Kesäloman haltuunotto sohvasurffaamalla

Perjantaina kun toimiston ovi oli lukittu ja oravanpyörä jemmattu odottamaan lomiltapaluuta, ensimmäinen tehtävä oli singahtaa kotiin ja vähän siivota. Meille tuli kylään sohvasurffari San Diegosta, leppoisa kaveri nimeltään Jeff. Sohvasurffaus eli Couchsurfing on juttu, jossa majoitutaan paikallisten luona hotellien sijaan. Itse en ole ehkä se aktiivisin surffari, mutta on sitä tullut kulutettua sohvia Varsovassa ja Riikassa, ja hengailtu muiden surffarien kanssa Prahassa, Belgradissa, Ljubjanassa ja kotoisasti Tampereella. Tällä kertaa tosiaan olin itse hostin ominaisuudessa, ja kävin poimimassa Jeffin kentältä perjantaina illalla. Grillailtiin siinä ensin, sitten käytiin tutkailemassa vähän maisemia Pispalassa ja tultiin takaisin, jotta jetlagaava matkaaja saisi vähän unta. 

2013-07-13 11.47.28.jpg

Seuraava päivä aloitettiin korkealta (Pyynikin näkötornilta, koska munkit ja maisemat).

2013-07-13 11.47.37.jpg

2013-07-13 11.47.41.jpg

Korkeuksien jälkeen siirryttiin Koskipuistoon hengaamaan. Ohjelmassa oli grillausta, palikkapelejä, viltillä makoilua, syömistä ja sellaista geneeristä olemista, mikä on ihan parasta pitkän kylmän ja pimeän talven jälkeen.

2013-07-13 16.42.55.jpg

2013-07-13 16.42.34.jpg

2013-07-13 19.48.53.jpg

Sohvasurffari jatkoi matkaansa rannikon suuntaan. Nämä vierailut ovat siitä kivoja että ensinnäkin tapaa uusia kiiltäviä ihmisiä, jotka ovat innoissaan kotimaastasi. Lisäksi on aina mielenkiintoista keskustella jostain ajankohtaisuuksista ja jakaa ajatuksia. Tai vaan juua puistossa kaljaa auringossa.

Löytyykö Lilystä sohvasurffareita?

Kommentit (5)
 1. En ole vielä uskaltanut, vaan tyytynyt ihan siihen, että matkustan yksin hostelleissa. Mutta kai sitä pitäisi jo kokeilla. Ehkä aloittaa ihan majoittamalla toisen tänne omaan kotiinsa. Suositteletko jotain sohvasurffausyhteisöä?

  1. Couchsurfing.com, ja aina voi aloittaa siitä että hengailee surffareiden kanssa ilman sitä majoittamistakin. Tuolla on hyvin aktiivisia ryhmiä eri kaupungeissa, ainakin Tampereella CS-jengi tapaa melkeimpä viikottain erilaisten menojen merkeissä!

   1. Kiitos! Pitää tutustua. Ja itekin täällä Tampereella hengailen, joten mukava kuulla, että on aktiivista väkeä.

    1. Sitähän voi aloittaa osallistumalla tapahtumiin ja sellaista, niin näkee vähän millasta porukkaa on liikenteessä. 

 2. Joo!

  Sohvasurffaus on mainiota! <3 Parasta on just se, kun tapaa uusia ihmisiä ja kuulee heidän tarinansa. Voi hyvinkin mennä koko ilta siten, että on istunut vaan yhden pöydän ääressä ja jutellut.

  Toivottavasti itsekin ehtisin toimia hostina vielä tämän kesän aikana. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *