Kuinka pienentää kuvia postaukseen, eli nörtti testaa

Ensin oli ihan onnesta soikeana, kun huomasin että jes, Lilyssä saa nykyään muuttaa kuvan kokoa. Mutta ihan sama mitenpäin yritin, en vaan saanut mitään kohtaa esille mistä olisin sitä kokoa sitten voinut muuttaa. Toimituskin ehdotteli vaan että pitää pienentää ennen kun kuvan tänne lataa. Bongasin Emmin kommentin jossain, jossa Emmi kertoi että oli onnistunut muuttamaan kuviensa kokoa ja ajattelin jakaa vinkin muillekin.

1. Lisää kuva juttuusi miten sitten oletkin sen tehnyt. Joko tuosta työkalurivin ikonin kautta (se ärsyttävä lisää-lisää-lisää-nappia painamaan pyytävä reitti) tai sitten siitä mistä voi pistää useamman kuvan kerrallaan (vie kuva jne napeilla varustettu versio).

Screen shot 2013-06-01 at 10.49.46 PM.png

2. Valitse kuva ja vie sitten kursori kuvan päälle. Hiiren oikealla napilla saat esille valikon, josta pääset muokkaamaan kuvan ominaisuuksia (mäkillä sama valikko tulee esille sieltä kun kuvaa klikatessa painat ctrl-nappia).

Screen shot 2013-06-01 at 10.50.01 PM.png

3. Tarkista, että pienen pieni lukkoikoni on kiinni. Näin voit muuttaa vain toista korkeudesta tai leveydestä, ja toinen muuttuu vastaavaksi (kuva säilyy samoissa mittasuhteissa). 

Screen shot 2013-06-01 at 10.50.22 PM.png

Tämän postauksen kuvat ovat leveydeltään 600, joten siitä voi arpoa sitten minkä kokoista kuvaa itse haluaa 🙂 Sitten ei muuta kuin OK ja olet valmis!

PS. Olinko vika joka on tajunnut tämän kuvakoon muokkauksen olevan mahdollista?

 

 

Kommentit (11)
  1. Onko teiltä kadonnut tää kokomuokkaus jutun sisällä? Mä en enää saa sitä tehtyä, ei anneta. Möh.

    1. Näköjään se koko mahdollisuus on kadonnut. Mutta toisaalta, eipä sillä mitään tehnytkään. Ehkä toi on se korjaus? 😀 ”Se kuvan muokkaus ei toimi, otin sen pois kokonaan.” ”Ok.”

  2. Paitsi että nyt näköjään editointitilassa kuvat näkyy pienempinä ja sitten sivulla taas alkuperäisen kokoisina. Että tuota.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *