Ite tein, en olis uskonut

Oon tässä tuskastunut useampaan otteeseen vaatteiden ostamisen vaikeuteen. Luovutin jossain kohtaa että olkoot, ostan vaatteita sitten kesän jälkeen seuraavan kerran. Mitään ”älä osta mitään”-projektia tässä ei tosiaankaan ole taustalla, vaan enemmän sellainen ”miksi ostaa vaatteita kun ne eivät sovi”-turhautuminen. Ehkä oon myös ihan liian kranttu, mutta mitään kivaa ei vaan niistä plussakaupoista löydy. 

Ongelmaan on nyt kuitenkin löytynyt ratkaisu. Ostin joku aika sitten hienon pinkin ompeluskoneen Prismasta, jotta voisin tehdä vanhoista t-paidoista jotain kivaa. Ja teinkin sitten heti kassin ja pipon. Pipoon käytetty paita olikin äärimmäisen hieno, siinä luki I’m with Stubing. Paidat tehtiin eräälle Provinssirock reissulle, ja ei, kukaan ei saanut paitaa jossa olisi lukenut Stubing. Ja kassista tuli tällainen:

IMG_5013.JPG

Tajusin sitten että niin mähän voisin yrittää ihan ite tehdä itselleni vaatteita, jotka sopii. Onneksi oon lievästi suurpiirteinen näissä omissa ompelusprojekteissani, niin ei kamalasti harmita jos mekon hiha ei täysin istu tai jotain muuta pientä on. Legendaarisimpiin tekeleisiin kuuluu iltapuku, jonka helma piti viimeistelyksi teipata jesarilla ja toinen mekko joka piti ommella päälle kun tuli kiire (tämän mekon helmaa ei teipattu, vaan käytettiin karusti nitojaa). Pääasia itsetehdyssä vaatteessa on että kangas on kiva, vaate sopii päälle ja vaatteen käyttäminen saa hyvälle tuulelle.

20112014.jpg

Kävin kirjastosta etsimässä sopivan mekon mallin, lähikangaskauppa Lempalassa ostamassa tarveaineet ja kävin hommaan. Rehellisyyden nimissä mun piti tehdä myös musta mekko, mutta kangas oli liian joustoisaa mekkohommiin. Taidan koittaa tehdä siitä luistelua varten hameen sitten kun ehdin ja jaksan.

20112014a.jpg

Tästä mekosta tulee iloiselle tuulelle! Ja se on mukava päällä. Kangaskin hämää sopivasti että oma ongelmakohta maha ei niin kauheasti näy, tämä olisi kyllä pitänyt jo muistaa sen haalariepisodin jäljiltä. Seuraaviin kahteen mekkoon onkin jo kankaat hankittuna, pitäisi vaan päästä kankaanleikkuuhommiin 🙂 Kangaspaloista riittää vielä tytöillekin, joten katsotaan mitäs saan niistä aikaan. Ehkä vähintään pipot.

 

Kommentit (20)
 1. Hieno on mekko! Sää sentään ompelet, toisin kuin eräs jokä 90-luvun puolivälissä opiskeli ompelijaksi, Lempäälässä, Lempalaa ahkerasti hyödyntäen 🙂 Koulun käymisessä on se ongelma, et sen jälkeen tietää kuinka hankalaa ompeleminen on eikä jaksa yrittää. Toisin oli sitä ennen kun vaan huristeli menemään vähän tolleen ja tuosta noin 🙂 Haaskuun meni sekin ammatti. Välillä tulee jo mieleen et uskaltais yrittää, jos olis jo unohtanut tarpeeks 🙂 Ja kyllä, vanhoilla kotikonnuilla poiketessa stalkkaan sua kans, vitsi kun törmättäis 😀

 2. Hieno mekko!! Mulla on tuosta samasta kankaasta, mutta ruskeasta hame. En kylläkään itse sitä tehnyt, mutta kaveri teki 😉

  1. Hyvinhän sää ite voisit tehä 🙂 

   1. Jos yhden pipon ompeleminen saa minut raivohulluuden partaalle, niin en todellakaan vois 😀

    1. 😀 Samalla raivohulluudella? 😀

     1. Jykä varmaan hakis avioeroa…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *