Jee! Joulu! Ihan kohta!

Täällä on vähän jännät paikat. Eka joulu poissa kotoa (vai oliskohan jopa toinen). Luulen että eka. Jännittävyysasioista ekana listalla on tietenkin että saanko nyt sitte yhtään lahjoja. (Parhausihmiselle tiedoksi, että ainakin ABCt on vielä auki, jos on nyt käynyt niin että lahjoja ei ole vielä hankittu. Kukapa ei ilahtuisi uusista tuulilasinpyyhkijöistä tai Lasolista.) 

2012-12-23_20.15.58.jpg

Mulla on myös joulukoriste! Yksi. Aiemmin ei oo ollut, kun en oo viittinyt tyhjäksi jäävää kotia koristella. Nyt on sitten yksi tonttu ja punainen pöytäliina. Hyvä tästä tulee!

Mutta niitä jännitysasioita. Päätettiin pistää pöytä koreaksi, eli käytiin sellainen ”mitä hyvää teillä on jouluna? ahaha, ei noi oo jouluruokia, MEILLÄ on kuule tällasia” -keskustelu ja saatiin jopa ihan hyvä kombinaatio aikaan. Maksalaatikkoa, herneitä, loimulohta, kylmäsavulohta, Waldorfin salaattia, sienisalaattia, lihapullia, munalaatikkoa, piparitaikinaa ja juustoja. (Minä syön nuo kaikki.) Sitten on bataattilaatikkoa, perunalaatikkoa, kinkkua ja sinappia (näitä en ota lautaselle, ehkä varovasti tökin bataattilaatikkoa haarukalla mutta silti se kuulostaa vähän epäilyttävältä.

2012-12-23_12.55.53.jpg

Herkkupalojakin on tehty ja sellaista. Huomisen päivän ohjelmakin on tarkasti mietitty. Se muistaakseni sisältää aamuherätyksen, aamuriisipuuron, salin, saunan, syömistä, lepuuttamista, yhden yllätysvierailun, syömistä, lepuuttamista, lahjoja, syömistä, lepuuttamista ja ehkä vähän syömistä. Mitäs suunnitelmia muilla on? Jotain eroavaisuuksia?

Kommentit (3)
  1. Laiskottelu, sauna, ruoka. Ei välttämättä edellämainitussa järjestyksessä. Waldorfin salaatti on muuten hyvää, on lisätty uutuutena meidän jouluperinteisiin muutama vuosi sitten.

    Erityisen kätevää minusta joulun viettäminen on kahden  kulttuurin perheessä, kun voi juhlia joulua kahdesti. Aattona maalla äidin hoteissa perinteinen suomalainen joulu ja joulupäivänä kotona englantilainen joulu. Ruokaa saa niin paljon ja niin montaa sorttia että vyörymällä ehkä liikutaan sitten ruokapöydästä petiin…

  2. ….ruokaa! Suklaata! Ensimmäiset mässyt 1,5 kuukauteen. Eka kuitenkin aamucardio ja sali. Kylässä ei käydä, kun ei ole sukulaisia joiden luokse mennä eikä hautausmaata, jossa lepäisi tuttuja. Meillä siis keskitytään päivä lahjoihin ja ruokaan, kun ei ole saunaakaan 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *