa vaatteita kun ne eivät sovi"-turhautuminen. Ehkä oon myös ihan liian kranttu, mutta mitään kivaa ei vaan niistä plussakaupoista löydy. 

Ongelmaan on nyt kuitenkin löytynyt ratkaisu. Ostin joku aika sitten hienon pinkin ompeluskoneen Prismasta, jotta voisin tehdä vanhoista t-paidoista jotain kivaa. Ja teinkin sitten heti kassin ja pipon. Pipoon käytetty paita olikin äärimmäisen hieno, siinä luki I'm with Stubing. Paidat tehtiin eräälle Provinssirock reissulle, ja ei, kukaan ei saanut paitaa jossa olisi lukenut Stubing. Ja kassista tuli tällainen:

Tajusin sitten että niin mähän voisin yrittää ihan ite tehdä itselleni vaatteita, jotka sopii. Onneksi oon lievästi suurpiirteinen näissä omissa ompelusprojekteissani, niin ei kamalasti harmita jos mekon hiha ei täysin istu tai jotain muuta pientä on. Legendaarisimpiin tekeleisiin kuuluu iltapuku, jonka helma piti viimeistelyksi teipata jesarilla ja toinen mekko joka piti ommella päälle kun tuli kiire (tämän mekon helmaa ei teipattu, vaan käytettiin karusti nitojaa). Pääasia itsetehdyssä vaatteessa on että kangas on kiva, vaate sopii päälle ja vaatteen käyttäminen saa hyvälle tuulelle.

Kävin kirjastosta etsimässä sopivan mekon mallin, lähikangaskauppa Lempalassa ostamassa tarveaineet ja kävin hommaan. Rehellisyyden nimissä mun piti tehdä myös musta mekko, mutta kangas oli liian joustoisaa mekkohommiin. Taidan koittaa tehdä siitä luistelua varten hameen sitten kun ehdin ja jaksan.

Tästä mekosta tulee iloiselle tuulelle! Ja se on mukava päällä. Kangaskin hämää sopivasti että oma ongelmakohta maha ei niin kauheasti näy, tämä olisi kyllä pitänyt jo muistaa sen haalariepisodin jäljiltä. Seuraaviin kahteen mekkoon onkin jo kankaat hankittuna, pitäisi vaan päästä kankaanleikkuuhommiin :) Kangaspaloista riittää vielä tytöillekin, joten katsotaan mitäs saan niistä aikaan. Ehkä vähintään pipot.

 

Kommentit

Oili / Ajatuksia Saksasta (Ei varmistettu) http://ajatuksiasaksasta.blogspot.com

No ihan sairan hieno mekko! Ja kassi myös! Mekin ostettiin juuri ompelukone (se ei tosin ole pinkki, nyyh) ja oon nyt ommellut pojalle vaatteita harva se ilta ja pitääkin vähän himmailla, ettei blogi muutu ihan vauvanvaatesellaiseksi. Menestyksestäni lähes sokaistuneena oon myös miettinyt, pitäiskö repäistä ja yrittää ommella itellekin jotain, just joku mekko vaikka! Siinä vaan mietin, että just kun on niin vaikeaa löytää mitään sopivan mallista kolttua kaupasta, niin eikö ois sitten aika todennäköistä, ettei se itse ommeltukaan istu ihan niin just hyvin. Siis että näyttää yhdeltä mahamakkaralta tai muuten vaan isommalta kuin ois syytä, en nyt niinkään puhu mistään pikkuongelmista. Ehkä alan kuitenkin vähän etsiskellä netistä sopivaa kaavaa, toi sun mekko sai nyt aikaan suuren inspiraation!

