Ja paljonkos menee maitoa päivässä?

Neuvolassa terveydenhoitaja kyselee joka kerta että paljonkos noi tenavat syö. Ja kuinka usein. Ja kysellään kaikkea muutakin. Kysellään aina multa. Huolimatta siitä että lasten isä on siinä metrin päässä ja valmistelee toista tenavaa punnittavaksi. En vaan tajua, se on jo jollain tavalla loukkaavaa. Varsinkin kun me ollaan päästy yhdessä sinne neuvolaan lähes joka kerta, olisinko kerran mennyt sinne yksin tyttöjen kanssa.

08082014.jpg

Meillä molemmat hoitaa vauvoja ja molemmat hoitaa kotia. Yöt hoidetaan vuorotellen tai yhdessä, pullot steriloidaan yhteistyössä ja vaipanvaihdot itseasiassa menee ehkä vähemmän mulle. 

Jotenkin kuvittelisi että tällainen ”molemmat hoitaa ja tietää”-tilanne olisi nykypäivänä enemmän kuin normaalia. Ehkä ne oppikirjat ovat vielä jostain 1980-luvulta, jolloin ei isät vielä töiltään ehtineet.

Kommentit (36)
 1. No hän on kiinnostuneempi olemaan lapsen kanssa kuin varsinaisesti hoitamaan.. Kyllähän se itsekkin valittelee että ku iskällä nyt vaan ei oo niitä tissejä. ;D mutta siis jos haluan lähteä jonnekin pariksi tunniksi, kyllä isä lapsensa sen aikaa handlaa ihan mielelläänkin, ne kakkavaipat nyt vaan jää vaihtamatta ja silleen. Tää on monen asian summa tää tilanne, siihen liittyy kaikkea refluksivauvasta työttömyyden kautta perinnölliseen masennusalttiuteen, köyhään elämään jne jne. 🙂

 2. Någon Annan
  10.8.2014, 07:14

  Mä muuten just mietin, millaista olisi, jos olisi neuvolasetä! Ilmeisesti terveydenhoitajakoulutus ei oikein houkuttele miehiä, miksihän? Onhan se tietysti melko huonosti palkattu ala, koska mitään vuorotyöhön liittyviä lisiä ei ole (jos siis palkkausta vertaa vaikka sairaanhoitajiin tai kätilöihin).

  1. Osa niistä terkkatädeistä on kätilöitä, mutta luulen että kätilöiksi opiskelleet miehet on töissä sairaalassa. Terveydenhoitajissa en kyllä ole törmännyt varmaan yhteenkään mieheen, vaikka kai niitä nyt joitain on. 

   Mietin, miten suhtautuisin terkkasetään, joka äitiysneuvolassa valittaisi liiallisesta painonnoususta. Häpeäisin silmät päästäni? Ehkä se riippuis siitä sedästäkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *