Miten helpottaa sali-ikävää?

Etkaisäänymuavarte

Ymmärrättehän, en ole päässyt tekemään mitään liikunnallista kohta viikkoon. Salia ei ole nähty yli viikkoon. Tässä alkaa kohta itku tulla. Olenkin tässä yrittänyt helpottaa tätä oloa parillakin eri tavalla.

1. Olen lukenut Pakkotoisto.comia, eli Pakkista. Liikaa. Erityisesti keskusteluketjua "Mikä potuttaa salilla käynnissä". Näin lyhyesti tiivistettynä: kaikki. Painoja kolistavat bodarit, pikkupojat jotka yrittää penkkienkkoja, naiset jotka lukee lehtiä salilla, miehet jotka lukee lehtiä salilla, akkojen reidenlähennysloitonnustreenit, kaikki jotka eivät treenaa kunnolla, kaikki jotka haisevat pahalle, se kun soi hevi, se kun ei soi hevi, se kun joku tekee jotain väärin, se kun kukaan ei korjaa kun tekee jotain väärin, se kun joku tuijottaa. Eniten ehkä ottaa päähän se, kun ei pääse sinne salille syystä tai toisesta. Ja silti siellä salilla käydään, ihan kaikesta huolimatta.

2. Olen katsonut YouTubesta videoita. Maastaveto- ja kyykkytekniikkavideoita. Oikeasti. I'm not kidding.

3. Olen lueskellut treeniohjelmiani läpi ja oikein pohtinut että mihin saisin enemmän painoja ja mitä pitäisi kehittää. Ja kiukutellut seinille kun en pääse heti tekemään.

4. Olen kasvattanut sanavarastoani ja yleistä tietämystäni asioista lukemalla Pakkista. Tiedän nyt esimerkiksi seuraavaa:

  • Painokiekkoa kutsutaan myös nimillä sämpylä ja limppu. Salikävijöillä se on ruoka vissiin mielessä.
  • Huonosti tehty penkkipunnerrus on nimeltään runkkupenkki. Lisäksi voidaan tehdä erikoistekniikkaa lankkupenkki, jossa mun mielikuvien mukaan pistetään rinnan ja tangon väliin lankku ja sitten penkataan siihen asti. 
  • RHP = rinta-hauis-pelle. Tyypit, jotka tekevät salilla vain rintaa ja hauista.
  • Kun tehdään kovastikin punnertamista ja pinnistämistä vaativia liikkeitä, on vaan luonnollista että joskus saattaa päästä tahaton pieru. Tai pyrstöyskä, kuten tänään opin. Ja tuolle termillehän nauroin ehkä vartin. Ja useamman kerran. 

Päästäkää mut jo salille?

Kommentit

tiiti
ite puin

Lisäksi voi tehdä niinkuin meikä, ja miettiä epärealistisia tavoitteita lajeihin, joita ei oikeastaan edes treenaa. Riittämättömyyden tunnePalkitsevuus ja motivaatio taattu, vaikka salille pääsisikin :D

dieanderemari

Kyllä se pyrstöyskän käsite naurattaa vartin vaikka olis just tullut salilta! :D

Hear Hear!

Pakkotoisto on mahdollisesti yksi suomenkielisen internetin viihdyttävimmistä paikoista. :D

Tyhjä

Muista levätäkin kuitenkin, ettet saa jälkitautina hinkupyrstöyskää.  Tällä kyseisellä taudilla on myös tapana kroonistua herkästi. Taudinkantajien tukiryhmä on ajamassa omia salivuoroja suurimpien saliketjujen saleille, tautiin sairastuneille.

Vierailija (Ei varmistettu)

I feel your pain. Tarkoitus oli pitää vain viikon mittainen verenluovutus-tauko salilta, mutta sainkin sitten heti luovutuksen jälkeen flunssan ja tässä sitä parannellaan jo toista viikkoa. Kovasti rukoillaan, josko jo maanantaina, kahden viikon tauon jälkeen, pääsisi takaisin salille!

Lotta Katariina
Pumpui

Mä olen viime aikoina katsellut erilaisia rankkoja kiertoharjoitteluvideoita. Ja samalla keksinyt niille suomenkielisiä nimiä. Ensi viikolla ajattelin kokeilla "karhukompleksia" :D

Tica
pied-à-terre

Täältä sängynpohjalta lisään listaan vielä sali-/treenikaverille tekstailun: mitä siellä tapahtuu? Joko ne kammottavat Halloween koristeet vietiin pois? Miten treeni sujuu? Joko voin tulla takaisin?  Tuu pelastamaan!

T. Sunnuntaina viimeeksi ja vieläkin kuumeköhässä kotona. Tää on kamalaa!

Tyhjä

Eikös jossain väitetty mielikuvatreenaustakin yllättävän tehokkaaksi. Eli videoiden katselu voi periaatteessa auttaa siinäkin mielessä. :-D

Tica
pied-à-terre

Eli jos mielikuvaharjoittelee videoita katselemalla ja yskii taukoamatta niin sairaloman jälkeen on vähintään kasipäkki, ja salille palatessa voi kevyesti lisätä painoja sen 10kg? :D

Tyhjä

Näin se menee, mutta pitää kuitenkin varovaisesti mielikuvaharjoitellakin, ettei tule sitä ikävää jälkitautia.

Pyrs-Töyskä (Ei varmistettu)

Täytyi vain jakaa, kun taivutin jostain syystä "pyrstöyskän" epäsanaksi "pyrs-töyskä". Vasta kommentteja lukiessani tajusin. Ja Pakkis ON viihdyttävä. Meenkin tästä pitkästä aikaa lueskelemaan.

Kommentoi