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mä aattelin tän niin että ku  ite tekee nii sitä varmaan oppii itelle sit että "tohon kohtaan lisää ja tosta pois". Tää on kyllä hyvä perusmekko, Suuri käsityölehti 9/2014, jos jostain löytyy :)

Sanph
Sanph

Ihan tosi kiva mekko!! Mulla on ollut tässä jo hetken aikaa kauhee himo päästä ompelemaan itelleni mekko, joku kiva ja rento, mut en oo tajunnutkaan, että kirjastosta vois käydä ettimässä kaavoja. Kiitos siis tästä! :)

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mä meinaan ite kans aina unohtaa että lehtienlukusalissa on myös lainattavaa :)

SatuKoo (Ei varmistettu)

Tosi kivan näköinen mekko, just tollasen voisin itsellenikin ottaa. Rehellisyyden nimissä tunnustettakoon, että omin kätösin sitä en kyllä koskaan tule tekemään, verhotkin lyhentelee edelleen äiti, vaikka kyllähä mää nyt suoraa osaisin ommella, kun on se ompelukoneen ajokorttikin ja kaikkee. Vai pitäskö oikeesti haastaa ittsenä ja kokeilla, onnistuisko mekon teko ihan itse?!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heeeei, hiano mekko!!! Noi pilvikankaat on kivoja.

Mulla on menossa joku järjetön käsillä tekemisen vimma... Onpa tosi hyvä vimma noin niinku 2-kuisen vauvan äiteelle, vauvakin kun menee yöunille sillai tosi sopivasti puoli kahteen mennessä yöllä... Eli siis vimma on keskittynyt enempi suunnitteluun. Tai no, tein mä lapselle hatun ja kas, sen kaalihan kasvaa sellasta vauhtia, että saan tehdä ihan just uuden...

Mirkaisa (Ei varmistettu)

Mää siis huutelin tuon kommentin :)

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Tossa Lempalassa on kaikkia mahtavia kankaita. Siel on vaan niin paljon kivaa ettei tiiä että mitä haluis...

strilla (Ei varmistettu)

Se on ihan mahtava kauppa! <3

Ja mahtava mekko. Miksen oo ite tajunnu, että vois ommella mekkojakin niistä trikoista?

tiiti
ite puin

Superhieno! Seuraavaksi sitten mopsinkuvamekko!

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Tai kameramekko! Tein just tähtilörppämekon, mutta en jaksa enää ottaa kyllä kuvaa (retostella jaksan silti).

Hehehee, mullon just tuolla olkkarin lattialla noi samat kaavat tulossa. Ei oo kyllä noin iloista kangasta :p

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Kaava on kyllä hyvä, aattelin kokeilla jostain asiakaspalaveriuskottavasta kankaasta tehä kans version. Heti kun uskallan ommella piilovetoketjuja. Trikoomekossa onneks ei tarvii vetoketjua :D

Mä voin kertoo salaisuuden; piilovetoketju on paljon vähemmän vaikee ommeltava kuin tavallinen. Senkun vaan huristelee menemään.

Mun mekosta tuli vähän liiankin asiallinen. Mut onhan se hyvä olla aikuisvaatteita ihmisellä.

Raissi
RetroPrinsessa

Hieno mekko!! Mulla on tuosta samasta kankaasta, mutta ruskeasta hame. En kylläkään itse sitä tehnyt, mutta kaveri teki ;)

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Hyvinhän sää ite voisit tehä :) 

Raissi
RetroPrinsessa

Jos yhden pipon ompeleminen saa minut raivohulluuden partaalle, niin en todellakaan vois :D

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

:D Samalla raivohulluudella? :D

Raissi
RetroPrinsessa

Jykä varmaan hakis avioeroa...

KatiR (Ei varmistettu)

Hieno on mekko! Sää sentään ompelet, toisin kuin eräs jokä 90-luvun puolivälissä opiskeli ompelijaksi, Lempäälässä, Lempalaa ahkerasti hyödyntäen :) Koulun käymisessä on se ongelma, et sen jälkeen tietää kuinka hankalaa ompeleminen on eikä jaksa yrittää. Toisin oli sitä ennen kun vaan huristeli menemään vähän tolleen ja tuosta noin :) Haaskuun meni sekin ammatti. Välillä tulee jo mieleen et uskaltais yrittää, jos olis jo unohtanut tarpeeks :) Ja kyllä, vanhoilla kotikonnuilla poiketessa stalkkaan sua kans, vitsi kun törmättäis :D

Kommentoi