Mä en oo koskaan

sotkenut aamupuuroon raejuustoa. Eiku oho, olenpa. Enkä edelleenkään erityisesti tykkää. Mutta sain sen mun uuden ja kiiltävän ruokavalioni eilen, joten ei kait siinä sitten muuta kun noudattamaan. Tulevasta ruokaelämästä tulee ainakin:

  • raejuustoisa
  • kasviksekas
  • rahkaisa
  • tuskaisa, sillä lounas pitäisi syödä vasta kello 13, ja mä olen täysin ehdollistunut kello yhdentoista lounaaseen. Epäilen että tää on se kaikken pahin juttu tuossa. (Syy tähän kellotukseen lienee vaan ruokarytmin hakeminen, ajattelin kyllä tentata PTltä että josko nyt kuitenkin JOSKUS söisi lounaan yhdeltätoista. Meillä kun on töissä kello yhdentoista lounasseurue, enkä haluaisi hylätä tuota mainota porukkaa täysin.)

Mutta se raejuusto ja puuro. Mähän laitoin sinne vielä jäisiä mustikoita. Ja lopputulos oli sitten sellanen että mustikat oli kylmiä, raejuusto viileää ja puuro huoneenlämpöistä. Ehkä alan vielä mikrottamaan koko setin kun on sekoitus tehty. Vai olisiko teillä muilla jotain awesome-elite-vinkkejä?

Kommentit

Hear Hear!

Ite tykkään sekottaa sen raejuuston suoraan puuroon, mutta oon kuullut sellaisenkin vinkin, että jos sen lisää mukaan jo ennen keittämistä (tai mikrottamista) niin, valmiista puurosta tulee vähän kuin maitoon tehtyä, kun se raejuusto kokonaan mukaan.

sanumaria

Hmmhmm, totaki vois kokeilla. Tosin mää teen jo maitoon sen puuron. Mutta mitä väliä, se on hyvempää vaan jos on lisempää maitoa :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mä luulin, et toi on vaan läppä, et raejuusto ja puuro sekaisin. Khyl mä niitä voin samalla aterialla syödä, mut erikseen. Eiks se koostumuskin ole,  jotenkin outo?

sanumaria

Ei se oo vaan läpyskä, kyllä noita voi sekottaa. Ja joo, koostumus on outo. Mää en vaan aamusin jaksa syödä montaa juttua erikseen :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Jos on laiska syömään, niin suosittelen vauvansoseita. Ei tarvii edes pureskella :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan uteliaisuutta, miks sun on pakko syödä lounas myöhemmin? Tai siis joo rytmi, mut toi olis sellanen juttu mihin mulla kaatuis uusi ruokavalio. Mulla homma kosahtaa aina siihen, et pitää tehdä jotain "omituista", jotain mikä ei oo ollenkaan luontevaa itselle edes pienen totuttelun jälkeen. En nyt oikein osaa artikuloida tätä kunnolla, mut eikös sen pitäs mennä niin että jotta homma toimis loppuelämän ajan niin ruokavalion pitäs sopeutua ihmisen elämään eikä ihmisen elämän ruokavalioon? Näitä sun juttuja PTstä on tosi kiva lukea kun itsekin vähän moista harkitsen :)

sanumaria

Pakko = ohjeissa lukee. Oon sen verta ohjenipo, että jos sanotaan että teet näin niin sitten teen. Ja purnaan vähän samalla. Kaipa tuossa on se pointtinsa että pysyy ruokarytmi ja energian saanti tasaisena. Kun aamupalat on aika runsaita, niin sitten ihan heti perään ei kannattane kiskoa lounasta. 

Mulla menee vähän sillai että parempi seurata ohjeita kun hai laivaa, ettei lipsu. Kun sitten lipsun toisenkin kerran. Enkä kyllä nää että mun kello 11 lounaan siirto kello 13sta lounaaksi vielä on elämää mullistavaa (vaikka asiasta marisenkin) :D

tiiti
ite puin

Ja lisäksi ne omat opitut ja pinttyneet tavat eivät aina ole oikeita, parhaita tai edes semmoisia, joita ilman ei voisi _oikeasti_ elää :D Siksi kannattaa ainakin testata uusiakin kuvioita, ennekuin tuomitsee tai alkaa (itse) soveltamaan (etenkin tämmöisessä tilanteessa, kun ne uudet kuviot on vieläpä itse maksettu ja niiden tarkoituksena saada aikaan olotilaan parannusta).

yst. terveisin, nimim. ja itsehän tuomitsen silti, aina.

Masu (Ei varmistettu)

Ite oon myös yrittänyt iskeä raejuustoa ruokavalioon ja puuroonkin toistaiseksi huonolla menestyksellä! Ajattelin puuron sijaan sekoittaa sen mun aamusmoothien joukkoon, jos ei ala kohta sujua... Rahkaa en myöskään saanut aiemmin alas, maistuu ihan p*skalta se maustamaton maitorahka, ei sitä muutama nokare mehukeittoa pelasta! Mut sit keksin sauvasekoittimen :) http://tahdikkaasti.blogspot.fi/2012/09/aamupalaa.html

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletan että noudatat PT:n antamaa ruokarytmiä, joka on noin viisi ateriaa päivässä?

Noudatan, tai siis yritän noudattaa, ko. rytmitystä ja oma PT:ni ainakin on todennut, ettei ole ratkaisevaa, syökö minkä aterian klo se ja se (aamun ensimmäinen ateria ja illan viimeinen nyt on aika tietynlaisia, ei sinne sitä "lämmintä ruokaa" toki sentään isketä tai ruokaisaa salaattia) vaan rytmitys on se avain. Että se on tasainen, siis syö aterian esim. n 3 tunnin välein ja tiestysti joka aterialla sitä proteiinia.

Että jos tuntuu siltä että tänään syön klo 11 ruokaisan salaatin ja klo 13 rahkaa marjoilla niin se on ihan tasan sama kokonaisuuden kannalta kuin söisi ateriat toisin päin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikrota ainakin marjat. Ne menee kyllä mössöksi, mutta mä ainakin vaan tykkään. :) Jos raejuuston laittaa mikroon, siitä irtoo vaan hirveesti nestettä, ei kiva.

isa kanerva (Ei varmistettu)

Moi,

mä syön puuroni ja raejuustoni niin, että läiskäisen vain köntin raejuustoa siihen puuron päälle, enkä sekoita. Sekoitetut ruoat hyyyyyi :) Ja tuo annos nautitaan sitten niin, että siitä raejuustoköntin reunasta lohkotaan lusikallisia, joissa on 4/5 puuroa ja 1/5 raejuustoa. Ihanaaa etenkin kun se raejuuston kylmyys ja puuron kuumuus tasapainottaa toisensa haha, ei tarvitse odotella pitkään ennen kuin alkaa syödä.

Kommentoi