Näin meitä huijataan

Liekö se sitten tämä bodyelämä ja fitnesskulttuuri vai länsimaisen ihmisen liika vapaa-aika, mutta joka toisessa lukemassani blogissa tehdään nykyään huijausruokaa. Ja minä en vaan ymmärrä. 

Jauheliha korvataan soijarouheella, ja näin voidaan huijata sitä ystävää joka tykkää liharuuasta. Se ei huomaa mitään eroa!

Perinteinen pasta korvataan riisipastalla, ja näin voidaan huijata ystävää joka rakastaa pastaa.

Sunnuntaiaamuna tehdään proteiinijauhoista ja banaanista pannukakkua, ja aiheutetaan kaikille pannukakun ystäville paha mieli.

Banaanista tehdään jätskiä, ja yritetään huijata sillä jäätelön syönnin ammattilaista.

Kakuista keksitään kilpaa versioista joissa vehnäjauhot korvataan proteiinijauhoilla tai psylliumilla tai ilmalla tai pölyhiukkasilla tai raejuustolla tai rahkalla, ja väitetään silmät kirkkaina että nyt on parempaa kuin se alkuperäinen versio. En ymmärrä, miksi hyväksi havaitusta kakkureseptistä pitää tehdä bodyversio. Kuka helkatti syö kakkuja tai herkkuja niin paljon, että on ihan oikeasti olennaista miettiä onko siinä palasessa 200kcal vai 300kcal. Jos haluat fitnesstähdeksi, olisi parempi pysyä täysin erossa kummastakin versiosta, eikö?

Minä en halua että minua huijataan. Voin maistaa proteiinipannaria, jos minulle ei väitetä että se on sitä oikeaa pannaria. Voin syödä mielelläni soijarouheesta tehtyä kastiketta, jos minulle ei väitetä että se on tehty lihasta. Mää en vaan tajua miksi niitä reseptejä pitää sorkkia! Miksi te sorkitte niitä ja huijaatte viattomia ihmisiä tuloksilla! Miksi?

Kommentit (47)
 1. hannareetta
  30.5.2014, 08:39

  Kaikkee sitä ihmiset blogeihinsa kirjottaa… ”älä pakota mua syömään sun zuccinipastaa oikeena pastana, eihän se oo pastaa, vai onks se tehty just niinkö vehnäjauhoista hä, se on zuccinii, eikä se oo oikeesti ees zuccinii vaan täällä suomessa sanotaa kesäkurpitsa, älä sano sitä zucciniks ku se on kesäkurpitsa..” ihan oikeesti, tätäkö tää blogimaailma on, kellään ei oo mitään oikeeta sanottavaa?

  1. Ei nää kommentitkaan aina niin nerokkaita oo jos ei jututkaan 🙂

   1. hannareetta
    30.5.2014, 13:09

    TRUE! Mun mielestä sitäpaitsi kesäkurpitsa on pahaa. Et jos siitä ruvetaan vääntää pastaa niin saa olla aika taikasormiihmemiesmäkkaiveri. 😉

    1. Kesäkurpitsa on hyvää jos sen eka halkaisee kahtia, sitten lusikoi sisällykset pois, sitten täyttää jauhelihalla, päällystää juustolla ja pistää uuniin. Oi että on hyvää 😀

 2. Itse olen kuta kuinkin täysin päinvastaista mieltä tässä asiassa. On ihan parhautta, kun voi hyvillä mielin syödä herkkuja, niin että herkuttelun jälkeen on hyvä olo – ehkä jopa parempi kuin ennen syömistä. Lisäksi on todella nautinnollista kehitellä paranneltuja versiota vanhoista suosikeista. Se, että saa vain kunnolla hifistellä aineksien kanssa ja kokeilla tunkea mukaan ties mitä jänniä super foodeja on osa tätä kokonaisvaltaista hyvän mielen rituaalia.

  1. No edelleen: senkus hifistelet ja tunget, mutta se mitä en voi sietää on että mulle tuputetaan suklaamoussena jotain sellaista joka ei oo suklaata nähnytkään. Ja väitetään että ”on parempaa kun se oikea”. Ei ole. Voi se hyvää olla, mutta ei kuin alkuperäinen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *